Atokiau nuo miesto šurmulio gyvenantys Krivickai Kalėdoms skiria nemažai dėmesio. Sukurti kuo jaukesnę namų atmosferą Kristupas ir Jurgita siekia dėl savo vaikų: dukrų – Atėnės, Elados ir Faustos bei jaunėlio sūnaus Augusto Kajaus.

„Eglutę puošėme visi kartu. Įdomu tai, kad kalėdinių žaislų ant jos yra labai daug. Vien balerinų yra dešimt, o kaspinėlių – ištisos dešimtys. Man atrodo, kad mūsų eglę puošia net keli šimtai skirtingų papuošimų, kurie mūsų namuose susikaupė per dešimt metų“, – pasakoja DELFI į namus įsileidęs TV laidų vedėjas.

„Vien lempučių čia yra 40 metrų. Kai šiemet pamatėme kainas parduotuvėse, man net akys ant kaktos iššoko – paprastos kalėdinės lemputės kainuoja 50 eurų. Supratome, kad pas mus namuose tų girliandų prisikaupė už kelis tūkstančius eurų. Tiesa, kadangi mūsų eglė gana didelė ir tanki, jų kiekio aiškiai nesimato. Neįtikėtina, tačiau ant šio medžio susukta šimtai lempučių“, – tikina K. Krivickas.

Iš viso ant natūralaus kėnio puikuojasi bent penkios skirtingos lempučių girliandos. Šeima džiaugiasi ne tik prisiminimus keliančiais kalėdiniais žaisliukais, bet ir pagrindine svetainės puošmena – dailia gyva egle, kuri iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti tarsi dirbtinė.

„Ji yra tobulos formos, dėka jos turime labai gražų vaizdą namuose. Tiesą sakant, jei ji iš tiesų primena netikrą eglę – tai didžiulis komplimentas, mat įprastai prekybininkai tik ir stengiasi atkartoti tokį įspūdį“, – pastebi pašnekovas.

„Įprastai eglutę pirkdavome tada, kai televizija pradėdavo rodyti „Vienas namuose“ filmus. Savaitgalį, likus maždaug trims savaitėms iki Kalėdų, keliaudavau ieškoti eglutės. Tekdavo lėkti per visus tuos prieššventinius kamščius: skubi jau visas šlapias, o dar ta eglė per didelė, netelpa į automobilį... O šiemet nusprendžiau – pabandome eglę įsigyti internetu. Į vieną tinklapį įėjau – viskas išparduota, į kitą – jau radau. Užsisakiau, sumokėjau 85 eurus ir gavome jau tą pačią dieną. Viskas laiku, tvarkingai, atvežė iki namų“, – džiaugiasi jis.

Tiesa, karališką eglutę išsirinkusiems Krivickams teko šiek tiek paplušėti, kad didžioji 3 metrų aukščio namų puošmena tilptų į svetainę.

„Vos ją atvežus, pastebėjau, kad eglė mums šiek tiek per ilga – negalėjome jos pastatyti, todėl nusprendėme šiek tiek patrumpinti viršūnę. Pamanėme, bus kaip bus, tačiau viskas išėjo tikrai neblogai. Svarbiausia, kad nesimato eglės kamieno, tai reiškia, kad eglė yra labai tanki. Eglė namuose atnešė dar daugiau džiaugsmo, vaikai net dieną neleidžia jos išjungti“, – šypteli Kristupas.

„Mažasis nuolat prašo ją įjungti, klausia, kodėl nešviečia“, – vyrui priduria Jurgita.

Ant beveik lubas siekiančios eglės Krivickų namuose puikuojasi ne tik papuošimai, bet ir vaikų parašyti laiškai su slapčiausiais norais Kalėdų seneliui. O ko didžiųjų švenčių proga panorėjo Jurgita ir Kristupas?

„Mes Kalėdų senelio jau paprašėme anksčiau, dabar teliko sulaukti dovanos. Siunta šiek tiek vėluos“, – nusijuokia namų šeimininkas, kuris netrukus ant savo rankų sūpuos penktąją atžalą.

„Taip. Kol kas ramu. Turime dar laiko iki vaikelio gimimo“, – Kristupui antrina Jurgita.

Pora vieningai sutinka, kad dėl gandrų laukimo šios Kalėdos jų šeimoje tapo dar labiau prasmingesnės. Prie židinio sustojusi ir DELFI fotografui pozavusi šeima krykštavo ir kartu sušuko: „Kalėdos!“.

Nesunku pastebėti, kad kiekvienas šios šeimos narys turi savo atskirą šventinę kojinę, prikabintą ant židinio svetainėje. Iš viso ant sienos kabo septynios kalėdinės kojinės – paskutinioji skirta būsimam Jurgitos ir Kristupo vaikeliui.

Krivickų šeima šventiniu dekoru puošė ne tik interjerą, bet ir namo kiemą. Girliandomis apjuostas visas šeimos būstas, balkone svyruoja žvilgantis medelis, o sode – dirbtinis elniukas bei kitos puošmenos iš kalėdinių lempučių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (528)