Bendraudama su DELFI R. Rudoko žmona Justina pasakoja visada žinojusi apie savo vyro užimtumą, todėl jam beveik niekada nepriekaištaujanti. Tiesa, o ir priekaištauti nėra dėl ko, mat, kaip pasakoja buvusi manekenė, Ramūnas namuose ją apipila ne tik komplimentais, bet ir gėlėmis. Pasirodo, kad romantikos poros namuose neišvaikė ir neseniai gimęs jųdviejų sūnus Raidas Ramūnas. Veikiau priešingai – vos kelių mėnesių mažylis dar labiau sutvirtino sutuoktinių ryšį.

– Justina, šiandien savo rankose sūpuojate savo pirmąjį mažylį. Ar visada žinojote, kad būsite jauna mama, o gal viskas gyvenime susidėliojo tiesiog laiku ir vietoje?

– Visada svajojau apie šeimą, vaikus. Nors mano seserys vyresnės penkeriais ir šešeriais metais, šeimoje visada kalbėdavome, kad tėvelius seneliais pirmoji padarysiu aš. Tai, matyt, gyvenimas taip viską ir sudėliojo. Galbūt tikėjausi ir tuo pačiu norėjau tapti jauna mama, o atsiradus mylimam vyrui šalia, jokių dvejonių neliko.

– Ar jau apsipratote su mamos statusu?

– Labai dažnai girdžiu šitą klausimą, bet kol kas atsakymas – ne. Turbūt kiekvieną rytą, atsikėlus šalia mažylio, galvoju, kad sapnuoju... Dar labai sunku patikėti, kad tai yra mano sūnus, kuris mane jau greitai vadins mama. Bet jausmas kosminis ir stebuklingas, visiškas pilnatvės jausmas, meilės lygis pasiekęs maksimumą. Motinystė „veža“.

– Kas gimus sūnui gyvenime pasikeitė labiausiai? Kaip dabar atrodo jūsų įprasta diena?

– Prieš gimstant Raidui galvojau, kad gyvenimas pasikeis iš esmės. Tiesą pasakius, netgi, bijojau, kad neberasiu laiko sau, vyrui, draugams. Tačiau praėjus kelioms savaitėms po gimdymo pastebėjau, kad man neblogai sekasi susidėlioti savo laiką taip, kad visi būtų laimingi. Ir kirpykloje buvau, ir manikiūras padarytas, ir vyras visada lepinamas vakariene namie, ir draugai aplankyti, o ir mažyliu pasirūpinta. Tai kaip ir niekas nepasikeitė, gyvename taip, kaip ir ankščiau, tiesiog labiau planuojame savo laiką į priekį.

– Ar gimus sūnui Ramūno požiūris į jus taip pat pasikeitė?

– Na, čia jau, turbūt, klausimas turėtų būti Ramūnui. Bet manau, kad požiūris toks pats, tiesiog prie statuso mylima moteris prisidėjo ir tai, kad dabar esu jo sūnaus mama.

Ramūnas Rudokas

– Kaip auga Raidas? Ar su Ramūnu jau pastebite į ką jis labiau panašus – mamą ar tėtį? Gal jau išryškėjo ir pirmosios charakterio savybės?

– Sūnelis auga puikiai, bus labai didelis ir stiprus vyras. Juokaudavome, kad tegul berniukas būna gražus kaip mamytė ir protingas kaip tėvelis (juokiasi). Bet nuo pat pirmųjų dienų Raidas Ramūnas labai panašus į tėvelį. Bandau surasti ir savo bruožų, bet sekasi sunkiai... Kalbant apie charakterį, čia jau įžvelgiu save – mažylis neseniai pradėjo šypsotis, tai nuo to laiko jis visada su šypsena veide.

– Ar lengvai susitvarkote su užgriuvusiais motinystės iššūkiais? Į ką kreipiatės, jei kartais prireikia pagalbos? Kas labiausiai jus nuramina?

– Manau, kad man sekasi visai neblogai, kadangi tiek Ramūno tėveliai, tiek mano gyvena toli, tenka tvarkytis vieniems. Bet nesiskundžiu, mažylis tikrai supratingas, leidžia ir pailsėti, ir pamiegoti (juokiasi). O pagalbos – tiek fizinės, tiek emocinės – randu mūsų šeimoje. Ramūnas tikrai nebijo likti dviese su mažyliu, puikiai susitvarko, kai reikia, tampa geriausiu draugu ir patarėju, todėl visada turiu su kuo pasikalbėti ar pasitarti, o mažylio šypsena visada pakelia nuotaiką. Taigi mano du Rudokai yra geriausia mano palaikymo komanda.

– Gal dar pamenate, kaip reagavote, kai sužinojote, kad po širdimi nešiojate naują gyvybę? Ar šis vaikelis buvo staigmena, o gal planuota Dievo dovana?

– Mūsų šeimoje viskas vyksta greitai, bet planuotai ir užtikrintai. Šeimos pagausėjimas taip pat buvo planuotas ir labai lauktas. Kai sužinojau, kad laukiuosi labai nenustebau, nes to ir tikėjausi. Užplūdo euforija, norėjosi kuo greičiau su visais dalintis naujiena, bet, neslėpsiu, prie viso to buvo ir lengvas nerimo jausmas, kaip viskas bus toliau. Ilgą laiką bėgiojo šiurpuliukai, kol tikrai patikėjau, kad tai vyksta. Šis jausmas nepakartojamas.

– Kaip sugalvojote savo mažyliui suteikti mažai kam girdėtą Raido vardą?

– Pirmiausia, vardo norėjome iš raidės R, o vėliau – prasidėjo paieškos. Mano sesuo, kuriai būtent ir užkliuvo šitas vardas, mums pasiūlė vardą Raidas, o mums jis iškart tiko ir patiko. Bet prieš tai aš norėjau, kad mūsų sūnus būtų pavadintas savo tėvo vardu, taip yra dėlto, kad aš labai gerbiu ir didžiuojuosi Ramūnu ir esu tikrai laiminga, kad mūsų sūnus yra taip pat pavadintas Ramūnu. Taip ir atsirado du vardai – Raidas Ramūnas.

Justina ir Ramūnas Rudokai

– Ramūnas ne kartą yra atvirai pasakęs, kad jis yra labai užimtas žmogus, tačiau jūs šiuo klausimu esate labai supratinga. Ar iš tiesų? Ar namuose nepritrūksta vyro, jo dėmesio?

– Taip, Ramūnas iš tiesų yra labai užimtas, jo diena prasideda 6 val. ryte ir baigiasi įvairiai. Kartais būna, kad mes su sūnumi jau miegame. Bet dėlto aš tikrai neprieštarauju ir stengiuosi jį kuo labiau palaikyti. Visų pirma dėlto, kad tai yra darbas, kuris jam suteikia džiaugsmą, o antra – neprieštarauju ir nesiskundžiu, nes visą savo laisvą laiką Ramūnas stengiasi skirti šeimai. Galiu tikrai pasigirti, kad kol kas man dėmesio tikrai netrūksta, esu labai laiminga moteris – namuose vaza niekada nebūna tuščia, vyras pastabus, todėl užsidėjusi naują suknelę, komplimentų sulaukiu visada, o ir skambučiai bei mielos žinutės kol kas nedingsta.

– Kaip žinią apie jūsų santykius su žinomu ir vyresniu aktoriumi priėmė tėvai? Kaip vėliau jie reagavo į vestuves ir į jųdviejų su vyru sūnelį?

– Mano tėvai yra be galo protingi ir supratingi žmonės. Manau, jie vadovaujasi tuo, kad jei vaikams yra gerai – gerai ir jiems. Žinoma, tai sužinoję jie davė daug patarimų, bet visada leido spręsti pačiai. Manau, matė, kad tikrai akys žiba ir esu visiškai užtikrinta savo sprendimais, todėl tuomet tiesiog linkėjo sėkmes. O dabar labai laukia ir myli pirmąjį savo anūkėlį.

– Kodėl iš pradžių kartu su Ramūnu labai vengėte žiniasklaidos dėmesio?

– Viskas buvo nauja, pirmiausia reikėjo patiems susigyventi su įvykusiais pokyčiais mūsų gyvenime. O ir nėštumas, manau, yra tas laikas, kai norisi ramybės, meilės, šilumos ir artimųjų žmonių šalia.

– Jokia paslaptis, kad jūs su Ramūnu vienu metu buvote bene labiausiai aptarinėjama pora pramogų versle. Ar neskaudino, nepiktino kai kurie žmonių atsiliepimai, komentarai jūsų poros atžvilgiu? Galbūt Ramūnas jus tam paruošė? O gal pati jautėte, kad būdama šalia žinomo žmogaus, to, deja, neišvengsite?

– Gal po pirmųjų straipsnių jaudinausi dėl to, ką žmonės kalbės, tiesiog nebuvau su tuo susidūrusi, bet vėliau tikrai visai nustojau skaityti komentarus ar klausyti to, ką kalba mums svetimi žmonės. Gyvename sau, tarp savo tikrų, mylimų ir artimų žmonių – taip kaip ir visi.

– Apie ką pastaruoju metu pasvajojate labiausiai?

– Svajonės liks svajonėmis tik tada, kai jas pasilaikysi sau, o jų tikrai yra nemažai. Kalbant apie ateities planus, tai artimiausioje ateityje yra mažylio auginimas, studijos, o vėliau – kaip Dievas duos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)