Socialiniame tinkle žinomas dizaineris pasidalino savo paties kurta karikatūra, atspindinčia J. Statkevičiaus žodžius, išsakytus savo kolegei J. Janus. „Išplerus stora esi, bulvės veidu. Ir kugelio smegenimis“, – privačioje žinutėje rašė mados korifėjumi vadinamas dizaineris, kuris šitaip įsiplieskė dėl viešai jam išsakytos kritikos. Būtent dėl šių žodžių A. Pogrebnojus savo karikatūroje pavaizdavo Paryžiuje esančią Triumfo arką, virtusią kugeliu.

Juozeli, ko čia kuklintis, koks dar paminklas? Smulku ir nerimta tokiam didžiavyriui, mes visi iš PAVYDO tau Triumfo arką Paryžiuje pastatysim! O statybinė medžiaga, aišku, – kugelis… Kvapnu ir labai prasminga, o garbės sargyboje tavo mėgstami pilki cepelinai su tautiniais kostiumais galėtų stovėti“, – ironijos neslėpė A. Pogrebnojus.

DELFI susisiekus su drabužių kūrėju, šis neslėpė šypsenos ir teigė, kad visos šios rietenos jam kelia juoką.

„Atrodo, kad Lietuvoje niekas nieko negali kritikuoti. Regis, baleto kritikai yra, teatro kritikai yra, o mados kritikų – nėra. Būtent dėl to išėjo taip, kad tas kuris giriasi labiausiai – neva geriausias“, – teigė jis.

„Jis gali girtis, kiek jis nori, čia jo reikalas. Nepaisant to, aš niekada negirdėjau, kad savo darbais girtųsi Karlas Lagerfeldas. Juk visi viską supranta. Šis žmogus (J. Statkevičius – DELFI) nepriima jokios kritikos, dėl to jis taip stipriai reaguoja, o man dėl to juokinga. Jis jau sau paminklą statosi...“ – stebisi Aleksandas.

„Paprastas patarimas – reikia turėtų tokių draugų, kurie pasakytų, kada tu darai nesąmones. Ir tada nebus jokių nemalonumų. Aš lygiai taip pat esu pridaręs nesąmonių“, – pripažįsta ne kartą dėl įvairių skandalų žiniasklaidoje minėtas dizaineris.

Nors kalbėdamas apie J. Statkevičių A. Pogrebnojus nevengia aštrių žodžių, jis sutinka, kad šis dizaineris – labai talentingas.

„Kiekvienam iš mūsų nelabai patinka, kai mus kritikuoja, bet tokiuose žodžiuose dažniausiai yra dalis tiesos. Juk ir aš dažnai girdžiu kritiką savo atžvilgiu, tačiau taip niekada nereaguoju. Tai juk skatina tobulėti. Tu juk pats žinai, kad viską darai gerai. Žinoma, ši taisyklė galioja adekvatiems žmonėms. Jei jis galvoja, kad yra pats geriausias – sėkmės jam.

Jis yra talentingas žmogus, tai ir taip aišku. Nepaisant to, ir talentingas žmogus turi silpnų vietų. Įprastai mes nesame linkę nagrinėti savo kolegų darbo, vertinant, kas gerai, o kas ne. Tegul dirba sau ir sėkmės“, – kalba pašnekovas.

Aleksandrui J. Statkevičiaus žodžiuose taip pat įstrigo nuolat minima Prancūzijos sostinė, kurioje jis neva galėjęs kurti, tačiau pasirinkęs Lietuvą.

„Apie tą Paryžių nuolatinis svaigimas. Kas tu tame Paryžiuje? Niekas. Galiausiai tu tai turi pripažinti, nes jei tu Paryžiuje, tai tu Paryžiuje, o jei Vilniuje – tai Vilniuje. Ir viskas. Lygiai taip pat svarbu atskirti madą, kuri eina į priekį metais ir tai, kas yra daroma tenkinant turtingų ponių norus“, – pabrėžė jis.

Pasiteiravus, kaip jis vertina J. Janus išsakytą kritiką J. Statkevičiaus atžvilgiu, Aleksandras šia tema kalbėjo gana vangiai.

„Kiekvienas gali pasakyti, kas jam nepatinka. Juk jo ten niekas neįžeidinėjo ir nepasakė kažko labai blogo. Man nesinori kritikuoti nei Julijos, nei Juozo. Jie abu turi savo liniją ir tegul kuria toliau“, – tikino drabužių kūrėjas.

Paklausas, galbūt ši karikatūra bei vieša žinutė yra skirta norint atkreipti į save dėmesį ir taip galbūt sulaukti naujų klientų, A. Pogrebnojus į tokias spėliones numoja ranka.

„Tada išeina uždaras ratas. Vadinasi, tokiu atveju komentuoti negalima nieko, nes daraisi neva sau reklamą. Atsiprašau, bet aš galiu sakyti tai, ką aš noriu, neįžeisdamas tų žmonių kūrybos ar jausmų. Juk savo nuomonę galiu pasakyti, ar ne? Kam man ta reklama? Mane žino nuo bomžo iki ponų, ypač po visų tų skandalų. Žinoma, jei aš tik pradėčiau kurti savo pirmas kolekcijas, tuomet gal tai ir būtų reklama. Tačiau dabar nuo to man nebus jokios naudos“, – kalbėjo jis.

„Kiekvienas turi teisę būti toks, koks jis nori, tad Juozas gali išsipūsti iki negalėjimo tiek, kad net planetos nebejudėtų. Tačiau tegul jis nesistebi, jeigu kažkas kažką jam pasako. O dabar jis pradeda nervintis“, – pastebi pašnekovas.

„Čia daugiau komedija, nei tragedija. Vietinis skandaliukas“, – juokdamasis reziumavo A. Pogrebnojus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)