Garsiausiems ir galingiausiems namus bei darbo vietas puošiantis Jeffas Leathamas yra vienas labiausiai trokštamų savo srities profesionalų. Patekti į jo paskaitas ir kursus taip pat nėra paprasta, tačiau ir čia susirenka tik geriausi iš viso pasaulio.

Tiesa, išvykusį į Florenciją žinomą vyrą čia pasivijo ir žinia, kad jis yra nominuotas kaip geriausias vestuvių floristas Baltijos šalyse. Mantas su šypsena prisipažino, jog nors dirba ir ne dėl nominacijų, tačiau įvertinimas visada yra malonus.

Dar neseniai M. Petruškevičius norėjo nuvykti į kursus Niujorke, tačiau nespėjus suderinti laiko teko atidėti planus vasario pabaigai.

„Man jis yra tikrai numeris vienas iš tokioje stilistikoje dirbančių floristų. Visuomet žavėjo jo darbuose naudojama gėlių gausa ir konstrukcijos, todėl būtent jo kursus ir pasirinkau. Kalbant apie floristiką Italijoje, ji nėra kažkuo ypatinga ir kadangi ne kartą ten dirbau bei teko susidurti su vietiniais kūrėjais, manau, jog čia jiems dar yra kur pasitempti.

Tačiau Italija gali pasigirti senais ir išskirtiniais interjerais ir vien dėl to čia yra labai smagu dirbti. Tris metus iš eilės puošiau ant Como ežero kranto esančią Villa D'este ir galiu drąsiai sakyti, kad tai yra šalis, kur gausu nepaprasto grožio vietų bei pastatų. Būtent tokie vaizdai mane ir įkvepia“, – kalbėjo žinomas kūrėjas.

Marius Petruškevičius / Foto: Darius Jakubauskas

Kalbėdamas su DELFI Mantas taip pat pasvarstė, jog dirbant su gėlėmis vis dėlto neįmanoma pakartoti net ir anksčiau sukurtos puokštės ar dekoracijos. Gyvos gėlės visuomet bus skirtingos, tačiau tokia kūryba jį labiausiai ir žavi. Stilistiką galima kartoti, bet gėlės visada padiktuos savas taisykles.

Paklaustas, kodėl jau būdamas žinomu ir turėdamas klientų ratą vyksta mokytis ir dalyvauja kursuose, Mantas atkirto, jog mokytis iš geriausių – vienas malonumas. Daugybę metų mados ir stiliaus pasaulyje besisukantis vyras įsitikinęs, jog visuomet reikia tobulėti ir ieškoti naujos bei įdomios informacijos.

„Mes visi dirbame su gėlėmis ir čia nereikia jokių susireikšminimų. Tačiau yra žmonių, iš kurių reikia mokytis ir labai smagu taip tobulėti. Manau, kad tai, o taip pat ir kelionės, yra tiesiog būtinybė ir tarsi kūrybinis procesas.

Kartu šios kelionės metu aplankysiu ir dvi vietas. Turiu keletą užklausų dėl vestuvių dekoravimo čia, todėl noriu viską apžiūrėti“, – kalbėjo jis.

Manto pasiteiravus, kaip greičiau prišaukti pavasarį į savo namus, tiems, kurie neturi alergijos žiedams, jis patarė savo namuose auginti hiacintų gumbasvogūnius ar narcizus. Pavasarį taip pat primena ir amarilių žiedai. Šias gėles galima auginti tiek sode, tiek ir namuose. Ir nors pats M. Petruškevičius neturi laiko mėgautis sodininkyste ir pačio auginamomis gėlėmis, sako, jog tai yra puikus būdas džiaugtis bundančia gamta ir nepaprastu žiedų kvapu.

„Pavasaris ateis su kvapu. Man šios gėlės visada simbolizuoja bundančią gamtą. Na, o turintiems sodus, pavasarį siūlyčiau pradėti nuo žemės. Jei kas nors pradėtų narcizus sodinti kaip Olandijoje, visiems, manau, nuotaika būtų geresnė“, – šypsojosi žinomas floristas.

Tačiau artėjant šiltajam metų sezonui pravartu žinoti ir tai, kas šiemet yra madinga. Šį sezoną geidžiamiausi bus koralų spalvos žiedai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)