„Po pergalės atsirado ir koncertų, ir konkursų, kuriems ruošiamės. O daugiau, tiesą sakant, nelabai kas ir stipriai pasikeitė“, – su šypsena kalbėjo mažoji dainininkė.

„Artimiausiuose mano planuose – singlo išleidimas. Aš to labai noriu ir tai jau yra nuspręsta. Manau, kad prie žodžių ir prie melodijos aš taip pat pridėsiu savo ranką, nes aš ir dabar kuriu dainas. Jos nėra labai profesionalios, tačiau kas tą dieną man nutinka, grįžusi namo prie pianino apie tai rašau žodžius, man viskas liejasi savaime. Tiesa, manau, kad prie mano dainos rašymo, muzikos, žodžių prisidės ir profesionalai“, – džiaugsmo neslėpė ji.

Televizinį projektą laimėjusiai Milėjai – vos 13-ika metų, tačiau silpnybę muzikai ji jaučia nuo mažų dienų. Šiandien mergaitė moka groti fleita, violončele, smuiku, pianinu.

„Man tėvai visada sakydavo, kad pirmiau išmokau dainuoti, o ne kalbėti. Pavyzdžiui, jei per televizorių norėdavau pažiūrėti kokį nors animacinį filmuką, visada sudainuodavau jo dainelę. O kalbėti nemokėjau. Taip viskas ir prasidėjo“, – DELFI sakė pašnekovė.

Milėjos mama – itin gabi Lietuvos smuikininkė, tačiau mergaitė mieliau renkasi groti ne smuiku, o pianinu.

„Smuikas man nėra labai arti prie širdies. Manau, kad arčiausiai man prie širdies yra pianinas, nes juo galiu lengviausiai išreikšti save. Nepaisant to, visi instrumentai, kuriuos valdau, man yra artimi ir su jais groti man yra smagu“, – pasakojo projekto nugalėtoja.

Tiesa, ne tik Milėja ar jos mama šeimoje yra gabios muzikoje. Lietuva puikiai iki šiol atsimena 2009-aisiais metais projekte „Lietuvos talentai“ išgarsėjusį ir jį laimėjusį Milėjos brolį – Miką Stankevičių, grojusį savo dantimis.

„Ne tai, kad mes privalome tai daryti, tačiau muzikavimas mūsų šeimoje yra tarsi tradicija. Tai net sunku paaiškinti. Tiesiog visi mokame dainuoti ar kažkuo groti. Mūsų visa šeima yra gana muzikali. Manau, kad tai yra paveldima, nes mano seneliai dainuoja ir groja, mano tėvai – taip pat dainuoja ir groja“, – šypsojosi ji.

„Mano tėtis, kai buvo jaunesnis, studijų laikais, buvo profesionalus operos solistas. Jeigu kada reikia profesionalo rankos, visada šalia turiu tėtį – tai yra labai gerai ir tai labai branginu. Taip pat ir mano mama yra profesionalė, kuri man padeda jausti muziką, šiek tiek padeda ir su technika, nes ji taip pat yra dainuojanti. Manau, kad man labai pasisekė su mano tėvais“, – pridūrė Milėja.

Mergaitė neslepia, kad projekto užkulisiuose buvo galima išvysti ir jos ašarų, tačiau sunkiausias akimirkas jai padėjo įveikti didžiulis artimųjų palaikymas.

„Manau, kad tai yra natūralu, nes tu labai daug dirbi ir nori, kad tas visas darbas atsipirktų. Tačiau tuo pačiu tu taip pat nenori nuleisti savo draugų, kitų projekto finalistų – aš taip pat norėjau, kad jie pasijaustų ypatingi, taip pat nenorėjau ir savęs nuleisti. Buvo labai sunku tarp emocijų, nes buvau ir laiminga, ir liūdna. Buvau laiminga dėl visko, kas buvo ir liūdna dėl to, kad viskas baigėsi. (...) Buvo daug emocijų. Aš manau, kad visa tai išėjo į gerą, nes to jaudulio kažkiek reikia, kad tu nebūtum visiškai atsipalaidavęs ir suimtum save į rankas, griebtum jautį už ragų“, – pripažino ji.

Paklausus, ar Milėja šiuo metu jaučiasi žvaigžde, pašnekovė neskuba savęs vadinti tokiomis skambiomis etiketėmis.

„Tas jausmas, kad aš kažkiek pasikeičiau, yra. Vakar su tėčiu kalbėjau ir jam pasakojau, kad mano klasiokai man sako: „Kaip žvaigždei sekasi?“. Kai jie tą pasako, aš nesijaučiu tokia ir kaip tik noriu pasakyti, kad aš nesu žvaigždė – esu tas pats žmogus, tiesiog kažką pasiekiau daugiau, nei visada“, – sakė laidos dalyvė.

„Yra labai daug žmonių, net ir mano klasiokių, manančių, kad dabar aš pasikelsiu ir nebebūsiu tas pats žmogus. Aš negalėčiau sau to leisti, nes turiu mamą, tėtį ir brolį, kurie man neleistų susirgti „žvaigždžių liga“. Aš nenoriu jaustis žvaigžde, kad kiti jaustųsi žemesni už mane. Man to nereikia“, – pridūrė ji.

Pasiteiravus, kodėl, jos nuomone, projektą laimėjo būtent ji, Milėja neslepia ir pati mąsčiusi apie tai.

„Labai ilgai galvojau, nes kai aš laimėjau savęs klausiau, ką aš tokio savyje turiu. Didžiausia man atėjusi mintis ta, kad gal neturiu tos didžiulės išvaizdos ar to, ką turi kiti tie nuostabūs dalyviai, bet savyje turiu kažką išskirtinio ir, manau, kad tai yra mano balso diapozonas ir tai, ką aš pertransliuoju žmonėms, kuomet dainuoju – bandau įtraukti juos kartu su savimi. Gal tai lėmė? Aš nežinau, tiksliai į šį klausimą atsakyti aš negaliu“, – prisipažino dainininkė.

Projektą laimėjusi Milėja atviravo, kad iki šio šou ji labai savimi nepasitikėjo.

„Svarbiausia yra savimi pasitikėti, o tai sunku savyje surasti. Man buvo labai sunku savimi pasitikėti iki laimėjimo. Nebuvau savimi patenkinta. (...) Svarbiausia yra turėti drąsos ir jeigu tu mėgsti tai, ką tu darai, negalima sustoti. Negalima leisti baimei tavęs stabdyti, reikia eiti į priekį“, – DELFI TV laidoje tikino pašnekovė.

Visą interviu su Milėja žiūrėkite DELFI TV vaizdo įraše.

Nugalėtoja ir jos šeima vos tramdė ašaras

DELFI primena, kad Milėja, kuri surinko daugiau nei 24 tūkstančius žiūrovų balsų, tapo pirmąja projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ nugalėtoja. „Siemens“ arenoje surengtoje spaudos konferencijoje kalbinta mergaitė sakė, jog geriausia patirtis projekte ne pergalė, o galimybė stovėti prieš tokią didžiulę minią žiūrovų ir susipažinti su nepaprastais projekto vaikais.

„Man buvo svarbiausia ne nugalėti. Aš jau gavau, ką norėjau, man buvo svarbiausia dainuoti žiūrovams, tas jausmas man buvo – viskas. Aš net neįsivaizduoju, ką aš tokio išskirtinio savyje turėjau, kad tapau nugalėtoja“, – ašarų po pergalės neslėpė Milėja.

Emocijas sunkiai tramdė ir visa nugalėtojos šeima. Arenoje ją palaikė tėvai ir penki broliai. Po pergalės kalbinti Milėjos tėvai pripažino, jog dėl šios pergalės Milėja mokėsi ne vienerius metus.

„Pirmiausia tai dėkingumas mokytojams už darbą. Iš tikrųjų didelis darbas su Milėja tęsėsi ne vienerius metus. Kai tavo vaikai dovanoja tokius didžiulius titulus, nieko kito negali jausti, tik pasididžiavimą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Milėjos mama.

Emocionaliai į dalyvės pergalę reagavo ir penktojo „Lietuvos balsas“ sezono nugalėtoja bei dalyvės mokytoja Monika Marija. Ji pripažino – ši pergalė jai viena svarbiausių.

„Net pati laimėjusi taip nesidžiaugiau, kaip džiaugiausi šiandieną. Džiaugiuosi, kad teisybė įvyko ir buvo išrinkta pati nuoširdžiausia ir labai talentinga dalyvė“, – sunkiai tramdydama ašaras kalbėjo Monika Marija.

Kartu su nugalėtojos titulu Milėja laimėjo ir LNK įsteigtą piniginį prizą – 10 000 eurų. Nugalėtoja jau turėjo atsakymą, ką su šiuo prizu planuoja daryti kartu su šeima. „Dalį, kurios reikės skirsiu mokslams. O dalį, kuri liks – išleisiu su šeima ir Monika Marija leisdami visi drauge laiką“, – šypsodamasi savo planus sakė pirmojo „Lietuvos balsas. Vaikai“ projekto nugalėtoja.

Projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalas:

„Lietuvos balsas. Vaikai“ finalistai DELFI TV studijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)