Dar ir šiandien išgirdęs, koks mielas ir simpatiškas yra, J. Nainys tikrai neapsidžiaugia. Nuo vaikystės žinomam vyrui tokie komplimentai nepatiko. „Man visada nepatikdavo, kai mane girdavo dėl išvaizdos ir sakydavo, kad koks gražus tas Jonukas. Tada mokykloje... Įsidiegiau tokį net nesmagų pojūtį ar pyktį, kai žmonės sako, koks tu simpatiškas ir gražus. Norėjau visada pateikti žmonėms savo kūrybą ir tai, ką turiu iš vidaus“, – kalbėjo radijo eteryje.

Žinomas vyras sako, kad jam visada norėjosi kažką įrodyti kitiems. Jis tiki, kad grožis yra labai subjektyvus ir gyvenime vien tik jo niekada nepakanka. Tai supratęs jis panoro nustebinti žmones ir juos pralinksminti, pritraukti jų dėmesį. Tačiau nuo vaikystės gyvenime sekę kompleksai lengvesniu jo kelio į sėkmę nepadarė.

„Buvau (kompleksuotas) ir gal dar ir esu (juokiasi). Vaikystėje galvojau, kad esu labai ribotas ir tai reiškia, kad esi tam tikro statuso ir mano tėveliai nelabai uždirbo tų pinigėlių ir galvojau, kad ir lik tam mažam rate Pasvaly ir nieko nepakeisi. Likimas jau yra nuspręstas už tave.

Labai keista, bet viduj (vyko) kova. Atrodo, kad supranti, jog nieko negali, daug ko nemoki ir tai ne tau, bet širdimi pasvajoji, kad būtų gerai, jei manęs kažkas klausytų. Buvau tas, kuris klasėje rečiausiai keldavo ranką ir galvodavau, kad atsistos Jonas, pradės kalbėti ir visi nutils. Tačiau kai realiai reikėdavo tai padaryti, išsigąsdavau. <...> Atsistodavau ir negaliu nieko padaryti.

Viskas po truputį pradėjo keistis kai įstojau į filosofiją Šiauliuose. Ta išmintis, dėstytojai ir knygos padėjo man suprasti, kad žmogus yra kur kas daugiau nei jis pats mano. Viskas priklauso ir gali priklausyti nuo tavęs ir nuo to, kiek įdedi pastangų“, – kalbėjo jis laidoje „Puikūs pralaimėjimai“.

Paklaustas, kodėl pasirinko būtent filosofiją, žinomas vyras nusijuokė, nes daugiau niekur kitur įstoti tuo metu tiesiog nepavyko. Ir nors bandė stoti į tuo metu itin populiarias specialybes, tačiau su turimais pažymiais to padaryti nepavyko. Kita vertus, būtent šios studijos jam ne tik patiko, tačiau ir padėjo išsilaisvinti iš supančiojusių visą gyvenimą kompleksų.

Šiauliuose, kur ir studijavo, prasidėjo naujas jo gyvenimo etapas ir J. Nainys pradėjo pats save versti dalyvauti įvairiose veiklose ir būti aktyviu. „Nelabai supratau, kam tai darau. Gal dėl to, kad norėjau būti drąsesniu. Galvojau, kodėl esu toks neužtikrintas savimi.

Iki įstojau į universitetą buvau tik į Latviją išvažiavęs, kalbant apie užsienį, kuri yra 60 km nuo Pasvalio. Daugiau gyvenau pakankamai uždarai Pasvalyje su tėvais, draugais ir mano požiūris buvo siauras. Ir tas uždaro miestelio gyvenimas, kai tu pasaulį supranti paprastai ir ribotai, vėliau viskas keičiasi įstojus. Pagalvojau, kad norint dar save įmesti iš komforto zonos buvo darbo ir studijų programa Amerikoje“, – pasakojo jis.

Taip Jonas išvyko į Ameriką ir nemokėdamas kalbos sugebėjo įsidarbinti aplinkos tvarkytoju. Ir nors iš pradžių nesisekė, Jonas čia išmoko svarbiausias savo gyvenimo pamokas. Kaip tik čia jis suprato, kas yra tikrasis gyvenimo dugnas, kai nesupratęs kalbos padarė ne tai, ko jo prašė ir galvojęs, jog viską daro teisingai buvo tiesiog atleistas pirmą darbo dieną. Vaikinas tuomet suprato, kaip baisu būti toli nuo namų, šeimos, draugų ir negalėti net kam nors pasiguosti.

Galiausiai, išmokęs visas gyvenimo pamokas, Jonas sako, kad svarbiausia yra kasdien skirti laiko savo tikslams ir tobulėti. Taip ne tik pats tapsi geresniu, bet ir atsiras žmonių, kurie patikės ir seks tave. Tačiau svarbiausia yra nesustoti ir toliau dirbti.

Kaip pirmąją savo šlovės valandą J. Nainys prisiminė realybės šou „Ideali pora“, kurį laimėjo būdamas dar visai jaunas. Kartu su šou jo mergina tapusia panele Jonas laimėjo pagrindinį prizą ir buvo itin populiarus. Kurį laiką jis sirgo ir žvaigždžių liga ir, kaip šiandien pats juokauja, niekada nepamiršdavo priminti, kad tai jis yra tas Jonas iš realybės šou.

„Po trijų mėnesių tu niekam nebeįdomus ir tave pamiršta. Tačiau šį laiką skyriau darbo paieškoms Vilniuje“, – prisiminė karjeros pradžią garsus didžėjus ir pridūrė, jog pirmasis darbas radijo stotyje ZIP FM taip pat nebuvo taip lengvai gautas. Būtent šis pokalbis dėl darbo ir privertė jį suprasti, kad realybės šou dar nėra visos karjeros garantas.

Tačiau šiandien vargu ar yra tokių, kurie nepažįsta J. Nainio ir nors dažniausiai jį matome kartu su geru jo bičiuliu ir kolega Rolandu Mackevičiumi-Rolu, vyras sako, kad jiedu yra labai skirtingi.

„Su Rolandu esame labai skirtingi. Vienas labai linksmas, charizmatiškas, kuris gali visada linksminti, o aš buvau visada ramiai viską apgalvojantis. Kai susidėjome – projektas ir įgavo trauką ir prasmę“.

Ir nepaisant visų veiklų J. Nainys dabar ne tik didžėjauja ir kuria projektus, tačiau nepamiršta ir bendravimo su jaunimu, o vienoje mokykloje globoja biblioteką, kur susitinka su mokiniais, veža knygas.

Visą interviu galite pažiūrėti čia: