Šiandien hitu tapusį klipą žiūrėdamas reperis neslepia teigiamų emocijų. „Kelia šypseną, tačiau manau, kad tai yra gerai. Juk ne verkti norisi“, – juokauja jis.

Pasiteiravus, koks, jo manymu, yra pagrindinis raktas į populiarumą, Gediminas sako, kad jokios paslapties čia nėra. „Manau, kad tai galioja kiekvienoje veikloje. Paimk ir tiesiog daryk vieną dalyką dešimtmetį nuoširdžiai, stenkis, įsiklausyk į kitų žmonių patarimus, imk iš jų patirtį ir galiausiai tu to pasieksi“, – tikina reperis.

„Pats smagiausias dalykas man yra sėdėti namuose ir kurti muziką – tuo galiu užsiimti nuo ryto iki vakaro ir nieko kito nereikia. Gyvenu savo hobiu. Nuo pradžios iki galo ir nežadu niekur trauktis“, – priduria pašnekovas.

Kaune gimęs, tačiau Jonavoje kurį laiką augęs Gediminas repo muziką atrado būdamas dar paaugliu. „Man visada reikėjo kūrybos. Netrukus mane sudomino repo muzika. Mano aplinkoje atsirado žmonių, kurie kurdavo ir net jau koncertuodavo. Tuo metu tai kėlė nuostabą. Formavosi lipni, stabili bendruomenė, kurios dabar, tiesą sakant, nematau. Taip viską ir pradėjau“, – pasakoja jis.

„Atradau save ir man ramu. Juk būna, kad žmonės gyvena ir visą gyvenimą to ieško. Jei numirčiau rytoj, man ramu, nes aš dariau tai, ką norėjau“, – tikina pašnekovas.

Kaip pasakoja Gediminas, muzika jis užsiima jau dešimtmetį. Šiandien 29-erių muzikantas sako augęs su lietuvių reperių kūryba, kuri jam taip pat padarė didelę įtaką.

„Repas man visada asocijavosi su laisve. Atrodo, kad dainuoti nemoku, nieko nesu baigęs, nieko nesuprantu, tačiau vis tiek tu gali daryti, išsakyti, ką tu galvoji, ką jauti. Tiesa, ilgainiui pamačiau, kad tame vis tiek atsiranda ribos“, – pastebi jis.

Nors jokių mokslų, susijusių su muzika Gediminas nėra baigęs, jis pasiekė pavydėtinų rezultatų.

„Viskas iš to didelio noro. Kartais net nebūtina kažką baigti, kad tai darytum gerai. Svarbu tuo domėtis, o popierius tame tau ne visada pagelbės“, – sako muzikantas.

Kūryba – tikra ir įkvėpta nelengvos vaikystės

Mad Money sako, kad dabartiniame muzikos pasaulyje pilna netikrumo, pinigų ar šlovės vaikymosi, todėl savo ruožtu jis stengiasi gerbėjams rodyti toks, koks jis yra.

„Mano kūryba man yra tikra. Gal kažkam tai atrodo kitaip, tačiau tų istorijų nesugalvosi iš niekur – kaip vyksta gyvenime, taip vyksta. Visa tai ir įkvepia: džiaugsmas, skausmas, laimė ir visa kita“, – kalba pašnekovas.

Pasirodo, kad Mad Money daina „Cukrus ir mielės“ slepia šokiruojančią reperio gyvenimo patirtį.

„Anksčiau man kalbėti apie tai, kaip mes gyvenome, buvo nemalonu. Viskas pasikeitė, kai atsirado visi tie alkoholio draudimai. Išėjo taip, kad kurį laiką tuo nelegaliu alkoholiu mes su mama užsiiminėjome dviese. Buvau jos pakalikas, dar vaikas. Nežinau, kiek man buvo metų, tačiau tai truko gana ilgai ir daug metų nuo vaikystės. Į porą parduotuvės vežimėlių prisikraudavome cukraus – žmonės žiūri, nesupranta kam tai. Toks tas ryšys buvo su mama. Tiesa, nematau, kad tai būtų buvę kažkas labai blogai. Tokia patirtis išmokė gyvenimiškų dalykų“, – atvirauja muzikantas.

„Suvokiau, kad tai nėra gerai. Juk kai ateina kriminalistai į namus, nesunku suvoki. Yra buvę visaip“, – nedaugžodžiaudamas šypteli jis.

Pasirodo, kad „Cukrus ir mielės“ klipe matomi kadrai yra gana panašūs į tai, ką Gediminui yra tekę išvysti savo vaikystėje, o dainos priedainis – „Virtuvėj kaip virėjas, žadintuvas anksti kėlė, užkaičiu ir miegu vėliai. Draudimai tik tai skatina šešėlinę prekybą, aprūpinsim bendruomenę, nesustabdys Veryga“ – slepia dalį jo gyvenimo tiesos.

Dainos tekste galima išgirsti ir kitos patirties, su kuria Gediminui, tikėtina, teko susidurti akis į akį.

„Aš nuo vaikystės augau įstatymų pusėj kitoj,
Kol tu prie kompo geiminai, virtuvėj sėdėjau.
Kriminalistų kaukės – ša, nieko nėra troboj,
Pinigus mokėjom, kam reikėjo, lūpos tylėjo.

Trap house, mano laiptinė buvo ne eilinė.
Kas prekiavo, kas gamino košę atsilošę virė.
Po taškus išmetė, kvapas nosį rietė,
Reikia paskubėti, kad neatpažintų vietiniai.

Marihuanos – rasi, kokaino – rasi,
Rėkia, langus daužo drąsiai, nepabuvęs – nesuprasi.
Skaitikliai čia be plombų, juos apsukam apvertę
40 abarotų bomba, bro, tau čia ne kodeiną gerti
Boilinam su mama, pristatome produktą
Kartu, net jeigu visas pasaulis nusisuktų.

Trapinam su mama hood’e, du šimtai litrų spintoj
Nors ne vieną taip pražudė, reikia šeimą išmaitinti.
Seimo narys – kaimynas, apsimeta nemato,
O kitas – miesto meras, ir ką tu, ką tu, ką tu?
Daryk tą savo kratą – nieko nerasi, išvalęs.
Mes išsivalėm chatą, mano rankos švarios.

Mad Money sutinka, kad jo dainų tekstuose galima išvysti nemažai agresijos ir net aštrių epitetų, skirtų moterims. Tačiau viskas, kaip sako jis, yra iš gyvenimo.

„Tai yra gyvenimas. Nėra taip, kad padarome tik gražias dainas, kurias būtų galima dainuoti sustoję ratu. Kaip yra, taip ir rašau. Vengiu keiksmažodžių. Turinys aštrus gali būti ir be jų. Nepagarbos moterims tikrai nejaučiu. Žinoma, kad sulaukiu tos kritikos, komentaruose ir gyvą velnią gali rasti. Tačiau nekoncentruoju į tai savo energijos, jau geriau kursiu ir darysiu. Niekada neįtiksi visiems. Svarbu, kad tai patiktų pačiam, o vėliau atsiras ir kitų žmonių, kuriems patiks“, – sako Mad Money.

Šiuo metu Gediminas nėra vienišas, jis turi merginą, kuri domisi jo kūryba, palaiko. Savo laiką reperis dažniausiai leidžia ne vakarėliuose, o namuose, kurdamas muziką. Galbūt todėl tikrus draugus muzikantas gali suskaičiuoti ant savo rankų pirštų ir prisipažįsta, kad jis – intravertas, o muzika – įrankis, padedantis išreikšti savo emocijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)