„Atsiprašau visų, kuriems neatsakinėjau šiomis dienomis ar nepakėliau ragelio. Kol kas esame sunkioje kovoje ir laukime. Po Kalėdų mūsų dukrai Martai buvo diagnozuotas smegenų auglys ir rytoj Kauno klinikose jos laukia operacija, po kurios paaiškės daugiau detalių.

Šiuo metu esu iškritęs iš visų savo darbų ir mokslų, jei reikia susisiekti dėl kažko – ieškokite mano kolegų. Galbūt kažkuriuo metu kažkam iš jūsų paskambinsiu ir paprašysiu, kokios nors pagalbos. Tikiuosi, kad to neprireiks. Ir nors dauguma Martos nepažįstate ar esate ją matę tik iš nuotraukų, labai prašysiu rytoj apie ją pagalvoti arba paprašyti bet ko, kuo jūs tikite, palaikymo ir aukštesnių jėgų pagalbos jai. Ačiū“, – dar prieš dukrelės operaciją savo socialiniame tinkle „Facebook“ rašė L. Kirkutis.

Laimonas Kirkutis

Netrukus po to televizijos prodiuseris kartu su šeima džiaugėsi sulaukę prošvaisčių.

„Jūsų geros mintys padėjo – operacija pavyko! Apie 90 proc. auglio buvo pašalinta. Ačiū jums už viską, ką darėte ir darote dėl Martos – tai veikia ir padeda. Ačiū prof. A. Tamašauskui, gydytojui M. Urbonui ir visai didžiulei Kauno klinikų brigadai, kurie beveik 5 valandas šalino kuo didesnę auglio dalį. Ačiū gyd. A. Matukevičiui, kuris praėjusią savaitę pusę nakties atlikinėjo pirmą operaciją įstatinėdamas šuntą ir yra neapsakomai malonus žmogus. Visas Kauno klinikų Vaikų neurochirurgijos skyrius, slaugės, sesutės yra nuostabūs!

Bet sunkus kelias tuo nesibaigia, lauksime histologinio tyrimo rezultatų, kuris nustatys auglio piktybiškumo laipsnį. Užaugęs jis iš pagumburio, kuris atsakingas už hormonų veiklą, termoreguliaciją, elektrolitų balansą ir t.t., apaugęs regos nervų kryžmę ir neaišku, kaip visi šie organai ir hormonai sureaguos į jo pašalinimą. Šiuo metu Marta reanimacijoje, stebima puikios komandos su gydytoju V. Gurskiu priešakyje. Jau prašo vaflių ir makaronų. Bet tikime, kad viskas bus gerai. Ačiū, bičiuliai, jūsų gėris yra didžiulė jėga, kuri padės mums visiems viską įveikti“, – dėkojo dviejų mergaičių tėtis.

Laimonas Kirkutis su žmona

Susisiekus su žinomu prodiuseriu, Laimonas DELFI tikino, kad šiomis viešomis žinutėmis jis nori padėkoti žmonėms, kurie prisideda prie jo dukros sveikatos būklės gerinimo.

„Tais įrašais labai noriu padėkoti visiems, kurie palaiko, o ypač visiems Kauno klinikų medikams, kurie labai profesionaliai viską daro ir rūpinasi“, – kalbėjo L. Kirkutis.

Pasiteiravus, kokiomis prognozėmis šiuo metu su šeima dalijasi medikai, Laimonas nepraranda vilties.

„Dar labai sunku su prognozėmis, nes dar mažai laiko praėjo po operacijos. Nepaisant to, visi labai tikime, kad viskas bus gerai, o auglio tyrimo rezultatai nebus gąsdinantys“, – viliasi žinomas vyras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)