„Aš bandau įsivaizduoti tą netvarką savo namuose. Jeigu jūs pamatytumėte, tai, ko gero, grįžę į savo namus galvotumėte, kad nieko tokio tie išsimėtę žaislai ar ne vietoje palikti drabužiai. O pas mane netvarka tokia: pavyzdžiui, ateini į viršų, o mano du mažieji sugalvojo, kad jų vaikiška virtuvėlė turi būti tikra. Kitaip tariant, ten reikia pripilti vandens, tuomet visas kambarys skęsta vandenyje. Arba nusprendžia, kad reikia ką nors iškepti, todėl jie susiranda miltų, kuriuos sumaišo su klijais. Tai yra tie vaikai, kurie gali absoliučiai viską, jiems nėra jokių ribų. Jie gali fantazuoti ir daryti bet ką. Nėra taip, kad žaislą pasiims ar rūbelius išmėtys, ne. Jau geriau jį sukarpys, klijais suklijuos ir pakabins ant eglutės“, – juokiasi vaikų išdaigas prisimenanti R. Ščiogolevaitė.

Ūgtelėję Rūtos vaikai – Aronas ir Anabelė, kurie yra trejų ir ketverių metų amžiaus, yra labai aktyvūs žaidimų draugai, todėl juos dainininkė juokaudama gretina filmui „Vienas namuose“. „Man namie tikrai neliūdna“, – laidoje prisipažino ji.

Vyriausiam sūnui Adomui, kurio Rūta susilaukė su šokėju Deividu Meškausku, jau yra vienuolika, o mažiausiajam Agnarui – vos pusę metų. Visi dainininkės vaikai yra pavadinti vardais, prasidedančiais „A“ raide.

„Kadangi mano šaknys yra slaviškos, aš labai norėjau kokio nors slaviško vardo mergaitei, kuri buvo antras mūsų vaikas, tačiau mano vyras yra antislaviškas. Jam reikia lietuviškų vardų, todėl aš sugalvojau, kad jis to neatsektų. Norėjau mergaitę pavadinti Ana, tačiau ją paslėpiau po fantastišku fėjos prancūziško vardo skambesiu – Anabelė, kuris yra gana populiarus vardas Amerikoje. Po poros metų aš jam papasakojau apie savo planą, o jis, pasirodo, net to nesuprato. Taip mano Ana tapo Anabelė, su vyro sutikimu“, – kalbėjo pašnekovė.

„Po Anabelės mes nusprendėme, tęsti tradiciją, kad visi vaikų vardai prasidėtų „A“ raide. Aronas man labai patiko, nes turi lietuvišką šaknį, tai yra Aras, paukštis, tačiau tuo pačiu turi ir gana tarptautinį skambesį. O Agnaras taip pat man patiko dėl tradicinio lietuviško vardo šaknies, kuris yra kilęs iš vardo Agnė. Šio vardo skambesys yra labai lietuviškas. Tiesą sakant, aš norėjau Antano, bet vyras paskui sako, kad jis nebūtų tikęs, nes visi vaikų vardai, ypač mažųjų, yra gana išskirtiniai. Tai kaip jam jaustis? Negi pritrūkai fantazijos? Tai tada pagalvojau, kad jeigu jau nori išskirtinio, tai aš dabar jį tuoj sugalvosiu... Tiesa, mūsų susitarimas buvo toks, kad jis duos vardą mūsų paskutiniam berniukui. Bet jis ilgai galvojo ir nieko nesugalvojo. O kai aš laukiausi septintą mėnesį, sakau – eureka! Aš sugalvojau. Patį gražiausią vardą žemėje. Ir kai aš jam pasakiau, jis tarė: baisiau nebūna. Aš, aišku, pasijuokiau ir sakiau, kad tai jo darbas sugalvoti vardą, o štai aš tiesiog šį pasilaikysiu kaip atsarginį, dėl viso pikto. Viskas baigėsi tuo, kad važiavome į metrikacijos biurą, jau reikėjo užrašyti vaiko vardą, aš likau maitinti mažylį mašinoje, o vyras nuėjo. Parnešė dokumentą ir parodė, kad užregistravo Agnoro vardu. Vyras sakė, kad tiesiog prie jo priprato“, – LRT eteryje nusijuokė Rūta.

Daugiau nei vieną ar du vaikus auginančios šeimos neretai sulaukia daugiau visuomenės dėmesio. Tai, ko gero, galėtų paliudyti ir R. Ščiogolevaitė su vyru Rolandu Damijonaičiu, kurių namuose krykštauja keturi vaikai.

„Iš tiesų jau daug metų mano gyvenimas sukasi aplink vaikus. Dažnai būna, kad manęs paklausia, kaip viską spėju, o aš bandau suprasti, ką tuo turima omeny. Tai, kad nusifilmuoju kur nors porą kartų per mėnesį? Tada paaiškinu žmonėms, kad man tie filmavimai neužima daug laiko, tiesiog juos išskaido, kartoja, todėl juos matome gana dažnai“, – LRT laidoje šyptelėjo dainininkė.

Žinoma moteris neslepia, kad būnant daugiavaike mama ji susilaukia įvairiausių komentarų. Laimei, tik teigiamų.

„Tiesą sakant, keisčiausiai apie save galvoju aš pati, kaip aš ryžausi tokiam sunkiam darbui. Iš aplinkinių, ačiū Dievui, girdžiu tik „sveikinu“, „tu nereali“, „tau reikia medalį suteikti“. Mane iš tikrųjų tai pradžiugina, tada manau, kad ne viskas taip blogai. Aš pati labai pasikeičiau. Anksčiau aš buvau tokia, kuri viešumoje atrodė labai griežta, o pati buvau gana švelni, labai jautri, ašarojanti – neduok Dieve, kam nors užkliūsi. Gal jums sunku tai įsivaizduoti, bet iš tikrųjų gyvenime tokia buvau visada. O dabar viskas atvirkščiai. Pasidariau tokia „arši boba“. Tikrai. Nebematau jokios prasmės, nenoriu daryti jokių ceremonijų ir tokius žmones norisi užčiaupti“, – „Beatos virtuvė“ laidoje atviravo viešnia.

Anot Rūtos, mamos darbas yra labai sunkus ir, deja, mažai kas jį rimtai vertina.

„Yra toks posakis, kuris mane labai prajuokina, apie daugiavaikės mamos dienos aktualijas: atsikeli, pasidarai kavos, vakare išgeri ir panašiai. Tai yra tiesa. Kartais norisi, kad tai būtų vertinama, jaustis labiau suprastai. Mums su vyru yra viskas tvarkoje, tačiau humoro formoje mėgstu jį šiek tiek per dantį patraukti. Pavyzdžiui, jei jis man pasako, kad „juk aš likau namie“, tada aš pasiruošiu kovinę formą ir bandai paaiškinti, ką iš tikrųjų reiškia būti namie“, – pasakoja R. Ščiogolevaitė.

Kulinarinėje laidoje viešėjusi dainininkė, paklausta apie savo laiką virtuvėje, pasidalino opiausia problema.

„Visi mano šeimos nariai mėgsta visiškai skirtingą maistą. Todėl vieną dieną būna tėčio diena, kitą – vieno vaiko diena, dar kitą – kito ir t.t. O aš labiausiai mėgstu lietuvišką virtuvę ir bulvė yra mano karalienė. Nežinau, kas turėtų nutikti gyvenime, kad aš nustočiau valgyti cepelinus, bulvinius blynus, kugelį. Tai – didis malonumas. Ačiū Dievui, gimiau lietuvė, nes aš neįsivaizduoju, kur dar galėčiau pajusti tokį malonumą, nes žuvies, austrių nemėgstu. Tačiau gaminti maistą man yra malonu. Aš mėgtu gaminti ir man labai gaila, kad kuo daugiau tai darai, tuo daugiau yra betvarkės, o aš nekenčiu plauti indus. Ačiū Dievui, kad mano auklė, kuri pas mus atsirado prieš kelis mėnesius, po truputį virsta mano namų indų plovėja. Ji man labai padeda šiuo klausimu, todėl mano nuotaika yra daug geresnė“, – pastebi žinoma moteris.

Kiek anksčiau Rūta ieškojo auklės, kuri galėtų padėti vakarais, kuomet visa šeima yra namuose ir prireikia papildomų rankų.

„Kai buvo visai mažas Agnaras, labai daug laiko tiesiog atėmė jo maitinimas, nes reikėjo nuolat būti su juo. Tuomet nei rankų, nei kojų neturi“, – laidoje nusijuokė ji.

Paklausta, ar įmanoma tiek vaikų auginti būnant vienai, dainininkė sako, kad taip, tačiau nemato prasmės kankintis.

„Manau, kad įmanoma viskas, tačiau ar to reikia XXI amžiuje? Na, gal ne“, – laidoje „Beatos virtuvė“ nusišypsojo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (430)