Vienas aršiausių Justės Arlauskaitės-Jazzu gerbėjų savo atsiprašymo laiške, kurį išsiuntė atlikėjai, rašė apie sunkius išgyvenimus ir tai, kad tokio skandalo nesitikėjo. Jis teisinosi, jog tik norėjo apginti mylimą atlikėją ir parodyti, kokių ištikimų gerbėjų ji turi. DELFI laišką rašiusio asmens tapatybė žinoma.

„Tikrai labai nuoširdžiai gailiuosi už savo kvailą elgesį. Jūs turite daugybę priežasčių pykti ir nekęsti manęs, bet aš tikrai nenorėjau jums blogo. Tiesiog sunku buvo matyti, kaip dauguma jus puola ir įžeidinėja. Klausau jūsų dainų ir man jos labai padeda šiame pasaulyje, kuriame aš nematau spalvų.

Man labai sunku bendrauti su žmonėmis. Aš beveik neišeinu iš namų. Neturiu jokio tikslo šiame gyvenime. Turėjau daug patyčių dėl svorio vaikystėje ir dabar. Man sunku prisiversti sportuoti, nors žinau, kad reikia“, – atvirame laiške rašė aršus gerbėjas.

Vaikinas savo laiške taip pat rašė ir apie tai, kad patiria daug sunkumų gyvenime, išgyvena depresiją, o taip pasielgti privertė vidinės problemos. Mylimos atlikėjos klausytojas atsiprašė už viską, ką jai teko patirti, kai internautai pradėjo galvoti, kad tai ji rašo įžeidžiančius komentarus.
Visas laiškas:

Kaip DELFI patikino Jazzu atstovai, atlikėją sujaudino šis prisipažinimas ir su šiuo vaikinu ne tik buvo susisiekta, bet ir pasiūlyta pagalba. Gerbėjas bus pakviestas ir į koncertus, turės galimybę apsilankyti užkulisiuose. Vadybininkų teigimu, atlikėja pasistengs padaryti viską, kad laišką jai parašęs gerbėjas pasijaustų geriau.

DELFI primena, kad dar trečiadienį pristačius naujausią ir užsienio rinkai skirtą Jazzu vaizdo klipą „Wild“ viešojoje erdvėje užvirė diskusija. Kiek vėliau komentarai tapo dar aršesni, nes J. Arlauskaitės – Jazzu vardu pradėta atsakinėti į kritiką. Tai iš šono stebėdama atlikėja nežinojo, kaip sustabdyti šmeižtą, kol jos nepasiekė minėtas gerbėjo atsiprašymas, kuriame buvo paaiškinta, ne tik, kas tai darė, bet ir kodėl.

Naują etapą pradedanti atlikėja po premjeros sulaukė įvairių nuomonių – vieniems kūrinys patiko, kitiems – ne, tačiau dėl to didelių emocijų Jazzu viešai nerodė, sako jos vadyba. Nepaisant to, dainininkės prodiuserio Lauro Lučiūno teigimu, piktintis atlikėjos vardu ėmė netikrus profilius „Youtube" tinkle susikūrę anonimai.

Pašnekovas tuomet DELFI tikino, kad būtent į tokius komentarus sureagavo Andrius Tapinas, kuris savo „Facebook" anketoje pasidalino įrašu apie Jazzu klipą ir galimai jos reakciją į neigiamus žmonių įvertinimus jos kūrybai.

„Kertinė. Geležinė. Nelaužoma. Kūrėjo taisyklė – tu nesipiktini tais, kuriems tavo sukurtas dalykas ne taip patiko, kaip tau pačiam. Man norėtųsi prismaugti savo knygų ar laidų kritikus, restoranams norėtųsi atlikti prieš gamtą einančius veiksmus su Užkalniu, dailininkams priepuolį varo aiškinantys, kad spalvų mažokai", - rašė žinomas žurnalistas savo socialinio tinklo paskyroje.

DELFI taip pat sulaukė ir oficialias J. Arlauskaitės-Jazzu anketas prižiūrinčios kompanijos „Videostars" komentaro.

„Komentarai „Youtube" tinkle, kuriuose prisidengiama Justės Arlauskaitės vardu yra netikri ir nėra oficialaus kanalo dalis. Kitaip tariant, fake. Tai puikiai matosi iš komentatorių profilio nuotraukų ir vardų. Nežinia, kodėl internete žinomi žmonės ir kanalai, kurie su technologijomis draugauja, nepasižiūri atidžiau kas ir kaip yra.

Oficialus ir vienintelis kanalas yra šis. Kanalo vardas yra JAZZU, o jo profilio nuotrauka yra naujojo klipo kadras. Komentatoriai turi visai kitus vardus ir kitas nuotraukas, tačiau sudarant įspūdį, kad tai yra neva JAZZU kanalo atsakas. Apie neoficialius kanalus jau yra pranešta „Youtube" administracijai ir jie bus uždaryti", – tikino „Videostars" atstovas Rokas Kondratas.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (385)