D. Tamošiūnaitė naujame trijų kambarių bute savo kasdienybę ir gyvenimo rutiną tarsi kuria iš naujo. Versdama naują savo gyvenimo lapą ji atsisakė ir dukart erdvesnių namų ant Tauro kalno.

„Tu suvoki, kad tai yra seno tavo gyvenimo etapo namai. Tu ten kūrei gyvenimą ir manei, kad jis bus būtent toks. Adelė grįš į savo vaikystės namus. Ir paskui supranti, kad nesusiklostė ir vargu ar ji grįš į tuos namus.

Ir jei manęs paklaustų... bet kuriam besiskiriančiajam tai yra tragedija ir sunkus dalykas gyvenime, bet siūlyčiau atsisveikinti su senais namais. Nereikia, kad primintų lova, stalas ar net indai, kaip gyvenai prieš du ar ketverius metus. Kad primintų, kaip susirinkdavo abiejų pusių tėvai ir visi švęsdavo. Prisiminimai yra svarbus dalykas ir juos reikia saugoti, bet ir jais gyventi nereikia“, – pasakojo ji LRT eteryje.

Edvardui Žičkui pasiteiravus, ar svarbūs Daivai yra prisiminimai, televizijos laidų vedėja buvo atvira ir sakė, jog jai tai ne tik yra svarbu, bet ir malonu žinoti savo šeimos ir giminės istoriją.

„Man svarbu žinoti, kur mano tėvūnija ir kas ten vyko. Lygiai taip pat įsivaizdavau, kad mano dukrai yra svarbu turėti savo vaikystės namus, tačiau kaip (pa)stebiu dabar, nesu tikra, kad šios kartos jaunimui yra svarbu turėti vaikystės namus ir net nemanau, kad tėvams reikėtų labai šventai saugoti tuos namus“, – atviravo ji.

Ir nors su Budrės pavarde mintyse ji atsisveikino jau seniai, senuosius savo šeimos namus ryžosi palikti tik praėjusiais metais. Prieš penkerius metus įvykusios skyrybos paliko žymę jos gyvenime. Su buvusio vyro giminaičiais ji sakosi iki šiol palaikanti puikius ryšius, nors su buvusiu sutuoktiniu bendrauja tik prireikus ir sprendžiant būtinus reikalus, pavyzdžiui tai, kas susiję su judviejų dukterimi.

Kalbėdama apie senuosius namus Daiva sako, kad ją slėgė ne tik didžiulė paskola, kuri galiausiai liko jai, tačiau ir išlaidos už komunalinius mokesčius, nes išlaikyti erdvų būstą senos statybos name nėra pigu. „Sakiau, kad namai mano, o aš – namų. Tai ir Adelės vaikystės namai, bet paskaičiavus ir padėliojus supratau, kad butas sename name reikalauja didelio piniginio dėmesio ir man galbūt reikia mažesnio bei praktiškesnio buto, bet pagrindinis argumentas buvo tai, kad tai yra mano ano gyvenimo etapo namai“.

Daiva Tamošiūnaitė

Laidos viešnia juokėsi prasitarus, jog tik kraustantis suprato, kiek nereikalingų daiktų per gyvenimą sukaupiama. Dabar ji laikosi kitokios filosofijos ir tiki, kad daiktai yra svoris, kuris traukia žemyn. „Kiek yra daug žmonių, kurie daug keliauja, kažkur pabūna ir neįmanoma turto vežiotis. Kai išvažiuoji, tą ir supranti. Iš to penktadalio, kurį persivežiau, dar trečdalis, manau, bus likviduojamas“, – svarstė žinoma moteris.

D. Tamošiūnaitė sakė visada norėjusi, kad dukra galėtų gyventi savarankiškai ir turėtų galimybę laisvai judėti, nes iki skyrybų, kai E. Žičkaus pašnekovės tuometis vyras dirbo Seime, ji tarsi dirbo dukters taksiste. „Norėjau, kad ji turėtų kažkiek laisvės, erdvės sau ir galėtų judėti. Mama taip pat gyvena Plungėje ir dažnai lankosi pas mane“, – apie tai, kas taip pat lėmė naujųjų namų vietos pasirinkimą, pasakojo ji.

Pardavus senuosius namus ir išsikrausčius į naują būstą neliko ir didžiosios dalies banko pančių, todėl moteris jau gali lengviau atsipūsti. Per šiuos penkerius nelengvus metus ji taip pat dingo ir iš televizijos eterio, kurio pamažu pasiilgsta.

„Kai keičiasi gyvenimas žmonių, kurie buvo įpratę eiti raudonuoju kilimu, sunku pasikalbėti su ta nematoma karūna, kurią turi ant galvos. Anksčiau viduje gyvenai vienaip, o štai vėliau turi gyventi taip.

Man labai patinka būti scenoje, bendrauti su žmonėmis ir gaunu energetinius mainus“, – sako renginių vedėja dirbanti ir prisidedanti prie labdaringos fondo „Mamų unija“ veiklos moteris.

D. Tamošiūnaitė sako, kad iki įvyko skyrybos su vyru Dainiumi Budriu, nebuvo patyrusi vienatvės, bet galiausiai su ja susigyveno. „Bet nenorėčiau būti viena“, – interviu pabaigoje prasitaria ji.