Pirmą kartą per 56 metus šią savaitę pietinį Tailandą grasina užklupti galinga tropinė audra, skelbia khaosodenglish.com.

Šią savaitę Tailandą užklupsianti audra grasina daugiau nei 5 metrų aukščio bangomis. Pareigūnai ragina vietinius imtis saugumo priemonių ir atsakingai pasiruošti.

Jungtinių Tautų pasaulinė perspėjimo apie gamtos nelaimes ir veiksmų koordinavimo sistema teigia, kad tropinis ciklonas šį rytą jau sustiprėjo iki tropinės audros, o vėjas ketvirtadienį pūs 23 metrų per sekundę greičiu.

Modelis pasakojo, kad jai ir kitiems didžiausioje Tailando saloje - Pukete esantiems aplinkiniams žmonėms pareigūnai liepė pasiimti keletą būtiniausių daiktų, pasą ir ruoštis evakuacijai į kalnus, jei tik išgirs pavojaus sirenas. Ir nors ji tikėjosi pasilsėti prieš didžiuosius sezono darbus Tailande, dabar neramiai laukia, kas vyks toliau.

„Kol kas tik matome vėją ir rūką. Dangus šiuo metu labai apniukęs. Neliko ir žmonių gatvėse. Kol kas tik nerimastingai laukiame. Visos manekenės susibūrėme viename kambaryje su pasais ir keliais daiktais. Mums sakė, kad apie 8 ar 9 valandą turėtų paaiškėti, ar reikės nedelsiant evakuotis“, – pasakojo ji.

Meteorologijos departamento teigimu, tropinė audra Tailando įlanką pasieks jau sausio 3 dieną, o pietines šalies teritorijas skalbs iki ateinančio šeštadienio. Žemės ūkio informatikos instituto specialistų teigimu, galingas ciklonas sustiprės iki tropinės audros lygio ketvirtadienį, artėdamas prie Andamanų jūros.

DELFI jau anksčiau informavo, kad remiantis instituto pranešimu, paskutinį kartą Tailando pietines teritorijas galinga tropinė audra buvo užklupusi 1962 metais. Tada stichija, kuriai duotas Harrietos vardas, nusiaubė 12 provincijų ir pražudė daugiau nei 900 žmonių.

1989 metais pietines Tailando teritorijas aplankė galingas taifūnas Gay. Jis pasiglemžė daugiau nei 400 gyvybių, o vėjo gūsiai siekė iki 51 metro per sekundę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)