Gali nuskambėti tarsi iš pavyzdinio sveikos gyvensenos vadovėlio, bet Monika iš patirties sako, kad reguliarus miegas bent keletą dienų iki koncertų yra pagalba sau numeris vienas.

„Tam galimybes turi kiekvienas, tik dažnai nustumiame poilsį į paskutinę vietą ir miego sąskaita darome kitus darbus. Bet šviesi galva ir tas energijos pliūpstis išsimiegojus - tikras gyvenimo vitaminas“, - šypsosi Monika.

Neatsiejama Monikos ryto dalis yra bent 10-15 mininučių trukmės meditacija arba, kitaip tariant, laikas sau ir savo mintims surikiuoti taip, kad visą dieną viduje būtų ramu, net jei išorėje - galybė reikalų, kuriems atlikti dažniausiai paroje pritrūksta valandų.

„Turbūt daugeliui pažįstama situacija, kai atrodo, kad reikėtų bent 30 valandų per parą, tada jau tikrai viską spėtum, - neabejoja Monika. - Manau, kad net haripoteriškai prailginus dieną jų neužtektų, bet kol taip nenutiko, tos rytinės akimirkos su savimi labai labai padeda nusiraminti ir priimti dieną tokią, kokia yra - tik be streso.“

Likus valandai iki koncerto dainininkė stengiasi kuo mažiau kalbėti, leidžia sau susikaupti. Iki pasirodymo likus apie 10 minučių, scenos profesionalė šį laiką skiria pabūti su savimi tyloje ir ramybėje.

„Labai mėgstu padėkoti mintyse visai komandai, muzikantams, kiekvienam atėjusiam žmogui. O prieš lipant į sceną būtinas gilus kvėpavimas. Tokiu būdu protas šiek tiek apsigauna, nes esant stresui pradedame kvėpuoti gana intensyviai, o gilūs kvėpavimai smegenims duoda signalą, kad streso dirgiklis tarsi kažkur dingsta“, - naudingais ir lengvai kasdien pritaikomais patarimais dalinasi Monika.

Gražiausiose Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos koncertų salėse vyksiančiam turui kartu su garsiuoju Londono gospelo choru besiruošianti Monika pokalbį reziumuoja sudėdama visus taškus ant i: „Kaskart primenu sau, kad šita akimirka vyks tik vieną kartą gyvenime, tad geriausia - viskuo tiesiog pasimėgauti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)