Vizažistė, prekinio ženklo „Queen V“ įkūrėja pražydo po skyrybų su vyru. Sunkų etapą išgyvenusi pašnekovė DELFI pasakoja, kad laikui bėgant ji ėmė neatpažinti savęs.

„Mes buvome graži šeima, tačiau aš pavargau nuo melo ir neištikimybės. Po skyrybų save atradau iš naujo, nes prieš tai net gražiausiame sapne neregėjau, kad aš galiu kažko imtis, apie verslo pradžią net minties nebuvo. Aš visą laiką buvau komunikabili, tačiau niekada nebuvau tokia drąsi, kad imčiausi nuosavos veiklos. Jei kažkas man būtų pasakęs, kad būsiu tuo, kuo esu dabar, būčiau nusijuokusi ir nepatikėjusi“, – prisipažįsta ji.

Vigantė dirba grožio srityje: moko moteris darytis makiažą sau ir kitiems, veda kursus ir motyvacinius susitikimus toms, kurios nepasitiki savimi ir yra praradusios gyvenimo džiaugsmą.

Vigantė Lisauskienė

„Motyvuoju moteris nesėdėti namuose ir skatinu įgyvendinti savo svajones. Viskuo dalinuosi iš savo patirties, pasakoju, ką anksčiau dariau ne taip. Pavyzdžiui, sėdėjau namuose, auginau vaiką, bet nesirūpinau savimi visapusiškai. Aš rūpinausi savimi kaip moterimi, tačiau negalvojau apie atsarginį planą – „kas būtų, jeigu būtų“. Vieną dieną nutiko taip, kad aš išėjau iš komforto zonos, sėdėjau su didžiausiomis skolomis, o mano vyras kaip įmanydamas stengėsi mane sužlugdyti. Turėjau didžiules dramas“, – praeitį pamena pašnekovė.

Nors Vigantė su vyru išsiskyrė, sunkus etapas dar nėra likęs praeityje – su buvusiu sutuoktiniu, kuris taip pat yra lietuvis, jai tenka bendrauti dėl vaiko ir bylinėtis dėl kartu užgyvento turto.

„Pirmieji metai po skyrybų man buvo katastrofa. Aš labai dėl visko išgyvenau. Sunku buvo ir finansiškai, nes išėjau į nežinią. Neturėjau nei namų, nei darbo, nei patirties. Vyrą palikau 2015-aisiais metais ir su dukra išėjau tuščiomis. Nepadėjo ir vyro nuolat sakomos frazės, kad aš nieko nepasieksiu, jog aš greičiausiai susirasiu kokį turtingą, bet man į tėvus tinkantį vyrą. Mano buvęs vyras yra labai piktas žmogus. Jis norėjo mane matyti nelaimingą. Tikiu, kad dabar, matant mane, jam kyla didžiulis pyktis, nes esu laiminga ir sėkminga. Jis tikrai nesitikėjo, kad kažką galiu pasiekti. Tikiu, kad pats geriausias atkirtis jam yra matyti mane besišypsančią. Niekada gyvenime nieko nesigailiu. Skyrybos yra bene geriausias priimtas sprendimas mano gyvenime”, - sako ji.

„Vis dar dalijamės bendrą turtą. Skaudu, kai jis sako, kad viskas, ką mes kūrėme drauge, yra tik jo, nes jis ėjo į darbą. Aš suprasčiau, jei būčiau atėjusi gyventi pas jį, bet dabar viską perėjome drauge. Kartu išgyvenome ir bankrotus, ir skolas, ir laikus, kai dukrai vos ant sauskelnių sukrapštydavome. Dabartinis jo požiūris mane nuvilia, taip tikri vyrai nesielgia. Tik išsiskyrusi supratau, su kokiu žmogumi aš gyvenau“, – pridūrė pašnekovė.

Vigantė Lisauskienė

Naujame gyvenimo etape Vigantė yra drąsi ir nebijo rizikuoti. Pavyzdžiui, vis dažniau į kelionę svetur išsiruošia vienui viena – to anksčiau ji niekada nebūtų sau leidusi. Arčiausiuose planuose moteris ketina aplankyti Santorinį salą, kur dalyvaus savo nuolatinės klientės vestuvėse ir jai atliks makiažą.

„Anksčiau bijodavau keliauti viena, o dabar turiu 2-3 skirtingus skrydžius per mėnesį į man visai nepažįstamas vietas. Praeityje ir anglų kalbos padoriai nemokėjau, nes laiką leidau namuose. Laimei, ją gana greitai išmokau – maždaug per pusmetį kalbėjau laisvai“, – džiaugiasi dėl klienčių tūkstančius kilometrų į užsienį keliaujanti vizažistė.

Vigantė yra artima dekoratorės Ingos Budrienės draugė ir asistentė – abi moterys yra puikus tandemas, dalyvaujantis ir įvairiuose mokymuose, ir renginiuose.

„Motyvacijos reikia ne tik lietuvėms, tokį poreikį jaučia visos moterys pasaulyje. Deja, iki šiol yra populiarūs stereotipai, kad moterims neva priklauso būti namuose, auginti vaikus ir būti priklausomai nuo vyro. Aš be galo mylėjau savo praėjusį etapą, kuomet rūpinausi namais, vaiku, šeima. Tvarkiausi buityje pati ir nereikėjo man jokios namų tvarkytojos – nors ją turėti galėjau. Dabar, pažvelgusi į savo praeitį, nebegalėčiau to kartoti. Žinoma, po vaiko gimimo šiek tiek namuose pabūčiau, tačiau netrukus kibčiau į darbus. Šiandien didžiuojuosi savimi ir savo pavyzdžiu motyvuoju save pačią. Iš šono gali atrodyti, kad man visa tai daryti lengva, tačiau taip būna ne visada. Aš stengiuosi ir dėl savęs, ir dėl kitų“, – kalba Vigantė.

Vizažistė dėl savo energingumo vis dažniau tampa įvairių TV laidų viešnia, tačiau greito populiarumo pašnekovė tikina nesiekianti.

„Žinoma, reklama man naudinga, tačiau man netinka skandalai. Aš labai viską jautriai išgyvenu. Net ir dabar dėl skyrybų man yra nelengva. Geriausia į save dėmesį atkreipti per gerus darbus. Tokiu būdu pelnysi žmonių pagarbą“, – tiki ji.

Vigantė Lisauskienė

Be tėvų augusi ir tik iš močiutės bei dviejų seserų pavyzdį ėmusi Vigantė sako, kad vaikystėje ji nesijautė esanti nuskriausta likimo.

„Mano vaikystė buvo gera. Neturėjau jokios traumos. Turėjau nuostabią močiutę, kuri kasryt atnešdavo pusryčius į lovą. Tikrai namuose nebuvau nuskriaustas vaikas. Gal šiek tiek neigiamų emocijų jutau iš visuomenės ar mokykloje. Buvau priskirta prie vaikų iš internato, nes neturėjau tėvų. Namuose buvau išties lepinama, tačiau močiutė tai darė sakingai, nes dėmesiu dalijausi ir su seserimis“, – pasakoja vizažistė.

Sunkesnis gyvenimo periodas Vigantei prasidėjo, kai jai buvo 16-ika metų. Tada ji ėmė pati stotis ant kojų ir gyventi savarankiškai.

„Manau tada buvo sunkiau, nes neturėjau finansinio stabilumo. Viską turėjau pasidaryti pati, nes niekas to nebūtų už mane padaręs. Nepaisant to, nepraradau vilties ir į viską žiūrėjau pozityviai“, – sako ji.

Kaimo turizmo ir rekreacijos mokslus baigusi Vigantė netrukus išvyko į Angliją, kur praleido daugiau nei dešimtmetį.

Vigantė Arcišauskaitė / Foto: Mantas Grimas

„Išvažiavau ir iš ten negrįžau. Anglijoje išbuvau 16-ika metų. Į Lietuvą vis traukia grįžti dėl čia esančios ramybės. Londone aš vis lekiu ir lekiu. Ironiška, tačiau kai grįžtu į Lietuvą, darbų yra ne ką mažiau. Matyt, nuo savęs nepabėgsi. Tačiau nesiskundžiu, man patinka bendrauti su žmonėmis“, – teigia makiažo meistrė.

Už užsispyrimą ir įdiegtas gyvenimo pamokas Vigantė labiausiai yra dėkinga savo močiutei ir kraštui, kuriame ji augo.

„Esu pusiau žemaitė, pusiau suvalkietė. Sakau, kad toks mišinys yra dar bjauresnis“, – nusijuokia ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)