„2018 metais mes taip daug keliavome darbo reikalais, tačiau atšvęsti Naujųjų metų vis dėlto grįžome į Paryžių. Laikas taip greitai bėga, o tai jau treti mūsų Naujieji metai kartu“, – šypsodamasi pasakojo žinoma menininkė.

Pasiteiravus, kodėl šiai reikšmingai datai paminėti pasirinko būtent Paryžių, ji sakė, kad su šiuo miestu judviejų gyvenime yra daug kas susiję. A. Kremer-Khomassouridzė šiame mieste gyvena jau 30 metų, o O. Koršunovas čia yra ne kartą dirbęs bei vertinamas kaip kūrėjas. Prieš dešimtmetį visame pasaulyje garsiam režisieriui buvo suteiktas Prancūzijos Meno ir literatūros kavalieriaus ordino titulas. O.Koršunovas taip pat dirbo su „Comedie-Francaise“ režisuojant spektaklį pagal Williamo Shakespeare'o pjesę „Užsispyrėlės sutramdymas“.

„Jis čia daug kartų lankėsi ir iki pažinties su manimi, ir jau su manimi, todėl mums abiems šis miestas yra tarsi namai“, – pasakojo DELFI pašnekovė.

Tiesa, Kūčias jiedu sutiko atskirai. Oskaras su mama ir broliu šventė namuose Vilniuje, o Aleksandra – su mama ir dukromis jau buvo Paryžiuje, kur kitą dieną jau pasitiko mylimą vyrą oro uoste. Taigi, per pastarąsias Kalėdas jie kartu paniro į šventinius rūpesčius ir rūpinosi dovanomis bei ruošėsi didžiosioms metų šventėms.

„Na, o Naujųjų metų išvakarėse su mergaitėmis ir mama pavakarieniavome, apsikeitėme dovanėlėmis bei senuosius metus palydėjome kalbėdamiesi, ką paliekame senuosiuose metuose, kokie bus ateinantys, ką jau pasiekėme ir kas mūsų dar tik laukia. Taip pat ir sugalvojome savo norus Naujiesiems metams.

Vėliau mergaitės išbėgo pas drauges, o mes išskubėjomė į Eliziejaus laukus. Pakeliui romantiškai atkimšome šampaną, taip pažymėdami jau atėjusius Naujuosius metus Lietuvoje. Minėdami tai buvome ant tilto prieš pat Eifelio bokštą. Kaip tik spėjome prieš fejerverkus Eliziejaus laukuose. Čia susirinko gausybė žmonių, o atmosfera buvo fantastiška. Taip pat įdomu tai, kad viskas pirmąkart per istoriją buvo apšviesta raudonomis švieselėmis. Anksčiau – tik baltomis“, – apie išskirtinį ir itin aktyvų Naujųjų metų sutikimą pasakojo ji.

Žinoma menininkų pora juokavo, kad tokioje atmosferoje buvo neįmanoma suprasti, ko laukti – petardos po kojomis, muštynių, fejerverkų ar dar ko. „Pasiruošę buvome viskam“, – šypsodamiesi jie prisiminė šventiškas nuotaikas.

Paryžiuje tuo metu patruliavo 12 000 policijos pareigūnų ir 8000 ugniagesių bei civiliai apsirengusių pareigūnų. Rajone, kuris yra aplink Triumfo arką, buvo vykdoma griežta patikra ir užtikrinama apsauga. Pareigūnai tikrino tiek kišenes, tiek ir rankines. Visa tai buvo daroma dėl nuo lapkričio vidurio Prancūzijoje rengtų „geltonųjų liemenių" protestų, kurių metu buvo blokuojamos gatvės. Minėtas judėjimas nepriskiriamas jokiai politinei stovyklai, jokiai profsąjungai ar partijai. Pradžioje protestai buvo nukreipti prieš dideles degalų kainas, o galiausiai peraugo į protestus prieš prezidento Emmanuelio Macrono politiką.

„Visi laukė provokacijos, bet visi gerbė save ir kitus ir, atsižvelgiant į praėjusių savaičių įvykius, neprovokavo. Nepaisant to, buvo ir šventinė nuotaika, ir fejerverkai, ir visi, kaip anksčiau, šaukė „Bonne année“ bei bučiavo tiek savus, tiek svetimus sutikdami Naujuosius metus. Na, o vėliau... tas naktinis Paryžius, austrės, tuščios jo gatvelės, daug šviesų ir eglių, prisiminimų ir planų...“.

O. Koršunovas ir A. Kremer-Khomassouridzė pasakojo, kad namo grįžo tik ryte. Begrįžtančius juos pasitiko katinas Osiris, kuris su malonumu kartu su šeimininkais baigė likusius pyragaičius.

Pasiteiravus Aleksandros apie pokyčius jos mylimame Paryžiuje, žinoma moteris negalėjo nepastebėti, kad ne viskas keičiasi į gerą.

„Per visus šiuos 30 metų, kuriuos gyvenu Paryžiuje, miestas, žinoma, labai pasikeitė. Namai tapo švarūs, o gatvės – purvinos. Daug čia atvykėlių ir mažai prancūzų. Vis mažiau ir išieškotų prancūziškų vietelių, o beveidžių prekybos centrų – tik daugiau.

Beveik neliko austrių restoranų, bet vis daugiau ir daugiau kiniečių restoranų. Vis mažiau žuvies, bet daugiau produktų plastiko pakuotėse, ko anksčiau negalėjome įsivaizduoti. Tačiau, ačiū Dievui, su kultūra, kaip ir anksčiau, viskas gerai. Vis tos pačios eilės prie kino teatrų, o į parodas vis dar sunku pakliūti visiems norintiems, o kur dar koncertai ir festivaliai. Šis miestas vis dar turi labai puikias kultūrines programas, kurias gali pasiūlyti apsilankantiems ar nuolat čia gyvenantiems. Žmonių taip pat, daug kaip ir visada, kaip ir tolerancijos“, – šypsodamasi apie savo miestą pasakojo garsi fotomenininkė.

Pasiteiravus, ko sau ir vieni kitiems su artimaisiais palinkėjo menininkai, jie nusijuokė: jų 2019-ųjų planuose tik daugiau meno, įsimintinų kelionių, rūpesčių, džiaugsmo, pakilimų, kritimų ir svajonių. O jei ko ir nespės, ateis ir kiti Naujieji metai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)