Teismas bylą nagrinėja sulaukęs M. Šedžiuvienės skyrybų prašymo, kuriuo ji dėl nesėkmingos santuokos kaltina savo sutuoktinį. Tačiau antradienį teisme neapsilankė nei Andrius, nei Monika. Posėdyje taip pat nepasirodė ir jųdviejų atstovai, o susirinkusiai žiniasklaidai buvo pasakyta, kad posėdis yra atidėtas sulaukus prašymo jį perkelti į kitą datą.

Andrius Šedžius DELFI kiek vėliau sakė, kad dar dieną prieš numatytą teismo posėdį M. Šedžiuvienės advokatas pateikė teismui prašymą nenagrinėti bylos dėl jo ligos. „Dar šiandien mes su advokate laukėme iki paskutinės sekundės, kol teisėja gavo iš gydytojo pažymą, kad iš tiesų serga. Aš teismų nevilkinu ir buvau pasiruošęs viską nagrinėti bei pagaliau baigti šią istoriją. Manau, kad ji (M. Šedžiuvienė) tik ieško būdų, kaip ilgiau ištempti šį laiką“, – svarstė pašnekovas.

Žinomo verslininko teigimu, labiausiai čia nukenčia judviejų sūnus, nes trejų metų berniukas vis dar nėra tinkamai ugdomas bei nelanko vaikų darželio. Pasak Andriau, tai yra itin žalinga tokio amžiaus vaikui, todėl vos tik galėdamas jį pasiimti, vyras veža sūnų į vaikų kambarius, stengiasi socializuoti bei leidžia bendrauti su kitais vaikais.

„Dabar jis moka tik anglų kalbą ir, manau, kad tai yra Monikai naudinga. Iš pradžių ji sakė, kad nori likti Lietuvoje, čia pirks būstą ir panašiai. Tačiau jau dabar sužinojau, kad jos gyvenimo draugas Airijoje gyvena ir paskelbė, kad po teismų Monika atvažiuoja pas jį. Lietuvoje jis lankosi pas Moniką tik svečiuose.

Ji ir moko vaiką angliškai, kad išsivežus jam būtų lengviau. Atrodo, kad viskas vyksta tik tam, kad labiau sustiprinti savo argumentus. Jau prašėme pakeisti laikinąsias priemones ir nustatyti ilgesnį mano bendravimo su vaiku laiką. Tuomet melavo, kad vaikas lanko darželį, bet tai nėra tiesa“, – apgailestavo žinomas verslininkas.

A. Šedžius pastebėjo, kad pažadą vesti sūnų į darželį iš sutuoktinės jis girdi jau pusmetį. Dabar jis viliasi, kad sūnus jau užrašytas į privatų darželį.

Paklaustas, kaip dabar atrodo jo ir vis dar jo sutuoktine laikomos atlikėjos M. Šedžiuvienės bendravimas, A. Šedžius atkirto, jog bendravimo čia net nėra. „Atvažiuoju pasiimti vaiko ir arba ji, arba jos tėtis man jį perduoda. Tuo viskas ir apsiriboja. Vaiko perdavimu tarpduryje.

Iš mūsų pusės visi norai ir perspektyvos išsiskirti yra ir norime, kad vaiko gyvenamoji vieta būtų nustatyta su manimi, nes matome, kad jos tikslas yra išvykti gyventi į Airiją su vaiku. Aš nenoriu kaskart norėdamas pamatyti vaiką vykti į Airiją. Noriu, kad mano vaikas gyventų Lietuvoje ir būtų lietuvis“, – sakė vyras.

DELFI taip pat bandė susisiekti su M. Šedžiuviene, tačiau nesėkmingai – moteris nekėlė telefono ragelio.

Nesutarimai kyla dėl vaiko globos

DELFI primena, kad M. ir A. Šedžių skyrybos vyksta už uždarų durų, todėl nėra aišku, kokie tikslūs klausimai skirtingų posėdžių metu buvo nagrinėjami. Nepaisant to, yra žinoma, kad pagrindinė sutuoktinių nesutarimų priežastis yra jųdviejų sūnus – tiek Monika, tiek Andrius siekia jo globos. Šiuo metu vaikas gyvena su mama.

„Vaikas yra mano pats jautriausias klausimas. Noriu, kad jis nejaustų skyrybų ar dalybų proceso. Andrius jį gali matyti Vilniuje, o kada aš būnu Šiauliuose – visada gali paimti vaiką, pabūti su juo, praleisti laiką. Kita moteris įžeista galbūt bandytų vyrą pamokyti, o aš viską paleidau ir mano sveikata man yra per daug brangi. Nenoriu, kad ilgiau sveikata ir nervai kentėtų“, – apie skyrybų procesą yra kalbėjusi dainininkė.

„Manau, kad išmokau sau pripažinti pralaimėjimą. Nebūtinai aš esu ta vienintelė ir geriausia. Gavau gerą gyvenimo pamoką“, – pridūrė ji.

DELFI primena, kad pora, skirtingais keliais suka po beveik dešimtmečio buvimo kartu. Dėl sūnaus globos teisme kovojantis A. Šedžius anksčiau yra pasakojęs, kad jis sutinka su daugeliu Monikos keliamų sąlygų dėl alimentų ir kitų dalykų, tačiau verslininkas nesutiko su sutuoktinės reikalavimu, kad vaiko globa būtų priteista jai.

„Aš tik noriu, kad vaiko globa būtų nustatyta man, o ji nori prisiteisti globą, užsitikrinti išlaikymą ir išsivežti vaiką į Airiją“, – nuogąstavo A. Šedžius. Vyro teigimu, tie žmonės, kurie jo sutuoktinei nebenaudingi – yra užmirštami.

DELFI primena, kad 16-ika metų jaunesnė M. Šedžiuvienė ir A. Šedžius susituokė 2013-ųjų metų vasario 23-iąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)