Paklausta, koks jos santykis su amžiumi, Jurgita atviravo niekuomet apie tai nesusimąsčiusi, tačiau sakė galinti įvardinti, kaip jautėsi, kai buvo jos gimtadienis.

„Buvo labai keistas jausmas, kad norėjau tylos, sukauptumo, po darbų norėjosi kuo greičiau grįžti namo pas dukrytę, su ja pabūti, nuo visko atsijungti, atsiriboti. Kai ji užmigo, drybsojau ant sofos, valgiau moliūgų sėklas ir skaičiau knygą apie Italiją, kurioje buvo skyrius apie tai, kaip pasigaminti pomidorų padažą. Man buvo taip gera, nes buvo ramu ir tylu. Toks buvo mano santykis su 33-iuoju gimtadieniu”, - studijoje atviravo ji.

Paklausta, ar nejaučia ilgesio jaunystei, J. Jurkutė-Širvaitė patikino to nejuntanti nuo tada, kai gimė dukra Kornelija.

„Kai gimė Kornelija, gyvenimas užsipildė, atrodo, kad viskas yra savo vietose. Aš visai nebegalvoju apie tai, kas buvo, arba apie tai, kas bus, nes ji mane priverčia būti čia ir dabar. Ir tai labai geras jausmas“, – „Žinių radijo“ laidos „Pasimatymai“ vedėjai, savo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) laikų bendrakursei Beatai Tiškevič pasakojo J. Jurkutė-Širvaitė.

Paklausta, ar laimėtas titulas „Mis Lietuva“ ir gražuolės etiketė netrukdė, J. Jurkutė-Širvaitė prisipažino, kad įstojus į LMTA jai buvo keliamas reikalavimas tuoj pat palikti televiziją, o vėliau sulaukusi ir prašymų nesišypsoti savo televizine šypsena.

„Jeigu kalbėti apie akademiją, tai man buvo keliami reikalavimai nuo tos akimirkos, kai sužinojau, kad įstojau. Man pasakė, kad mane priims su sąlyga, jei išeisiu iš televizijos. Tai lėmė ne tokius gerus santykius su prodiuseriais, kur tuo metu dirbau, nes aš pasiryžau studijuoti, pasiryžau padaryti kažką dėl to, kas atrodė prasminga“, - atviravo J. Jurkutė-Širvaitė.

Aktorė ir laidų vedėja prisipažįsta, kad gyventi jai yra gera ir ji labai nori šypsotis, nors neslėpė, kad gyvenime būta etapų, tai tą švytėjimą norėta prigesinti.

„Noriu, kad būtų aplink kuo daugiau pozityvių dalykų. Ką turime kasdien, tą mes ir pritraukiame. Tai mūsų asmeninis pasirinkimas, ką mes norime pritraukti“, - sako ji.

Peržvelgus J. Jurkutės-Širvaitės socialinius tinklus neišvysime neigiamų dalykų. Ji pati sako, kad taip išeina natūraliai.

„Man labiau norisi pasidalinti tuo, kuo žinau, kad galiu įkvėpti, motyvuoti, keisti. Bet jeigu tai bus tuščias mano energijos pylimas, tai aš nematau tame prasmės. Po Kornelijos gimimo labai jaučiu ir atsisijoju, kur noriu atiduoti savo energiją, o kur ne. Socialiniai tinklai man tarsi aštuonkojis, kuris savo čiuptuvais greitai gali visą išsiurbti. Ten prarandi labai daug energijos“, - kalbėjo ji.