Ir nors neretai ją su bičiule ir kolege Gintare Gurevičiūte galima pamatyti keliaujant darbo reikalais, žiema – laikas, kai Simona ištrūksta ten, kur šilta. Su šypsena DELFI pašnekovė pasakojo, kad nors po tokios išvykos ir šalta sugrįžti į Lietuvą, bet sniegas ir vėl tampa mielu.

„Dažnai, kai važiuoju atostogauti, stengiuosi ir ką nors nufilmuoti, o anksčiau dažnai darydavome ir tik darbui skirtas keliones, bet šįkart nusprendžiau, kad tiesiog ilsėsiuosi ir apie nieką negalvosiu. Tai pavyko puikiai“, – apie savo devynių dienų kelionę pasakojo televizijos laidų vedėja.

Nors su skrydžiais viskas truko devynias dienas, pačios Andrejaus ir Simonos atostogos užtruko savaitę. Tiek S. Albavičiūtei, tiek ir jos širdies draugui tai buvo pirmoji kelionė į Maldyvus.

Kaip pataria patyrusi keliautoja, iš pradžių reikėtų detaliai išstudijuoti salą, kurioje ketinate atostogauti. „Jei kelionę organizuojate patys, pažiūrėkite, ar pakaks veiklos. Esu ne kartą girdėjusi, kaip žmonės išvažiuoja į Maldyvus, o vėliau nebeturi ką veikti, nes neapskaičiuoja visko. Apsistoja mažoje prabangioje saloje, kuri po kelių dienų jau tampa per daug aiški, o išvykti iš jos ir susiorganizuoti kitų pramogų – brangu, nes tai prabangi poilsiavietė ir vien pasiplaukiojimas iš vienos vietos į kitą gali atsieiti 500 JAV dolerių.

Svarbu prieš pačią kelionę įvertinti savo galimybes, vietą ir poreikius. Džiaugiuosi, kad vykome su bičiuliu Rimvydu Makaliumi pagal jo paruoštą planą. Gyvenome vietinių saloje, kuri taip pat turi savo žavesio, o kasdien plaukdavome vis į kitą vietą“, – įspūdžiais dalijosi pašnekovė.

Ji pastebėjo, kad daug kur nuvykus aplankydavo tas pats jausmas, jog labai gražu, bet vienos dienos čia pabūti pakanka. Taip keisdami aplinką jie ne tik nemažai aplankė, bet ir turėjo aktyvias atostogas.

Paklausta, ką būtinai patartų nuveikti kitiems, kurie dar tik planuoja savo kelionę į Maldyvus, Simona sakė, kad čia būtina panardyti, apsilankyti keletos dienų kopoje, kuri atsiranda vandenyno viduryje iš srovių sunešto smėlio (Sand Bang). „Čia mes net turėjome pikniką ir panardėme. Nebūtina rinktis giluminį nardymą. Net pasirinkus paviršinį nardymą galite pamatyti didžiausius ryklius ir tunus“.

Ji taip pat siūlė nepraleisti progos ir pamatyti krabų varžybas. Šią pramogą itin mėgsta vietiniai. Ant nedidelių krabų kiautų vietiniai gyventojai užrašo pasirinktus numerius ir taip prasideda lenktynės. Žinoma moteris juokavo, kad tai tikrai azartiškas žaidimas, kuris sukelia daug emocijų.

„Mane taip pat labai sužavėjo vandenyno viduryje matytos žuvys skraiduolės, todėl, jei plauksite iš vienos vietos į kitą, siūlau atidžiau stebėti horizontą – galbūt jas išvysite. Vaizdas taip pat įspūdingas: tūkstančiai jų tiesiog iškyla virš vandenyno ir vėl panyra. Dar viena labai smagi pramoga – delfinų terapija“, – vardijo keliautoja.

Itin didelį įspūdį jai paliko delfinai ir nors juos jau stebėjo ne vienoje pasaulio vietoje, vaizdas Maldyvuose ją sužavėjo. Kai jie nusprendė panardyti su delfinais, buvo pirmoji Naujųjų metų diena ir nors pora buvo pavargusi, nuostabus vaizdas atpirko viską.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)