Incidentas įvyko reklamuojant juodojo humoro šou „Zero live show". Įtariamųjų tapatybių prokuratūros atstovė neatskleidė.

Ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo atlikti religines apeigas ar religines iškilmes pradėtas, kai prieš Žolinių mišias Turgelių Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią užėjo aktoriai, apsivilkę į liturginius panašiais drabužiais.

Komentare prie vaizdo įrašo jį patalpinęs režisierius Emilis Vėlyvis nurodė, kad aktoriai tikinčiuosius kviečia atvykti į „jų tikėjimą sustiprinsiantį šou".

Šalčininkų rajono savivaldybė dėl šio įvykio kreipėsi į teisėsaugą.

Pernai spalį prokuratūra paskelbė ikiteisminį tyrimą nutraukianti, nes nenustatyta, kad padaryta nusikalstama veika, tačiau konstatuota, jog reklaminės akcijos organizatoriams ir atlikėjams galėtų būti taikoma administracinė atsakomybė.

Tuomet prokurorai konstatavo, kad aktorių veiksmai nebuvo nukreipti prieš religinės bendruomenės narių teisę dalyvauti religinėse apeigose, jų tikslas buvo ne sutrikdyti mišias, o suplanuota komercinio renginio reklama. Nurodyta, kad aktorių veiksmai nebuvo korektiški ir atitinkantys moralės normas, tačiau jais nebuvo rodoma didelė nepagarba aplinkiniams, nebuvo akivaizdžiai pažeisti visuomenės interesai.

Vėliau aukštesnysis prokuroras panaikino sprendimą nutraukti šį ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)