Atskleidžiant M.A.M.A 2018 vedėjų asmenybes, apdovanojimų iškilmių prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas intrigavo ir sakė, kad šiam renginiui buvo pasirinkti geriausieji.

„M.A.M.A 2018 vairą šiemet nuspręsta patikėti humoristui, laidų ir didžiųjų renginių vedėjui Justinui Jankevičiui, – išplatintame spaudos pranešime dar prieš ceremoniją teigė prodiuseris. – Praėjusių metų ceremonijos vedėjai – Mantas Stonkus ir Mantas Katleris irgi pranoko lūkesčius. Vien ko vertas jų sukurtas Marijampolės rokerių duetas „Negyvi angelai“, kuris publiką prajuokino iki ašarų. Todėl jie pasirodys ir M.A.M.A 2018 iškilmėse. Tik kokiame amplua – kol kas dar siurprizas.“

Mantas Stonkus, Mantas Katleris

Netrukus paaiškėjo, kad šių metų ceremoniją vesti patikėta jau minėtam J. Jankevičiui ir dainininkui Vidui Bareikiui, o S. Urbonavičiaus-Samo žadėtas komikų pasirodymas dienos šviesos taip ir neišvydo. Negana to, nei M. Katlerio, nei M. Stonkaus šių metų M.A.M.A apdovanojimuose išvis nebuvo matyti – jiedu su antromis pusėmis tą vakarą leido namuose, tiesioginę transliaciją stebėdami per televizorių.

Praėjusiais metais vienu iš M.A.M.A vedėjų buvęs M. Katleris DELFI patikino, kad ir šiemet kartu su kolega M. Stonkumi buvo sulaukęs panašaus pasiūlymo.

„Po praėjusių metų vedimo Martynas Tyla ir Saulius Urbonavičius-Samas iškart pasiūlė renginį vesti ir kitais metais. Stonkus visai norėjo, tačiau aš nelabai. Pagalvojau, kad jau pabandžiau vieną kartą ir užtenka“, – kalbėjo komikas.

Nors vedėjų darbo Mantų duetas atsisakė, jiems šių metų M.A.M.A renginyje turėjo būti patikėtas specialus, humoristinis pasirodymas. Tačiau jo žiūrovai neišvydo.

„Ilgą laiką kalbėjomės, derinome klausimus dėl galimo mūsų pasirodymo, tačiau dar nebuvome sutikę ar galutinai patvirtinę, kad to tikrai imsimės. Kadangi atsisakėme vesti, bandėme rasti kompromisą, atgaivinant jau praėjusiais metais M.A.M.A scenoje sukurtą „Negyvų angelų“ grupės pasirodymą. Organizatoriai norėjo, kad darytume gyvus išėjimus, o mes labiau linkome prie minties daryti vaizdo įrašus. Kitaip tariant, nebuvome išgryninę pilnos idėjos. Nepaisant to, po kelių dienų televizijoje išėjo reklama, kad mus žiūrovai išvys kartu su Justinu Jankevičiumi, sudarant įspūdį, jog būsime tarsi vedėjai“, – prisimena M. Katleris.

Išvydę reklamą televizijoje, komikai neslėpė nuostabos, todėl akimirksniu susisiekė su renginio organizatoriais.

„Paskambinome savo vadybai, paprašėme, kad reklama būtų išimta ir koreguojama, nes tai buvo paprasčiausiai klaidinanti informacija. Po savaitės ši reklama televizijoje buvo sustabdyta, tačiau internete ji buvo gana ilgą laiką. Jokių blogų emocijų ar pykčio tikrai nejaučiame, paprasčiausiai organizatoriai paskubėjo su reklama“, – tikino pašnekovas.

Mantas Stonkus ir Mantas Katleris

Pasiteiravus, ar šie nesutarimai lėmė ir tai, kad nei jo, nei M. Stonkaus nebuvo matyti ant M.A.M.A raudonojo kilimo, komikas ėmė juokauti, kad pasiruošimas apdovanojimams daug kainuoja, todėl jų skaičių dienotvarkėse reikia riboti.

„Manau, kad gana natūralu, jog manęs ir M. Stonkaus šių metų M.A.M.A apdovanojimuose nebuvo. Nesame niekaip susiję su muzika ir neprisidėjome prie šou kūrimo. Buvo smagu visą šį renginį stebėti tiesiog namuose su kompanija. Tiesą sakant, daug apdovanojimų su Aiste negalime sau leisti, juk reikia ir naujos suknelės, ir makiažo, ir šukuosenos“, – juokėsi komikas.

„Šiemet jau spėjome pabūti „Žmonių“ apdovanojimuose, kuriuose turėjau garbę pristatyti nominaciją, ir man to užteko. Jau ketverius metus iš eilės dalyvavau M.A.M.A apdovanojimuose ir juose turėjau vis kitokį vaidmenį – įteikiau apdovanojimą, filmavausi vaizdo įrašuose ir vedžiau – todėl man buvo įdomu pasižiūrėti, kaip šis šou atrodo per televizorių“, – paaiškino jis.

Paklaustas, kaip vertina šių metų vedėjų darbą, M. Katleris tikino, kad šio klausimo sulaukia jau ne pirmą kartą.

„Buvo įdomu. Manau, kad paimti visiškai naują veidą – V. Bareikį – tokio dydžio renginyje buvo gana drąsus sprendimas. Tiesa, jis labai pasiteisino. Keista, bet manęs kažkodėl daug kas šiemet to klausia. Žmonės turi įvairių nuomonių – vieniems patinka, kitiems ne, o aš sakau, kad tai buvo drąsu. Nebuvau matęs jo tokiame amplua, todėl buvo įdomu“, – DELFI kalbėjo pašnekovas.

Mantas Katleris, Mantas Stonkus

DELFI susisiekė ir su M. Stonkumi, tačiau aktorius tikino pritariantis savo kolegos M. Katlerio mintims, todėl nebenorėjo kartotis.

Dėl galimai žiūrovus nuvylusios reklamos DELFI bandė susisiekti ir su apdovanojimų prodiuseriu S. Urbonavičiu-Samu, tačiau nesėkmingai – šou kūrėjas nekėlė telefono ragelio.

Ne vienintelis nesusipratimas

DELFI primena, kad ši situacija nėra vienintelis nesklandumas šių metų M.A.M.A apdovanojimuose. Atgarsiai po šio renginio netyla ne tik dėl skandalingų žinučių, išsakytų scenoje, bet ir dėl vienos renginio akimirkos, kurios, regis, nesuprato nei televizijos žiūrovai, nei arenoje sėdėję svečiai.

Iškart po grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ pasirodymo, buvo pristatyta ypatinga nominacija, tačiau tiesioginę transliaciją ištiko techniniai nesklandumai. Ekrane žiūrovai išvydo šou vedėjus J. Jankevičių ir V. Bareikį, kuriuos buvo vos galima girdėti. Neretam susidarė įspūdis, kad ne tik neįjungti mikrofonai čia pakišo koją, bet ir galimas nukrypimas nuo scenarijaus. Regis, tą akimirką, kai vėl įsijungė filmavimo kameros, vedėjų duetas buvo užkluptas netikėtai, mat jų akyse buvo galima išvysti sąmyšį. J. Jankevičius dar bandė kažką sakyti, tačiau netrukus ekranuose nušvito ypatinga nominacija.

Ceremonijai įgavus pagreitį buvo pristatyta netikra M.A.M.A nominacija – Metų blogiukas. Pretendentų sąraše buvo paminėti Ieva Zasimauskaitė, Merūnas Vitulskis, Lauris Reiniks, Monika Linkytė ir Donny Montell.

Nors nebuvo įvardyta, kas laimėjo šį fiktyvų ir juokeliu tapusį apdovanojimą, žiūrovai ekranuose išvydo Donatą Montvydą parodijavusį J. Jankevičių.

„Sveiki, čia Donny. Atleiskite, aš negalėjau dalyvauti jūsų apdovanojimuose, tačiau manau, kad esu vertas šio apdovanojimo. Kaip matote, kiekvienais metais bandau padaryti kažką naujo, kažką, kas paliktų įspūdį. Prieš porą metų mes paėmėm arenas, po to mes pasiėmėme loftus. Kitais metais aš ir vėl noriu stebinti, palikti įspūdį, todėl galvoju eiti į dar siauresnes erdves – tiesiog eiti per butus tam, kad visi išgirstų, ką reiškia Donny Montell. Taigi, ačiū jums už tai, kad suteikėte šią galimybę, ačiū už sielos muziką, skambesį ir už vidinį moralinį orumą, kurį aš jaučiu kiekvieną kartą koncertuojant jums. Donny out. Peace“, – savo kalbą užbaigė D. Montvydu persirengęs J. Jankevičius.

M.A.M.A apdovanojimų akimirka / Foto: TV3 stopkadrai

Į tiesioginį eterį grįžę vedėjai akivaizdžiai suprato, kad transliaciją ištiko nesklandumai, mat į savo mikrofonus jiedu kartojo: „Vienas, du“, norėdami patikrinti, ar juos girdi žiūrovai. „Ar jūs mus girdite?“ – toliau klausė jie.

„Labas vakaras dar kartą, mes sveikinamės iš zonos, kur pagaliau garsas išėjo“, – kalbėjo J. Jankevičius ir pagaliau pristatė finalinį šou pasirodymą.

Iškart po šių kelių minučių, kuriose buvo sunku suprasti, ar viskas įvyko pagal planą, socialiniuose tinkluose M.A.M.A žiūrovai neslėpė apmaudo. Dalis žmonių taip ir liko nesupratę, kas laimėjo Metų blogiuko apdovanojimą, o kiti piktinosi nekokybišku garsu.

Šių metų M.A.M.A apdovanojimų prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas DELFI neslėpė, kad šią akimirką paprasčiausiai buvo susidurta su techninėmis kliūtimis.

„Ši nominacija buvo humoristinė detalė, skirta užbaigti Donny Montell personažą. Deja, tam koją pakišo techniniai trukdžiai, kurie nedavė mums viso to pristatyti normaliai, kad žmonės suprastų. Gaila, bet tiesioginėse transliacijose dažnai nutinka tokių situacijų, o šis renginys apskritai buvo sunkus, nes jis – nežmoniškai didelis ir sudėtingas. Tokie nutikimai būna ne tik pas mus, pasaulyje taip pat nutinka panašių kuriozų. „Grammy“ ar „Amerikos muzikos apdovanojimuose“ dar ne tokių bajerių būna. Techniniai trukdžiai paprasčiausiai neleido tinkamai pristatyti šios nominacijos ir paaiškinti, kas tai“, – pabrėžė Samas.

„Pernai mes irgi turėjome humoristinę nominaciją, kuri vadinosi Metų patėvis. O šiemet turėjome Metų blogiuką, kur laimėjo Donny Montell. Specialiai surinkome visus geriečius, kad iš jų juokingai išsiskirtų Donatas Montvydas. Kadangi neturėjome garso, paskelbti, kas laimėjo, neišėjo, todėl buvo įjungta Donny personažo padėkos kalba. Mes nebeturėjome laiko sugrįžti ir paaiškinti, kas čia nutiko. Visada tokiuose renginiuose laikas būna labai įtemptas. Džiugina tai, kad tai nebuvo kažkokia svarbi nominacija, kur kažkas būtų nuskriaustas“, – pridūrė šou prodiuseris.

S. Urbonavičius-Samas taip pat sakė, kad pretendentai į Metų blogiuko nominaciją buvo atrinkti visiškai atsitiktinai, siekiant kuo labiau išskirti šiais metais aštresnį įvaizdį ir kūrybą pademonstravusį D. Montvydą.

„Šiais metais Donatas pristatė naują savo įvaizdį – jis tapo blogiuku, todėl norėjome iš to draugiškai pasijuokti. Tikiuosi, kad dauguma žiūrovų tai ir suprato“, – DELFI situaciją komentavo pašnekovas.

Apdovanojimų akimirkos:

Raudonasis kilimas:

Renginio dūzgės:

M.A.M.A užkulisiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)