Apie asmeninius dalykus, savo šeimą, buvimą tėčiu atlikėjas vengia kalbėti, tačiau DELFI laidoje GARSIAI! Tomas Sinickis prisipažino, kad yra blogas tėtis. Ir tai ne vienintelis dalykas, kurį atvirai sako Tomas.

Po kiekvieno įrašo jaučiasi pavargęs

T. Sinickis neslepia, kad nesigaili dalyvavęs šių metų „Eurovizijos“ atrankose, nes tai vienas geriausių būdų daugeliui žmonių vėl priminti apie save ir parodyti naują kūrybą.

Esu labai blogas tėtis, nes skiriu vaikams per mažai dėmesio, visada galvoju, kad geriausia yra sukurti jiems pačias geriausias finansines galimybes mokytis, lankyti geriausias mokyklas realizuoti save.
T. Sinickis

„Aš manau, kad mes „Eurovizijai“ davėme daugiau, negu ji mums. Neseniai su Henriku juokavome, kad kitais metais turėtume gauti bičių apdovanojimus. Visų pirma, jeigu mes nebūtume šiais metais pasirodę „Eurovizijoje“ , net čia manęs nebūtų. Atvirai galiu prisipažinti, kad tai buvo sąmoningas žingsnis atkreipti dėmesį į save, į naują kūrybą, į tai, kad viskas tęsiasi, lygiaip kaip buvo prieš dešimt metų. Nuo muzikos nepabėgau, esu gyvas ir turiu energijos daryti tuos pačius kontroversiškus dalykus. Bet viskas gali ir keistis: po kiekvieno įrašo aš jaučiuosi labai pavargęs, atrodo, kad jie išsiurbia iš manęs energiją. Kiekvieną kartą, kai jau turiu galutinius dainų variantus, galvoju, kad čia jau viskas, pabaiga, galvoju, kad daugiau nieko nebenoriu. Lygiai taip pat jaučiuosi ir dabar“, - DELFI laidoje sako Tomas Sinickis.

Tomas Sinickis

Prisimena rokenrolo laikus

Praeityje Tomas buvo grupės „Gravel“ lyderis ir gerbėjams geriausiai buvo žinomas kaip tikras maištininkas. Tiesa, kaip pats sako, dabar viskas jau kitaip.

„Man jau ne 25-eri ir ne 29-eri. Jau ligos artėja, vaikai lipa ant galvos. Gyvenime yra daug niuansų, dėl kurių ateitį planuoju daug tiksliau, nei prieš dešimtmetį, bet kartais rokenrolo banga užplaukia, tik ji yra tokia trumpesnė, labiau vasariška ir be audrų“, - sako Tomas.

Paklaustas apie praeities rokenrolo laikus, atlikėjas tikina, kad pastaruoju metu yra daug ramesnis.

„Gravel“ laikais rokenrolo netrūko, buvo tikrai stipru. Prieš pusantrų metų aš stipriai sumažinau savo dalyvavimą versle ir turėjau labai daug laiko. Neseniai kalbėjau su Benu Aleksandravičiumi jo radijo laidoje, sakiau, kad 2018-aisiais aš nesididžiuoju, nes nieko doro nepadariau, vyravo absoliučiai egoistinės ir egocentriškos nuotaikos, aš tuo nesididžiuoju. O albumas kaupėsi gal penkerius metus, čia yra dainų, kurių neįtraukiau į ankstesnį albumą. Nepasakyčiau, kad jis yra visiškai šviežias“, - pripažįsta atlikėjas.

Vis dar klausosi kompaktų

Kalbėdamas apie savo kūrybą, Tomas išlieka atviras ir neslepia, kad albumai jam vis dar yra labai svarbūs, o lyrinė tematika geriausiai padeda išreikšti gana dažnai ironiškus tekstus. Taip pat Tomas pasakoja, kad albume, kurį koncertuose jis dar tik pristatys, yra dainų, kurios yra sukurtos daug anksčiau, tačiau tuomet jos tiesiog netiko.

Tomas Sinickis

„Yra net įrašytų „Gravel“ dainų, kurios nėra išleistos. Mes jų neleidome dėl įvairių priežasčių. Kartais nori sudėti tai, ką turi geriausio, kartais daina iškrenta iš konteksto. Vėliau atsirado kitų dainų, jos tam kontekstui tiko geriau. Man albumai yra svarbu, nors komerciškai tai visiškai nenaudinga, iš albumo neuždirbsiu nei euro niekada, bet, manau, kad jie turi būti konceptualūs skambesio prasme arba lyrine tematika. Reikia surasti kažką bendro tarp kūrinių, nors mano racionalus protas sako, kad geriausia dainą kurti kas mėnesį, bet taip pat rengti ir koncertą“, - sako Tomas.

Aš turiu šeimą ir visa tai neatsiranda iš oro. Aš turiu ir kitų jausmų, ne tik pyktį ar sarkazmą.
T. Sinickis

Informacinių technologijų srityje dirbantis T. Sinickis sako, kad nenaudoja „Spotify“ programos ir kai kuriais atžvilgiais yra gana senamadiškas.

„Aš ir toliau klausau muzikos iš kompaktų, nenaudoju „Spotify“, kas galbūt yra keista, nes aš visą gyvenimą dirbau informacinių technologijų srityje“, - tikina Tomas.

Apie šeimą ir klausytojus

Laidos pradžioje minėjęs, kad bus atviras, Tomas pripažįsta, kad yra dalykų, apie kuriuos vengia kalbėti. Vienas iš jų – šeima. Taip yra dėl to, kad viešumo nenori jo antroji pusė. Nepaisant to, toli gražu ne tik dainose kartais girdimas neigiamas dainų atspalvis atlikėjui yra labai svarbus.

„Man meilė irgi nėra svetimas dalykas“, - apie naują dainą sako vyras.

„Aš turiu šeimą ir visa tai neatsiranda iš oro. Aš turiu ir kitų jausmų, ne tik pyktį ar sarkazmą. Mano praeitame albume yra tokia daina „Nereikia proto“, ji daug kam patinka, nuo vaikų iki senų žmonių. Aš sau pasakiau, kad kiekviename albume turi būti po tokią dainą“, - sako Tomas.

Jis taip pat sako, kad puikiai žino, kokia yra jo auditorija, ir ar tuos jausmus žmonėms pavyksta suprasti.

„Aš žinau tiksliai, koks mano klausytojas, kokia auditorija. Mano auditorijos apie 60 procentų sudaro vyrai, daugiausia nuo 27 ki 34 metų amžiaus. Dabar daugiau klauso vyrai, „Gravel“ laikais labiau klausydavo moterys. Naujausias mano albumas yra gana piktas“, - sako Tomas.

Tomas Sinickis

Moterų dėmesys ir šeima

Tomas prisimena, kad „Gravel“ laikais sulaukdavo įvairaus pobūdžio dėmesio, tačiau dabar akcentuoja pagarbą savo klausytojui, todėl ir dėmesys, kurio sulaukia, - visiškai kitoks.

„Nemalonaus dėmesio aš tikrai nesusilaukiu. „Gravel“ laikais galbūt ir būdavo, jeigu pasikapstyčiau, galbūt atrasčiau, bet šiais laikais nelabai. Mano klausytojas yra santūresnis, suprantantis potekstes, mokantis skaityti tarp eilučių, nepasiduodantis emocijų pliūpsniams. Aš manau, yra abipusė pagarba, bet man pačiam nėra lengva surasti įmonių, kuriems aš galėčiau atsiskleisti ar tapti artimu. Aš manau, kad prie manęs prieiti nėra taip jau paprasta. Yra ribos, kur aš žinau, kad žmonių neįsileidžiu taip paprastai. Manau, mano klausytojas panašus. Tada gali atsirasti abipusė pagarba, tai sudaro sąlygas, kad galėčiau tobulinti savo pasirodymų detales“, - sako Tomas.

Už pirmo Gravel albumo įrašus mes nemokėjome nei cento. Žinote, kas viską apmokėjo? Arūnas Valinskas.
T. Sinickis

„Tai yra tiesiog bendras susitarimas su mano antrąja puse, ji nenori, kad šeima tame dalyvautų, ar apie tai būtų daug kalbama. Tai šventas dalykas, jeigu taip ji pasakė. Nenoriu naudotis savo šeima ar gražiais vaikais, kad pateisinčiau savo gerumą ar užslėpčiau savo ydas. Jeigu norite žinoti apie mano vaikus, tai vyriausiasis Patrikas kalba angliškai beveik kaip aš. Norėčiau pasigirti, bet nesigirsiu, bet jau pasigyriau ir tuo baikime“, - sako Tomas.

Apie „Euroviziją“: reikia blaiviai vertinti

Paklaustas apie tai, ką atrankose darytų kitaip, Tomas neslepia, kad daug laiko pasiruošimui ir neskyrė.

„Dabar jau per vėlu, nes šaukštai popiet. Pirmiausia, mes nusipirktume dvidešimt tūkstančių balsų, porą serverių, techniškai tai įgyvendinama nesudėtingai. Bet reikia pagarbiau viską daryti, nusifotografuoti su šeima. Tie šabloniški veiksmai galbūt ir būtų padėję laimėti. Bet reikia blaiviai vertint situaciją, jeigu pažiūrėtume finalą, mes atrodėme kaip naujokai. Mes dalyvavome su žmonėmis, kurie jau kažką yra laimėję, ar televizijos projektą, ar kažką, bet patirties prasme tie visi žmonės turi daugiau. (…) Monikos Marijos daina žodžių prasme yra siaubinga („Light on“), bet žiūrint, kas ką vertina kaip profesionalumą. Tiesą sakant, aš nemažiau nei vieno pasirodymo. Aš kai groju gyvai su grupe, girdžiu tik save ir gitarą nes visi kiti man tiesiog trukdo. Mes su Henriku repetavome gal mažiau nei valandą, tai su tokia investicija mes pasiekėme labai daug. Buvo tikrai daug niuansų, ir ta istorija apie barą, kurią pasakojome, yra visiška tiesa. Taip sutapo chronologiškai, kad man tai kažkiek buvo naudinga“, - sako Tomas.

Tomas Sinickis

Apie „Gravel“ laikus

Kaip laidoje sako pats Tomas, daugeliui žmonių turi tiesiog sensacingą naujieną.

„Už pirmo „Gravel“ albumo įrašus mes nemokėjome nei cento. Žinote, kas viską apmokėjo? Arūnas Valinskas. Jis pakvietė mano brolį į kavinę, mano brolis atėjo ir jis pasakė eikite pas Gediminą Zujų tai, ką jūs turite įrašyti. Aš sveikinu jus atskleidus tokią svarbią žinią lietuviškos alternatyvios muzikos pasaulyje. (…) Lietuvoje yra tokių žmonių, kurie dalykus supranta giliau nei Seimo rinkimų dalyviai“, - sako Tomas.

Atlikėjas pripažįsta, kad anksčiau buvo labiau impulsyvus, tačiau tam tikru metu suprato, kad nori daugiau laiko skirti verslui.

„Anksčiau buvau labai impulsyvus, man atrodė, kad jeigu susikoncentruosiu į verslą, tai bus daug naudingiau ir finansiškai, ir morališkai. Ir aš tai padariau“, - pripažįsta atlikėjas.

Apie tėvystę

Tomas Sinickis atvirai kalba apie kūrybą, taip pat pats tikina, kad jau spėjo užsiaugint labai storą odą, tačiau yra dalykų, apie kuriuos kalbėti vengia, tačiau prasitaria apie tai, kad vaikais labai didžiuojasi, tačiau galėtų jiems skirti daugiau dėmesio.

„Esu labai blogas tėtis, nes skiriu vaikams per mažai dėmesio, visada galvoju, kad geriausia yra sukurti jiems pačias geriausias finansines galimybes mokytis, lankyti geriausias mokyklas realizuoti save. Bet turbūt jiems labiau reikia dėmesio ir šilumos, aš tai žinau, bet nemoku parodyti. Reikia ties tuo dirbti, mano žmona už tai mane irgi kritikuoja. Man jau 37 metai ir gali būti, kad aš jau nieko nebeišmoksiu, mano emocinis intelektas nepasikeis, galbūt reikia kažkur mokytis to“, - sako Tomas.

Dainų tekstai

Atlikėjo dainų tekstai kartais gali pasirodyti kaip gana niūrūs, tačiau, anot jo, visuose galima rasti šviesių elementų.

„Aš manau, kad mano visa esmė yra apie tai, kad viskas yra betikslis vegetavimas, mes vis tiek numirsime. O kas įvyksta kol mes einame į tą duobę, yra nelabai svarbu. Yra įvairių pakilimų ir nuopolių, gyvenimas yra pilkas. Aš manau, kad mano dainos yra apie tai, kad myliu tave, bet tai yra kančia. Mane labiausiai nervina, kurios yra aiškios ir tiesmukos, pasakė pagrindinį dalyką ir toliau keturias minutes kartoja tą patį. Dėl to man nepatinka elektroninė muzika“, - sako muzikantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)