„Aš neapsimetinėju. Nesu kvaila, kad stovėčiau ir vaidinčiau, kad man viskas yra žiauriai gerai. Tos dvi dienos buvo gana skaudžios. Aš tikrai labai stipriai visa tai išgyvenau – Donatas tą tikrai gali paliudyti. Nepaisant to, stengiuosi į tai nesikoncentruoti. Manęs absoliučiai nedomina bloga energija, manęs nedomina pikti žmonės. Aš visą laiką kūriau ir kursiu geriems žmonėms. Tų heiterių buvo ir bus visada ir man absoliučiai dzin, kaip jie gyvena, ką jie rašo. Tegul tik dar daugiau deda tų „dislike“, nes ir tai man kelia reitingus. Visa kita – man nusispjauti. Myliu gerus žmones, kuriems ir rašau dainas“, – DELFI kalbėjo dainininkė.

Į naują etapą žengianti Jazzu pristatė pirmąjį savo kūrybos rezultatą, tačiau sulaukė daugiau neigiamų atsiliepimų, nei liaupsių. Negana to, „Youtube“ tinkle pradėta masiškai spausti „dislike“ mygtuką šalia jos naujausio vaizdo klipo. Uždarose grupėse internete žmonės buvo skatinami įsijungti į šią neigiamą bangą, siekiant pasiekti anti-rekordą. Tai, kad buvo rengiamas neigiamas susivienijimas Justė puikiai žino iš artimų žmonių.

„Neturiu gilintis į tai dar labiau gilintis. Turiu begalę darbų, naujų planų, koncertų. Man per gerai sekasi, kad gadinčiau sau nuotaiką tokiais dalykais toliau. Taip, man žmonės siuntinėjo privačias žinutes, kur buvo matoma, kad žmonės specialiai vienijasi vedami piktų minčių. Man ši situacija yra žinoma. Tačiau suprantu, kad tai yra nevaldoma. Tai masė žmonių, kurie rėkia ir nieko nebegirdi. Tai nebevaldoma, o valdyti jų tikrai neketinu. Nenoriu apsiimti mokytojos vaidmens, nes manęs kai kurie žmonės paprasčiausiai negirdi. Man svarbiausia, kad yra žmonių, kurie girdi mano muziką. Juk net peržiūros „Youtube“ įrodo, kad mane puikiai girdi, jog esu klausoma. O visa kita – nėra svarbu“, – sakė pašnekovė.

Ar raudonojo M.A.M.A kilimo Justė pasirodė vilkėdama ne įprastą ilgą suknelę, o... treningus. Šis akį traukiantis įvaizdis buvo sugalvotas kartu su žinomu šalies dizaineriu.

„Jaučiuosi suaugusi tiek, kad galiu jau rinktis, ką noriu dėvėti. Norisi jaustis ne tik gražiai, bet ir patogiai. Geriausia to dalis, kad radau dizainerį, kuris puikiai išpildė mano lūkesčius – tai Juozas Statkevičius. Jis pataikė į dabartinį mano stilių. Jaučiuosi labai gerai“, – šypsojosi dainininkė.

Sunkų etapą Justei padėjo išgyventi ir jos mylimasis Donatas. Širdies draugas atlikėją palaikė ir šįvakar – vyras taip pat dėvėjo sportinį kostiumą.

„Prisitaikiau prie Justės. Visada palaikau ją ir palaikysiu. Tikiu, kad ji tai jaučia, o man to užtenka“, – šyptelėjo jis.

Pasiteiravus, ar šiuo įtemptu periodu Justė juto dar didesnį Donato palaikymą, atlikėja tikina, kad per ilgą laikotarpį, kuomet jiedu yra kartu, mylimasis ją supranta be žodžių, todėl, kai jai būna sunku, geriausia paguoda yra tiesiog buvimas šalia.

„Kai man reikia palaikymo, Donatas dažniausiai nesako nieko. Jis puikiai mane pažįsta ir jaučia. Net iš mano akių jis gali nuspręsti, kada vertėtų laikytis atokiau, kada aš noriu kalbėti ar kada būnu nenusiteikusi tai daryti. Donatas man labai padėjo savo būvimu, jis labai žmogiškai ir vyriškai atlaikė visa šį reikalą. Jis yra labai supratingas“, – šalia savo širdies draugo glaudėsi dainininkė.

DELFI primena, kad Jazzu padėkos kalba, nuskambėjusi renginio metu, sujaudino ne vieną. Metų atlikėjos apdovanojimo sulaukusi Jazzu atsiimdama statulėlę atvirai išsakė savo mintis, kurios širdį suvirpino ne vienam arenoje šou stebėjusį žiūrovą.

Jazzu atsakė į klausimus apie kilusį skandalą

Po trečiadienį pristatyto muzikinio dainos „Wild“ klipo atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu atsidūrė tikrame skandalo epicentre. Internetinėje erdvėje pasipylus komentarams pasirodė ir grubūs bei necenzūrinės leksikos nestokojantys atsakymai jos vardu. Neseniai DELFI buvo paviešintas ir atsiprašymas žmogaus, kuris prisipažino atsakinėjęs į kritiką pačios atlikėjos vardu, o penktadienį DELFI TV eteryje Jazzu ir jos prodiuseris Lauras Lučiūnas atsakė į visus klausimus žurnalistui Arnui Mazėčiui.

Paklausta, kokių reakcijų tikėjosi pasirodžius muzikiniam vaizdo klipui, J. Arlauskaitė-Jazzu sakė, kad tikrai įvairių, bet daugiau turbūt palaikymo. „Gavau ir jį, bet buvo ir neapykantos. Tačiau pats peržiūrų skaičius rodo, kad žmonėms klipas patinka. Jie klauso ir turi puikų skonį“, – laidos „DELFI diena“ vedėjui A. Mazėčiui atsakė atlikėja.

Jos prodiuseris L. Lučiūnas taip pat pritarė, kad lietuviai visada save laikė krepšinio ir „Eurovizijos“ ekspertais, o dabar save galės laikyti dar ir Jazzu žinovais. „Sulaukiau ką tik skambučio iš Martyno Tylos. Iš esmės situacija mums patinka. Galbūt nepatinka kai kurie aspektai, bet tarptautinėje rinkoje reklama prasidės kitą savaitę. Pristatinėti namie kažkokiu daiktus visada yra skaudžiausia.

Gyvenimas nesusideda iš „like“ ir „dislike“ (paspaudimų), o mes pardavinėjame bilietus. Matome, kad žmonės eina į koncertus, pasiekiame juos ir matome, kad jiems įdomu. M.A.M.A. vyks atskiras dainos pristatymas. Šiuo atveju reklama gal net nepelnytai didžiulė“, – kalbėjo prodiuseris.

J. Arlausakaitė-Jazzu DELFI TV eteryje taip pat pridūrė, kad tai yra ir viešumo kaina, kurią reikia sumokėti.

„Kai dainuoji šalyje, ją myli ir esi atsidavusi žmonėms. Skaudu, kai žengi svajonės link savo šalyje ir gauni tokį spyrį. Žinau, kad dauguma žmonių yra geri ir adekvatūs. Jie ateina į mano koncertus“, – kalbėjo ji ir pasvarstė, kas būtų paklausus neigiamus komentarus rašančiųjų, už ką jos nekenčia. Greičiausiai, kaip sakė atlikėja, jie neturėtų ką ir atsakyti, nes nėra jos sutikę ar bendravę gyvai.

Kartu ji pripažino ir tai, kad jos pasisakymai viešojoje erdvėje dažnai yra aštrūs. J. Arlauskaitė – Jazzu sakė nesiginanti to ir pripažįsta, kad neretai naudoja necenzūrinius išsireiškimus, o kai kurie ja „Youtube“ tinkle apsimetinėjusio vaikino išsireiškimai buvo panašūs ir į jos pačios pasisakymus ar vartojamas frazes.

„Mano komentarai visada aštrūs. Neturiu kantrybės su visais išlikti diplomatiška. Dėl to, kad taip yra. Tačiau mano profilyje „JAZZU“ sėdi daug jaunų žmonių ir aš sėdžiu, trinu komentarus, bet pasijauti labai vienas ir tų, kurie nekenčia, yra daug.

Šįkart man teko susidurti su komentarais ne savo profilyje ir nesiruošiu atsakyti į žodžius, kurių nesakiau“, – pasakojo viena žinomiausių dainininkių šalyje.

Jazzu sakė, kad kai vyko intensyvus susirašinėjimas internete, ji repetavo savo pasirodymą, kurį visi išvys jau šį vakarą muzikinių apdovanojimų M.A.M.A scenoje. Tik pradėjusi gauti žinutes iš aplinkinių ji suprato, kas vyksta, nors vis dar buvo neaišku, kas rašo jos vardu.

Atlikėja A. Mazėčiui pripažino, kad kurdama muziką visada tikisi įvairių nuomonių, nes tai gana subjektyvu ir dainos, kurios patinka vieniems žmonėms, kitiems gali nepatikti. Tačiau kilęs skandalas privertė ją nerimauti, o vakar buvo itin sunku ir užmigti. „Vakar buvo labai sunku užmigti ir gavau ilgą laišką jauno žmogaus, kuris nenorėdamas blogo įsivėlė į visą šį srautą. Apsimesdamas manimi jis norėjo apsiginti.

Man tai skamba absurdiškai ir dvi paras dėl to kentėjau. Kita vertus, nesame nei vienas be nuodėmės. Tas žmogus daug parašė apie save ir dėl to neužmigau bei ilgai galvojau, kiek problemų turime visuomenėje. Jis prisipažino, kad turi psichologinių problemų ir mane tai palietė labiausiai“, – kalbėjo dainininkė.

L. Lučiūnas taip pat pridūrė, kad daug kas šią situaciją komentavo ir aptarinėjo nežinodami visų detalių. Jis paminėjo ir viešą komentarą Jazzu parašiusį žurnalistą Andrių Tapiną. „Jis paskubėjo darydamas išvadas. Galima paklausti ir neskelbti informacijos, kuri nėra patikrinta.

Mes vėliau kalbėjomės (su A. Tapinu) ir suprantu, kad ir jis supranta, jog atsidūrėme visi kvailoje situacijoje ir tiek žinių. Žinoma, yra ir kitas aspektas. Dabar sidabro dulkėse pasivolioti norinčių yra daug.

Šiuo atveju tam žmogui (parašiusiam atsiprašymo laišką) reikia padėti ir pasistengti tai padaryti. Tokia situacija nutinka pirmąkart.

Tų netikrų paskyrų, kurios sukuriamos Jazzu vardu, yra daug, bet niekada tokio atvejo nebuvo. Mes ir artistų netrukdome tokiais dalykais, nes yra prižiūrinčios kompanijos, kurios tai daro. Nėra taip, kad artistas pats sėdi ir komentuoja. Ji neturi prisijungimų ir gali tik pažiūrėti tuos vaizdo įrašus, kaip ir kiti žmonės“.

Tiek J. Arlauskaitė, tiek ir L. Lučiūnas pripažino, kad kai kūrinys tampa viešu, teisę sakyti savo nuomonę turi visi, tačiau kartu reikia prisiminti ir tai, kad grasinti ir skatinti smurtą nereikia jokia forma.

Pasak dainininkės, ji taip pat turi teisę sakyti savo nuomonę ar gintis, tačiau ir čia reikia jausti ribas. „Kodėl negaliu pasisakyti grubiai ir kodėl turiu apsimetinėti, kad žmonės yra geri? Žmonės trečią dieną vykdo prieš mane socialinį smurtą.

Man yra skaudu, nes tai vyksta su muzika. Skaudu, kad tai vyksta kultūroje ir tai yra organizuotas puolimas. Žinau, kodėl tai vyksta, ir tai nėra dėl dainos. Šio pykčio priežastis visiškai kita. Žinau, kad kažkam nepatinka mano šukuosena ar tatuiruotės. Žmonių, kurie interpretuoja yra labai daug, bet jie niekada neatsistoja į kito vietą. Aš turiu begalės metų palaikymą ir galiu pasakyti, kad mes, lietuviai, nesame tokie“.

Laidos viešnia taip pat prisiminė ir savo viešus pasisakymus, kurie ir anksčiau sulaukdavo nemažai kritikos. Svarstydama, kas galėjo sukelti tiek neigiamų reakcijų, Jazzu sakė, kad daug kam nepatiko ir jos viešas protestas dar 2015 metais M.A.M.A. ceremonijos metu. Tuomet Salėje susirinkę tūkstančiai žiūrovų negalėjo patikėti tuo, kad Andrius Rožickas į sceną paskelbti vienos svarbiausių - „Metų grupės“ nominacijos laimėtoją pakvietė Lietuvos gėjų lygos vadovą Vladimirą Simonko.

Kai bronziniu įdegiu pasipuošęs V.Simonko pasirodė scenoje, „Žalgirio“ arenoje kilo didžiulė nepasitenkinimo audra – žiūrovai švilpė per visą ne tokią jau ir trumpą V.Simonko kalbą. Vis dėlto Lietuvos gėjų lyderis nebuvo vienišas šioje švilpiančioje minioje – televizijos kameros pagavo kelias VIP zonoje įsitaisiusių muzikos pasaulio atstovų grupeles, kurios V.Simonko palaikė plojimais, o keli drąsesni veikėjai net rodė įvairius gestus nepatenkintai publikai. Vieną jų – dainininkę Justę Arlauskaitę-Jazzu televizijos kameros parodė stambiu planu, ir kaip tik tuo metu, kai atlikėja V.Simonko nušvilpinėjančiai publikai atkišo vidurinius pirštus.

Vėliau ji apie tai pasisakė ir socialiniuose tinkluose bei skatino visus būti tolerantiškais bei nekritikuoti žmonių vien atsižvelgiant į jų seksualinę orientaciją.

Šiuo metu prie naujausio Jazzu vaizdo klipo „Wild“ tinkle „Youtube“ yra 13 tūkst. paspaudimų „patinka“ ir 36 tūkst. paspaudimų „nepatinka“. L. Lučiūnas juokavo, kad jei ši akcija tęsis ir toliau, galima bus siūlyti keisti dainos pavadinimą į „Wild Dislike“.

Baigintis laidai J. Arlauskaitė – Jazzu sakė, kad visiems, kurie skiria didelį dėmesį jos nekęsdami, ji norėtų palinkėti plačiau pažiūrėti į pasaulį ir neužsidaryti savyje, nes galiausiai tie, kurie taip aršiai pasisako prieš smurtą, patys ir tampa agresoriais.

DELFI primena, kad dar trečiadienį pristačius naujausią ir užsienio rinkai skirtą Jazzu vaizdo klipą „Wild" viešojoje erdvėje užvirė diskusija. Kiek vėliau komentarai tapo dar aršesni, nes J. Arlauskaitės – Jazzu vardu pradėta atsakinėti į kritiką. Tai iš šono stebėdama atlikėja nežinojo, kaip sustabdyti šmeižtą, kol jos nepasiekė minėtas gerbėjo atsiprašymas, kuriame buvo paaiškinta, ne tik, kas tai darė, bet ir kodėl.

Naują etapą pradedanti atlikėja po premjeros sulaukė įvairių nuomonių – vieniems kūrinys patiko, kitiems – ne, tačiau dėl to didelių emocijų Jazzu viešai nerodė, sako jos vadyba. Nepaisant to, dainininkės prodiuserio Lauro Lučiūno teigimu, piktintis atlikėjos vardu ėmė netikrus profilius „Youtube“ tinkle susikūrę anonimai. Pašnekovas tuomet DELFI tikino, kad būtent į tokius komentarus sureagavo Andrius Tapinas, kuris savo „Facebook“ anketoje pasidalino įrašu apie Jazzu klipą ir galimai jos reakciją į neigiamus žmonių įvertinimus jos kūrybai. „Kertinė. Geležinė. Nelaužoma.

Kūrėjo taisyklė – tu nesipiktini tais, kuriems tavo sukurtas dalykas ne taip patiko, kaip tau pačiam. Man norėtųsi prismaugti savo knygų ar laidų kritikus, restoranams norėtųsi atlikti prieš gamtą einančius veiksmus su Užkalniu, dailininkams priepuolį varo aiškinantys, kad spalvų mažokai", - rašė žinomas žurnalistas savo socialinio tinklo paskyroje.

DELFI taip pat sulaukė ir oficialias J. Arlauskaitės-Jazzu anketas prižiūrinčios kompanijos „Videostars“ komentaro.

„Komentarai „Youtube“ tinkle, kuriuose prisidengiama Justės Arlauskaitės vardu yra netikri ir nėra oficialaus kanalo dalis. Kitaip tariant, fake. Tai puikiai matosi iš komentatorių profilio nuotraukų ir vardų. Nežinia, kodėl internete žinomi žmonės ir kanalai, kurie su technologijomis draugauja, nepasižiūri atidžiau kas ir kaip yra.

Oficialus ir vienintelis kanalas yra šis. Kanalo vardas yra JAZZU, o jo profilio nuotrauka yra naujojo klipo kadras. Komentatoriai turi visai kitus vardus ir kitas nuotraukas, tačiau sudarant įspūdį, kad tai yra neva JAZZU kanalo atsakas. Apie neoficialius kanalus jau yra pranešta „Youtube“ administracijai ir jie bus uždaryti“, – tikino „Videostars" atstovas Rokas Kondratas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)