„Pirmosios Kalėdos su mažuoju mums buvo ypatingas laikas. Būtent pernai per Kalėdas, sužinojome, kad laukiame šeimos pagausėjimo. Iš karto sugrįžo atsiminimai ir širdys užsipildė gėriu.

Kol kas Žakas nesupranta Kalėdų reikšmės taip, kaip supranta kiek ūgtelėję vaikai, todėl tikime, kad su kiekvienais metais ši šventė bus dar ypatingesnė – matysime daugiau tikėjimo džiaugsmo vaiko akyse“, – kalbėjo žinomas vyras.

Anot Žygimanto, sūnus šiemet gavo svarbiausią tokio amžiaus vaikams dovaną – nuoširdų artimųjų dėmesį. Šventes praleidę jo gimtinėje Telšiuose, kur seneliai mielai žaidė ir mylavo anūką, jiedu su Anžela taip pat galėjo atsipūsti.

Pasiteiravus, kas yra sudėtingiausia būnant jaunu tėčiu, atlikėjas su šypsena sakė, jog sunkiausia iš pradžių yra suvokti, kas vaikeliui yra tinkamiausia ir ką reikėtų daryti, o kas galbūt nėra taip svarbu tam, kad sūnus užaugtų geru ir stipriu žmogumi.

„Stengiamės skaityti, konsultuotis su vyresniąja karta, draugais, kurie susilaukė vaikų anksčiau“, – pasakojo jis.

Ne ką mažiau sunku ir suderinti visas veiklas, darbus su laiku šeimai. „Norisi viską atlikti kokybiškai bei skirti laiko šeimai. Dažniausiai vardan to tenka aukoti miegą, tad nenuostabu, kad pamiegu kartais tik po kelias valandas.“, – sakė jis.

Pasak pašnekovo, vaikas į jo gyvenimą atnešė ir milžinišką atsakomybės jausmą. „Daug laiko galvojau apie tai, ar esu tam pasiruošęs. Supratau, kad noriu būti tėčiu. Kitiems, kurie planuoja šeimos pagausėjimą, siūlyčiau pagalvoti, ar galės aprūpinti tiek finansiškai, tiek emociškai ir vaikui padėti augti. Jei keletą mėnesių galvosite apie tai ir suprasite, kad esate pasiruošę, tuomet verta. Žinoma, kad bus sunku, bet ir svarbu turėti mylintį ir mylimą žmogų šalia. Tuomet ir visos kliūtys nugalimos“, – sakė jis.

Tačiau vaikelis atlikėjų poros gyvenimą pakoregavo ne tik atsižvelgiant į miego režimą. Žygimantas juokauja, jog pirmąkart Naujiems metams jie nieko neplanuoja, tačiau yra dėkingi už tokius įspūdžių kupinus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)