Paauglių ypač mėgstamas kūrėjas šiuo metu susilaukia šimtų tūkstančių peržiūrų ir tūkstančių „patinka“ paspaudimų „Instagrame“, pašiepdamas įvairiausių tematikų aktualijas: nuo „Lietuvos talentų“ ir šiuolaikinio lietuviško repo iki penktokų muštynių bei nevykusių vairavimo pamokų.

Kodėl Laurynas taip dažnai pasirenka „kvailelio“ rolę? Kaip kurti tokį turinį, kuris prajuokintų šimtus tūkstančių?

Pirmuosius pinigus uždirbo mokykloje

„Aš nuo vaikystės mėgau piešti, tačiau po kurio laiko ieškojau, kaip save išreikšti, tik vėliau pradėjau kurti trumpus filmukus. Taip pat šokau, ieškojau savęs, tačiau visa tai darant man labiausiai patikdavo pasiimti kamerą ir viską užfiksuoti su ja. Galiausiai per mokyklos talentų šou nusprendžiau nufilmuoti savo pasirodymą, visiems labai patiko, buvo juokinga. Tada pagalvojau, kad buvo tikrai smagu. Vėliau ir kiti klasiokai pradėjo prašyti, kad sukurčiau filmukų, pradėjau netgi uždirbti pinigus“, - DELFI laidoje „GARSIAI!“ sakė Laurynas.

Kornelija Jasiūnaitė, Laurynas Zmejauskas-Safas

Vaikinas prisimena, kad iš šios veiklos uždirbti pinigus pradėjo dar vaikystėje. Nors pinigai ir nebuvo dideli, Laurynas sako, kad suvokimas, jog darydamas tai, ką iš tiesų mėgsta, jis gali ir uždirbti – buvo tikrai labai geras.

„Aštuntoje klasėje už šią veiklą gavau pirmuosius pinigus, būtent tada prasidėjo tokie nedideli užsakymai. Tikrai puikiai atsimenu tą momentą, kai suvokiau, kad tai ir yra būtent ta veikla, iš kurios aš galiu užsidirbti pinigų“, - atviravo socialinių tinklų žvaigždė.

Vaikinas pasakoja, kad filmukų kūrime jį labiausiai žavi pats kūrybos procesas, o šio užsiėmimo jis mokėsi ir profesionaliai.

„Tačiau man visada labiausiai patiko pats kūrybos procesas, o ne pinigai, kuriuos pradėjau uždirbti, taip yra ir dabar. Man visada patikdavo montuoti, filmuoti, sugalvoti idėją. Pinigai – tikrai nėra pirmas ir svarbiausias rodiklis“, - sako Laurynas.

Kūrybos mokėsi profesionaliai

Jis taip pat priduria, kad visus išmoktus pagrindus gavo studijuodamas audiovizualinę kūrybą ir praktikuodamasis individualiai.

Laurynas Zmejauskas-Safas

„Galima sakyti ir taip, aš mokiausi audiovizualinę kūrybą. Visus pagrindus ir gavau iš ten. Daugiausia šioje srityje visgi tenka mokytis pačiam bandant ir praktikuojantis individualiai. Žinoma, sunku pasakyti, kada sumontavau patį pirmąjį filmuką, aš buvau labai prastas šokėjas, bet taip norėjau žmonėms parodyti, kad net ir tas prastas šokėjas gali pasidaryti šiek tiek geresnis, kai viskas yra sumontuojama ir paruošiama. Man sekdavosi ir su klasės filmukais, bandydavau per montažą padaryti iš nieko kažką“, - laidoje pasakoja Laurynas, geriau žinomas kaip Safas.

Paklaustas apie vaikystę, vaikinas sako, kad stengiasi kurti įvairiomis temomis, kurias suprastų jo bendraamžiai ir vaikai.

„Link kūrybos, piešimo mane pastūmėjo tėtis. Jis nėra dailininkas, tačiau taip pat mėgo piešti. Tėvai mane labai palaikė, nors aš kiekvieną dieną žiūrėdavau gausybę įvairiausių filmukų, tada sėsdavau piešti. Tėvams nuolat reikėdavo sakyt komplimentus, taip jie mane ir užaugino. Beje, patys jie mane ir nuvedė į dailės mokyklą. Mama kadaise buvo muzikos mokytoja“, - atvirauja pašnekovas.

Žmonės patiki kvailelio role

Jis taip pat pripažįsta, kad nemažai įtakos jo kūrybai padarė ir „Humoro klubas“.

„Turiu pripažinti, kad neigiamą požiūrį į anekdotus suformavo ir „Humoro klubas“. Turiu omenyje, kad visa tai yra netikra, ne iš gyvenimo. Galima sakyti, kad „Humoro klubas“ mane įkvėpė, bet pats į sceną lipti vengiu, nes šiek tiek to dar bijau, galbūt turiu scenos baimę. Norėčiau išbandyti „stand up'ą“, bet gali būti, kad man nepavyktų. Esu sau labai kritiškas“, - pripažįsta Laurynas.

Vaikinas pasakoja, kad džiaugiasi dėmesiu, kurio sulaukia iš žiūrovų, tačiau yra ir tokių žmonių, kurie tikrai ne viską supranta, arba galvoja, kad kvailelio rolę vaidinantis vaikinas iš tiesų yra kvailas.

„Dažniausiai būna taip, kad jeigu neįkeliu filmuko mėnesį ar daugiau, sulaukiu daugybės komentatorių žinučių, kada įkelsiu filmuką. Galiausiai pajaučiu spaudimą ir pradedu kurti. Bet mano gerbėjai labai neblogai reaguoja, jeigu retai įkeliu video, vis tiek jie dažniausiai būna patenkinti. (…) Galbūt pirmuose filmukuose aš dažniausiai turėdavau tą kvailelio rolę ir galbūt kai kuriems susidarė nuomonė, kad aš toks ir esu, bet kituose filmukuose bandžiau įrodyti, kad galiu būti visoks. Manau, kad žmonės supranta, kad tai yra tik vaidmuo. Tai yra gana saugu“, - sako Laurynas.

Vaikinas prisimena ir patį populiariausią internete įkeltą filmuką.

„Ta kvailelio role patiki galbūt tik vaikai, kurie atranda mano filmukus internete. Yra žmonių, kurie nesupranta, bet dažniausiai visgi žiūrovai supranta. O daugiausia peržiūrų turi „Penktokų muštynės“, kurį peržiūrėjo virš pusės milijono žmonių“, - laidoje sako Laurynas.

Laurynas Zmejauskas-Safas

Apie tikslinę auditoriją

Laurynas pasakoja, kad stengiasi aprėpti kuo didesnę auditoriją, tačiau pripažįsta, kad daugiausia palaikymo sulaukia būtent iš bendraamžių.

„Aš labai stengiuosi, kad skirtingo amžiaus žmonės suprastų humorą, kurį kuriu. Mėgstu prisiliesti prie tų pačių vaikystės temų, nes jos sukelia labai daug sentimentų mano kartos žmonėms. Tuo pačiu noriu pasiekti ir vaikų auditoriją. Stengiuosi aprėpti kuo platesnę auditorijos dalį. Aš bandau būti geras ir draugiškas, tačiau retkarčiais galiu ir įkąsti“, - sako socialinių tinklų žvaigžde pavadinamas Laurynas.Vaikino požiūris į filmavimą – profesionalus. Jis pripažįsta, kad kurdamas filmukus daugiausia laiko sugaišta rašydamas scenarijų.

„Filmavimo aikštelėje man svarbiausia, kad būtų maksimalus komfortas, dažnai filmuoju su draugais, tačiau juos suorganizuoti yra sunku. Bet galvoju, kad galiu ir pats imtis kelių vaidmenų, nes aš pats rašau scenarijų, todėl pats geriausiai ir matau, koks turėtų būti išpildytas vaidmuo“, - laidoje sako Laurynas.

Dirba su socialiniais tinklais

Tiesa, vaikinas negaili kritikos vadinamiesiems „influenceriams“, kurie, anot jo, jam skamba kaip keiksmažodis.

„Mano tikslas nėra būti žvaigžde, tačiau tuo pačiu aš noriu kurti turinį, kuris žmonėms patiktų, juos prajuokintų. Tiek, kiek sekėjų turiu būtent dabar, mano atrodo geras skaičius. Jeigu paruošiu gerą turinį, tokį kiekį žmonių jis ir pasieks, o „influenceriai“ mano skamba kaip keiksmažodis. Man tai nepatinka, bet kas liečia darbą su prekės ženklais – čia jau kitas dalykas. Aš norėčiau, kad jie kreiptųsi į mane, bet nebandyčiau žmonių apgauti, galbūt bandyčiau su humoru į reklamuojamą produktą pažvelgti“, - sako Laurynas.

Kornelija Jasiūnaitė, Laurynas Zmejauskas-Safas

Vaikinas taip pat truputį papasakojo, kad kasdienis jo darbas yra susijęs su kūryba ir socialiniais tinklais.

„Mano kasdienybė gana paprasta. Iki penktos valandos dirbu, turiu reguliarų darbą, po darbo susitinkame su draugais, žaidžiame stalo tenisą. Po to bandau generuoti idėjas. Aš esu socialinių tinklų redaktorius, dirbu su socialiniais tinklais, kuriu dizainus“, - DELFI laidoje sako Laurynas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)