„Įprastai savo namų eglę puošdavau baltais ir sidabriniais žaisliukais, tačiau šiemet pajutau, kad noriu raudonos spalvos. Būtent ši spalva man labiausiai asocijuojasi su Kalėdomis. Tiesa, mano puošimo būdas gana netradicinis. Žaislus ant eglutės kabinau ne pavieniui, o kekėmis“, – šypteli DELFI į namus įsileidusi pašnekovė.

Didžioji namų puošmena dekoruota įvairių tekstūrų kalėdiniais žaisliukais – čia spindi ir matiniai, ir blizgūs akcentai.

„Tiesą sakant, tokias egles praėjusiais metais puošiau pardavimui, o sau tąkart puošiau tradiciškai. Tačiau šiemet pamaniau, kodėl sau taip nepadarius? Juk tai tikrai graži idėja. Man paviešinus savo eglutės nuotraukas, žmonės ėmė rašyti – ar negalima įsigyti šios eglės? Labai gaila, bet savos neparduosiu“, – nusijuokia Natalija.

Kalbant apie šventines dekoracijas, sunku nepastebėti aplink kojas mielai besisukiojančio Bengalijos veislės katino, vardu Maiklas. Pasirodo, šis keturkojis visai nėra suinteresuotas susisukti guolį eglėje, kaip daugelis kitų kačių.

„Jis visai nelipa į eglę. Turime dėkingą situaciją, nes Maiklas turi geriausią draugą – mano sūnų Kristupą. Vos tik jis grįžta iš mokyklos, jis užsiima su juo, todėl katinas būna maksimaliai iškrautas. Jis paprasčiausiai nebeturi jėgų ir noro kabintis į mūsų eglutę, o tas man džiugu“, – pasakoja N. Bunkė.

Būtent šios veislės katinai, anot pašnekovės, yra labai aktyvūs ir reikalaujantys nemažai dėmesio, todėl jei jo negauna iš namiškių, keturkojai gali savo energiją dalinti kitur – pavyzdžiui, įsiropšti į eglę.

„Esu internete vienoje Bengalijos kačių grupėje ir joje aš prisižiūru įvairiausių vaizdų. Katinai su eglėmis pridaro visko – ir suniokoja, ir guolį įsirengia. Džiaugiuosi, kad dėl to mums nėra jokių problemų, nors jis yra labai aktyvus gyvūnas“, – teigia ji.

Natalija tikina, kad artėjant šventėms, jos namai tampa tikromis dirbtuvėmis. Prieš keletą metų savo vardo namų dekoracijas ėmusi kurti dainininkė šiandien džiaugiasi sėkme.

„Dabar yra pats darbymetis. Kiekvieną dieną išvežu pilną automobilį, prikrautą įvairiausiomis dekoracijomis. Džiaugiuosi, kad turiu galimybę kurti, nes man tai yra labai svarbu. Tiesą sakant, dažnai pasirenku kurti gana netradiciškai, susigalvoju keistų kompozicijų, kurios ne visada būna populiarios, tačiau aš eksperimentuoju ir tobulėju“, – DELFI pasakoja grupių „Yva“ ir „Pop ladies“ lyderė.

Nors klientų gausa Natalija nesiskundžia, dainininkė tikina, kad šioje srityje ji visada stengiasi nestovėti vietoje.

„Nuolat domiuosi dekoru, vartau žurnalus, naršau internete. Teko girdėti iš floristų, dekoratorių, kad šiuo metu žmonės labai taupo, nėra labai išlaidūs. Nepaisant to, mano šiame mažame versle aš tikrai to nepasakyčiau. Žmonės tikrai gausiai perka. Žinoma, kalbu tik už savo verslą. Matyt, klientams smagu matyti ant dekoracijų N. B. inicialus, sulaukti klausimo „Gal pas Bunkę pirkai?“. Kiekvienas iš mūsų turime savo braižą, lygiai taip pat ir aš. Nesistengiu nieko kopijuoti, tiesiog atsisėdu ir man kažkas išeina, o kartais neišeina“, – nusijuokia pašnekovė.

Paklausta apie kalėdines dovanas, Natalija šypteli, nes ji jau žino, ką po eglute jai atneš Kalėdų senelis.

„Šiemet nusprendėme viską daryti labai praktiškai. Vienas kito paklausėme, ko reikia, tad greičiausiai po egle turėčiau rasti naują telefoną. Tiesa, pagal tai, kaip aš dažnai gaminu valgyti namuose, Edgaras sakė, kad neturėčiau tikėtis paties naujausio“, – juokauja ji.

Kalėdų stebuklais tikintis Natalijos sūnus šiemet savo slapčiausius norus išsakė laiške, kurį vėliau išsiuntė kalėdiniu paštu.

„Rašėme laišką Kalėdų seneliui, kurį išsiuntėme paštu. Kristupas labai laukia, nes Kalėdų senelis turi atnešti pianiną. Namuose Klaipėdoje jis per vasarą pats savarankiškai išmoko groti. Nors jis balso gero neturi, klausą jis turi tiesiog tobulą. Jis labai nori groti. Mes suprantame su Edgaru, kad tai mus erzins, bet nieko tokio“, – tikina dainininkė.

Tiesa, savo sūnų matyti muzikanto rogėse Natalija nėra linkusi.

„Tiesą sakant, man nelabai norisi, kad vaikai sektų mano pėdomis. Tegul renkasi kitą profesiją, nes ši tikrai nėra lengva“, – pripažįsta N. Bunkė.

Kalėdomis tviska ne tik Natalijos svetainė, bet ir kitos erdvės. Net ir vonios kambaryje galima išvysti mažyčių papuošimų.

„Tikrai matosi, kad čia gyvena moteris“, – nusijuokia ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)