Tiesa, nors Dynoro apdovanojimų sulaukė, jų atsiimti neatvyko, tačiau jų į sceną atsiimti ne kartą lipo "G&G Sindikato" nariai.

Vakaro metu netrūko ir aštresnio humoro. Nors šiemet Donny Montell nebuvo apdovanotas, dėmesio jam buvo skirta itin daug. Parodijų meistras Justinas Jankevičius nepagailėjo atlikėjui ir aštresnio humoro strėlių.

Į „Žalgirio“ areną penktadienio vakarą susirinko per dešimt tūkstančių žiūrovų. Ceremonijos vairas šįkart patikėtas režisieriui ir atlikėjui Vidui Bareikiui ir komikui Justinui Jankevičiui.

Penktadienio vakarą ant raudonojo kilimo netrūko ne tik seksualių suknelių, skandalingų pareiškimų, bet ir karštų bučinių.

DELFI fotografai užfiksavo Nataliją Bunkę su širdies draugu Edgaru, Godą Alijevą, Vashą, Mad Money su širdies drauge Deimante, Karoliną Meschino su mylimuoju bei "Flying Saucer Gang" grupės nariu Remigijumi Daškevičiumi, Indrė Morkūnienė, Rolandas Skaisgirys ir kiti. Dar iki raudonojo kilimo pradžios vienas iš renginio organizatorių – Martynas Tyla – DELFI sakė, kad šiemet į VIP zoną norėjusių patekti garsenybių buvo visas būrys.

Jazzu padėkos kalba sujautrino ne vieną

Šiemet metų atlikėjos apdovanojimo sulaukė dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu. Atsiimdama jį Justė atvirai išsakė savo mintis, kurios sujautrino ne vieną "Žalgirio" arenoje apdovanojimus stebėjusį žiūrovą.

Martynas Tyla: apdovanojimai kasmet tobulėja

Vienas didžiausių kasmetinių renginių kaskart sulaukia diskusijų dėl sudarinėjamo VIP sąrašo. Kiekvienais metais jis kinta, o ant raudonojo kilimo išvystame ne tik muzikos versle pasižymėjusias asmenybes, bet ir kitose srityse žinomus žmones. Pasiteiravus, ar dalinant kvietimus į M.A.M.A vadovaujamasi „juoduoju sąrašu“, kuris automatiškai pasufleruoja garsenybes, kurios šiame renginyje nėra laukiamos, M. Tyla nusijuokia.

„Jei vienais metais nepapuolėte, tai žiūrėkite – kitais metais papulsite. Pirmenybė visada yra teikiama muzikos srities atstovams. Taip pat tiems, kurie artistams kuria drabužius ar kitaip prisideda prie šou dalies. Visi tokie žmonės turi tam tikrą pirmumo teisę – mes visada juos norime matyti. O nepageidaujamų asmenų, ko gero, nėra. Dalis žmonių paprasčiausiai į apdovanojimus nėra kviečiami todėl, kad vietų skaičius yra ribotas. Kiek žinau, net ir dabar turime problemų su laisvomis vietomis, nes jų trūksta tikrai nusipelniusiems žmonėms, kurie kažką nuveikė šiais metais. Deja, net ir jiems gali neatsirasti vietos. Iš anksto pasakau – mes atsiprašome tų, kurių nepakvietėme, kurie jaučiasi verti būti apdovanojimuose, tačiau nepapuolė. Tikrai nuoširdžiai atsiprašau, bet arena nėra guminė. Būna, kad susitinku žmones po apdovanojimų ir jie sako: „Pamiršai mane“, tačiau ne, nepamiršau. Matyt, tam buvo kažkokia priežastis arba to padaryti mums neleido taupumas. Aš su savo gera širdimi tikrai sukviesčiau visus, kiek galima“, – DELFI juokavo M. Tyla.

Anot renginio organizatoriaus, sudarinėjant VIP žmonių sąrašą išeikvojama nemažai pastangų ir laiko. Nepaisant to, persona non grata čia nėra – vienintelis esantis trukdis, kuris neleidžia pakviesti garsenybių, kiek norisi, yra paprasčiausias vietų trūkumas.

„Tokio žmogaus, kurio mes nenorėtume matyti, ko gero, šiandien nėra. Manau, kad žmonės patys jaučia, ar šiuose apdovanojimuose jie jausis savo vietoje, ar ne. Tikiuosi, kad jie įvertins, kur ateina. Sunku pasakyti, ką žmogus turėtų padaryti, kad jį reikėtų išvaryti iš tos salės. Matyt, labai neadekvačiai elgtis. Tų vadinamųjų juodųjų sąrašų tikrai nėra, paprasčiausiai pas mus egzistuoja tvarka. Jeigu pakvietimas yra skirtas Petrui Petraičiui, tai pageidaujama, kad jis ir ateitų. Vienintelis prašymas, skirtas visiems VIP svečiams, yra tas, kad prašoma su savimi turėti asmens dokumentą. Įėjimą kontroliuojantys asmenys turės teisę jo paprašyti. O kas jau bus tas plius vienas, kuris ateis kartu su kviečiamu žmogumi – jau kiekvieno asmeninis reikalas“, – aiškino jis.

Įdomu tai, kad garsenybės, norėdamos patekti į VIP sąrašą ir suspindėti ant raudonojo apdovanojimų kilimo, yra pasiryžusios net maldauti ir kaulyti nemokamo bilieto iš pačių M.A.M.A organizatorių. O jei šis planas neišdega – kvietimą į ceremoniją bandoma gauti per asmenis, kurie nenori ar negali pasirodyti minimame renginyje.

„Iš tikrųjų būna tokių situacijų. Neretai būna sunku pasakyti „ne“. Arena nėra guminė, o tas apsilankymas kiekvieno žmogaus kainuoja ir mums. Juk už kiekviena nemokamą žmogaus atėjimą į renginį sumoka jo organizatoriai. Tikrai yra tų, kurie kreipiasi tiesiogiai, prašo, spaudžia, kad gautų VIP kvietimą į apdovanojimus. Nutinka ir taip, kad yra bandoma kvietimą gauti per antrus ar trečius asmenis. Būtent dėl šios priežasties mes ir padarėme vardinius kvietimus“, – pabrėžė M. Tyla.

Pasiteiravus, ar per kelerius metus, kuomet vyksta M.A.M.A, nepasitaikė konfliktinių situacijų, į kurias būtų įsivėlusios pramogų verslo garsenybės, pašnekovas tikino, kad tokių incidentų neprisimena.

Žinomo muzikos prodiuserio teigimu, šiemet specialių kvietimų į šį renginį sulaukė maždaug nuo 2 000 iki 2 500 žmonių.

„Į šį skaičių įeina ir nominantai su savo palyda, o jų yra apie 40. Žinoma, kažkas atvyksta, kažkas ne – ši dalis mums sukelia nemažai keblumų. Tiesą sakant, nugalėtojų vardus mes sužinome anksčiausiai vos dieną prieš apdovanojimus, kuomet gauname duomenis iš audito kompanijos. Dėl šios priežasties mes net nespėjame įrašyti pasveikinimų, kokie būna užsienyje. Turime keblumų, todėl paskutinė diena iki apdovanojimų būna labai sudėtinga“, – prisipažino pašnekovas.

M. Tyla supranta, kad kasmet vykstantys apdovanojimai sulaukia įvairių nuomonių: žmonės neretai svarsto, kodėl vienos garsenybės yra maloniai kviečiamos, o kitos – lieka už borto arba raginamos susimokėti už bilietą. Tačiau „Metų muzikos apdovanojimų“ pirmininkas dar kartą prašo supratimo.

„Jeigu visus reikėtų pakviesti, kas yra susiję su muzikos pasauliu, ko gero, visa arena būtų atėjusi nemokamai. Tikrai 10 000 susidarytų ir dar vietų pritrūktų. Todėl, manau, yra normalu, kad pirmenybė yra teikiama to momento garsenybėms, kurios stovi ant nuveiktų darbų aukštumos. M.A.M.A šiais metais vadovaujasi šiuolaikiškumu ir žvilgsniu į priekį. Net ir atlikėjai, kurie bus scenoje, tikėtina, kad ir ateityje bus toliau dominuojantys“, – kalbėjo jis.

Nors, kaip pasakoja M. Tyla, apdovanojimai kasmet tobulėja, raudonasis kilimas išlieka gana panašus.

„Laikomės klasikinio VIP zonos principo. Mes šią vietą neretai vadiname masalu visuomenei. Juk reikia sutikti, kad dalis visuomenės to raudonojo kilimo laukia labiau, nei pačių apdovanojimų. Jokia paslaptis, kad ši renginio dalis drąsiai konkuruoja su pačiu šou scenoje. Tiesa, nereikia pamiršti, kad tai yra šventė, kuomet visi atvyksta pasipuošę, norima pademonstruoti save, pasirodyti prieš kitus“, – pasakojo pašnekovas.

Nors VIP kvietimas į M.A.M.A suteikia nemažai džiaugsmo, su juo kartu jaučiama ir pareiga neprašauti renkantis vakarinį įvaizdį. Prašmatnų black tie aprangos kodą šis renginys diktuoja jau nuo pat pradžios.

„Mes buvome bene pirmieji, kurie prieš 8-erius metus tai užakcentavome. Buvo labai sunku. Kai kurie žmonės to nesuprato. Netgi valdžioje buvę žmonės, kiek atsimenu, atėjo vilkėdami megztiniais ir kroksais, nors kvietime buvo aiškiai pabrėžtas aprangos kodas. Džiugu, kad kiekvienais metais tai kelia vis mažiau klausimų ir visu tuo užsikrėtė kiti renginiai. Jaučiamės savotiškais pionieriais. Ne veltui sakoma, kad pradėti reikia nuo savęs. Mes pradėjome tai ir pradžioje buvo sunku, tačiau dabar muzikantams ir kitiems svečiams dėl to klausimų nebekyla“, – džiaugėsi žinomas prodiuseris.

Tiesa, norintys patekti į šio renginio VIP zoną, gali ne tik laukti pakvietimo, bet ir paprasčiausiai įsigyti brangiau kainuojantį bilietą. Tiesa, tuo pasirūpinti reiktų gerokai anksčiau – bent mėnesiui prieš apdovanojimus.

„Mano žiniomis, tokių bilietų jau nebėra. Galimybė nusipirkti bilietą į VIP zoną – normali, visame pasaulyje priimta praktika. Tai taip pat galioja, jei vyksite į „Oskarus“ ar į „Grammy“ apdovanojimus. Tiesa, ten jie kainuoja gana nepigiai. Mūsų VIP bilietas kainuoja nuo 150 eurų iki 200, o „Grammy“ – apie 5 000 JAV dolerių ir daugiau“, – tikino vienas iš M.A.M.A organizatorių.

Nors VIP bilietas atsieina brangiau, M. Tyla pasakoja, kad su juo apdovanojimų žiūrovas gauna nemažai privilegijų.

„Jis įgyja teisę papulti į VIP zoną, kurioje rinksis visos ryškiausios Lietuvos garsenybės, gali sėdėti prie visų žinomiausių šalies atlikėjų, nominantų ir kvėpuoti jiems į nugaras. Taip pat VIP bilietą turintys asmenys gauna galimybę užsisakyti ekskursiją po užkulisius ir sudalyvauti dūzgėse – vakarėlyje po apdovanojimų su žvaigždėmis. Tiesą sakant, būtent šis vakarėlis ir labiausiai imponuoja VIP bilietų turėtojams. Be viso to, yra suteikiama automobilio pasistatymo vieta prie VIP įėjimo, o tai gana aktualu, nes viešnioms su aukštakulniais nėra labai lengva ateiti iki arenos. Asmuo, turintis tokį bilietą, taip pat gali užsisakyti maistą, gėrimus, kuris jam bus patiektas prie staliuko, todėl žmogui net nereikia kelti savo sėdynės. Žmonės dažnai už tai dėkoja, nes jie gauna namų atmosferą arenos salėje, jie džiaugiasi, kad kelias valandas buvo galima sėdėti, atsipalaiduoti, o jais buvo pasirūpinta“, – DELFI pasakojo jis.

M.A.M.A apdovanojimų nominantai (nugalėtojai pažymėti):

METŲ PROVERŽIS

Dynoro

Flying Saucer Gang

Ieva Zasimauskaitė

8 kambarys

Kiti kambariai

METŲ ELEKTRONINĖS MUZIKOS GRUPĖ, ATLIKĖJAS, ATLIKĖJA

Beissoul&Einius

Dynoro

Happyendless

Junior A

Ten Walls

METŲ ALTERNATYVOS GRUPĖ, ATLIKĖJAS, ATLIKĖJA

Alina Orlova

Golden Parazyth

Migloko

Shishi

Timid Kooky

METŲ HIP-HOP GRUPĖ, ATLIKĖJAS, ATLIKĖJA

Despotin Fam

Flying Saucer Gang

G&G Sindikatas

8 kambarys

Mad Money

METŲ ROKO GRUPĖ, ATLIKĖJAS, ATLIKĖJA

Colours of Bubbles

Freaks on Floor

Garbanotas

Mountainside

The Station

METŲ GRUPĖ

Colours of Bubbles

Freaks on Floor

Garbanotas

G&G Sindikatas

Golden Parazyth

METŲ KONCERTINĖ GRUPĖ, ATLIKĖJAS AR ATLIKĖJA

Andrius Mamontovas

Daddy was a Milkman

G&G Sindikatas

Leon Somov&Jazzu

SEL

METŲ ATLIKĖJA

Alina Orlova

Ieva Narkutė

Ieva Zasimauskaitė

Jazzu

Monique

METŲ ATLIKĖJAS

Daddy was a Milkman

Dynoro

Justinas Jarutis

Saulius Prūsaitis

Vidas Bareikis

METŲ VAIZDO KLIPAS

Antikvariniai Kašpirovskio Dantys „Daug dienų"

Beissoul&Einius „Rooftop"

Donatas Montvydas „Žiūrėk, ką padarei"

Garbanotas „Liūdnos akys"

Monique „Žinau, ką turiu"

METŲ ALBUMAS

Daddy was a Milkman „Intimate us"

Garbanotas „Room for you"

G&G Sindikatas „99"

Happyendless „Kinetika"

Ieva Narkutė „Kai muzika baigias"

METŲ DAINA - KŪRINYS

Donatas Montvydas ir SEL „Nieko verta"

Dynoro „In my mind"

Ieva Zasimauskaitė „When We're old"

Jovani feat. Jazzu „Keep it to myself"

Saulius Prūsaitis „39"

Kviečiame visas M.A.M.A naujienas sekti kartu su DELFI. Skaitytojams žadame pateikti ne tik nugalėtojų sąrašą ar įamžinti ant raudonojo kilimo sužibėjusias garsenybes, bet ir parodyti šou užkulisius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (948)