Agnės Grigaliūnienės laidoje M. Petruškevičius sakė, kad grįžęs prie gėlių dekoro kūrimo jaučiasi puikiai, o dirba atsipalaidavęs. Labiausiai laidos svečią įkvepia formos, interjerai ir paveikslai. Daug idėjų jam pavyksta pasisemti ir kelionių, pavyzdžiui į Italiją, metu.

„Tam ir vaikštau į viešbučius ar vilas, kad pajausti atmosferą ir perteikti to seno „su dulke" dekoro. Kai reikia modernumo ar švaros, nemėgstu to. Patinka tai, kas yra su dulke ir sena. Tai ir patinka atkartoti kompozicijose.

Kartais man grįžus iš kelionės ir pabuvus kažkokioje ypatingoje erdvėje, norisi tuos likučius ir potyrius perteikti į savo kūrinius, o kartais, ir turbūt dažniausiai, (kuriamą dekorą) padiktuoja erdvė“, – sakė jis.

Tiesa, kūrybingam vyrui dekoruoti ir prabangius dvarus užsienyje, ir Lietuvos kaimų bažnyčias. Paklaustas, kiek galutinį rezultatą lemia kliento užgaidos, žinomas vyras buvo griežtas ir žodžių į vatą nevyniojo.

„Kaip sakoma, čia ne pageidavimų koncertas. Yra ir kioskai, kur galima nueiti ir pageidauti. Man tai nepatinka. Man klientas nėra viso to visuma. Šiame reikale žodis komercija ir klientas nelabai tiktų.

Man patinka bendri sprendimai ir manęs klausymas bei bendros visumos sukūrimas. Klientai gali turėti vieną viziją, bet dekoratorius kitą ir ji gali būti daug geresnė“,– kalbėjo žinomas vyras.

Pasiteiravus, kiek tai lemia pinigai ir ar jo paslaugos gali būti įkandamos visiems, Mantas sakė, kad tai tikrai yra pasiekiama kiekvienam, o sukurti kažką ypatingo galima ir neišleidžiant įspūdingų sumų.

„Nematau jokio susireikšminimo ir noriu būti prieinamas visiems. Mano svajonė buvo turėti saloną, kur galėčiau daryti nuotakoms puokštes ir būtų siekiamybė kiekvienai nuotakai eiti prie altoriaus su mano puokšte. Link to einu ir toks mano tikslas. Nieko nėra nepasiekiamo ar neįperkamo. Tačiau viskas priklauso nuo norų.

Visiems yra viskas prieinama. Kartais iš labai paprastų dalykų gimsta labai gražūs dekorai. Turime daug pievose augančių gėlių, daug žalių, gražių vietų, kurios reikalauja minimalaus prisilietimo. Viskas priklauso nuo išmanymo ir kūrybiškumo“.

Kaune gimęs kūrėjas dar jaunystėje pakliuvo į šou pasaulį, kur pamatė daug netikrumo, melo ir veidmainysčių. Ilgą laiką sukęsis šou pasaulyje ir net kūręs laidą apie madą Mantas prieš trejus metus iš to pasitraukė. Nedaugžodžiaudamas Vilnių ne kartą jis pavadino ir „gyvatynu“.

„Nebekreipiu dėmesio, kur melas, o kur ne. Esu prie to pratęs ir man iš dalies tai patinka. Jei nepatiktų – ir nesėdėčiau (šou pasaulio vakarėliuose). <...>

Dauguma sėdi ir galvoja, kad „gyvatyne" gyvena, bet ne visi tai pasako. Kalbu apie tą gyvatyną, kuris yra vidinis, kurį žinai tu, kiti mūsų pažįstami (kreipdamasis į Agnę Grigaliūnienę sakė jis). Gražūs, geri žmonės to nežino. Jie mato gražiausias pozas. Aš jau tam tikra prasme esu iš to pasitraukęs ir man tai nebeįdomu.

Kadangi labai anksti išvažiavau iš Kauno, net negalėčiau pasakyti, kuo esu iš Kauno. Neilgai ten buvau. Man patinka Kaunas ir žavi, kaip keičiasi. Bet man patinka sostinė ir nenorėčiau nieko keisti. Vilniuje man visais atvejais labai patinka, nors Kauną myliu labai“.

Pasiteiravus, kodėl paliko madą ir šou pasaulį, M. Petruškevičius neslėpė, jog šį žingsnį žengė spontaniškai ir įsiklausęs į save. „Viskas gyvenime vyksta spontaniškai. Buvo lygiai tas pats. Vaikščiodamas gatvėje ir filmuodamas laidą tiesiog supratau, kad nebenoriu to daryti.

Tai buvo geras etapas ir sutikau daug žmonių, susipažinau su daug žmonių ir man turbūt reikėjo tokio postūmio, kad galėčiau eiti šiuo keliu, kuriuo einu. Nesigailiu, nes, ko gero, būčiau sugalvojęs turbūt kitą veiklą. Visada turėjau variantą be laidos. Galvojau, kad būčiau ėjęs į floristiką“, – kalbėjo jis.

„Žinių radijo“ svečias juokėsi, jog tuomet, kai jis pradėjo karjerą, stilistų nebuvo daug ir buvo tik šios eros pradžia, o kiti stebėdavosi, kodėl jis avi batus, kai kojos nuogos. „Šiandien tai daro visi ir nesvarbu, kad kojinės ten būdavo“, – nusijuokė pašnekovas.

Kalbėdamas apie stilių Mantas taip pat išdavė, kad sėkminga jo gyvenime spalva yra pilka ir norėdamas, kad darbo susitikimas būtų sėkmingas, jis rengiasi tik pilkai. Tokia paprasta vieno stilingiausių šalies vyrų paslaptis, kuri kartais atneša ir taip lauktą sėkmę.

Visą laidą galite išklausyti čia: