Ilgametė J. Statkevičiaus bičiulė savo socialiniame tinkle prabilo apie žmonių skundus ir mintis, kurios aplankė perskaičius šios dienos aktualijas.

„Į J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymą svečiams teko brautis alkūnėmis“ – tokiomis ir panašiomis antraštėmis šiandien palydėti kai kurie straipsniai apie vakar vykusį nuostabų aukštosios mados renginį.

„Na tiesiog katastrofa, reiktų gal kokią komisiją šiuo klausimu įsteigti“ – buvau bepradedanti daryti tokią išvadą. Bet staiga pagalvojau: kažin kiek Juozui teko alkūnėmis brautis per gyvenimą, per jo slenksčius, per savo galimybių ribas, per beprotišką konkurenciją, per kritikų laidomus žaibus ir panašiai, kad pasiektų tokias kūrybines aukštumas?

Todėl galutinė išvada viena: „Juozo alkūnės yra milijonus kartų stipresnės, nei vakar į jo šventę susirinkusių kai kurių bambeklių“. Bet... kiekvienam savo....

O jei kam nors yra įdomus Juozo „alkūnių darbo“ rezultatas, tiesiog rekomenduočiau pavartyti naujai išleistą 1000 puslapių knygą, kuri ir vadinasi „Juozas Statkevičius“, – pabrėžė viena turtingiausių moterų Lietuvoje.

DELFI susisiekus su J. Blažyte ir pasiteiravus, ar ji vakarykštį renginį galėtų pavadinti sambrūzdžiu, verslininkė nusijuokė.

„Esu pripratusi prie visokių „sambrūzdžių“. Daug jų ir didesnių, nei vakar, tenka patirti tarptautinėse parodose, į kurias privalau važiuoti, oro uostuose ir pan. Pavyzdžiui, prieš kelias savaites Stambulo oro uoste buvau papuolusi į tokį sambrūzdį, kad vakarykštis prieš jį atrodė tik kaip „žiedelis“, – šyptelėjo ji.

Į renginį dėl spūsties skubėjo net medikai

Renginio vakarą žmonės negailėjo skundų, nes į VIP svečiams skirtą salę buvo įleista per daug žmonių. Čia buvo sausakimša, ilgainiui žmonės pradėjo skųstis bloga savijauta. Kitiems tuo tarpu pasisekė dar mažiau. Daugeliui žmonių teko laukti lauke spaudžiant šaltukui.

Informaciją, kad buvo kviečiama greitoji medicinos pagalba DELFI patvirtino ir Bendrojo pagalbos centro (BPC) atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė.

Specialistė patvirtino, kad buvo gauti viso keturi skambučiai, kurių metu skambinusieji kvietė pagalbą į J. Statkevičiaus šou. Jos prireikė blogai pasijutusiems ir alpusiems žmonėms.

Dispečerinės tarnybos vadovas Vytenis Keršys patikslino, kad pagalba buvo kviečiama dviems vyrams. „Iškvietimo laikas skirtingas, tačiau vieta ta pati“, – patikslino jis.

Iškart po kilusio šurmulio ir žiūrovų skundų, DELFI dar tą patį renginio vakarą bandė susisiekti su J. Statkevičiaus šou organizatoriais, tačiau tądien jie nuo komentarų susilaikė.

Kai kuriems svečiams trūko kantrybė

Tiesa, kai kurie vakaro svečiai renginio taip ir nesulaukė, nes pamačius sąlygas, kuriomis teko laukti J. Statkevičiaus šou, jie tiesiog išvyko namo. Į DELFI tiek renginio metu, tiek ir po jo kreipėsi ne vienas nusivylęs skaitytojas.

Į redakciją taip pat kreipėsi ir Rasa, kuri žinomam dizaineriui ir jo renginio organizatoriams negailėjo piktų žodžių. Anot moters, pamačius, kiek tenka laukti ir kokiomis sąlygomis gerokai vėluojančio renginio pradžios palikti laukti J. Statkevičiaus svečiai, ji tiesiog neapsikentė ir išvyko namo.

„Būtinai parašykite, kad nebuvo kuo kvėpuoti, o čia buvo ir vaikų, paauglių, vyresnio amžiaus žmonių. Labai nusivylėme tokiu požiūriu", – kalbėjo mados pristatymo svečias, kuris pats kreipėsi į žurnalistus prieš renginiui prasidedant ir pasakojo, kad teko ilgiau nei valandą šalti lauke, o tuo tarpu apsaugos darbuotojai patarė kreiptis į renginio organizatorius.

Tarp susirinkusiųjų tą vakarą buvo galima sutikti stilistę Agnę Jagelavičiūtę, socialinių tinklų žvaigždę Karoliną Meschino su širdies draugu Remigijumi, atlikėją Donatą Montvydą su žmona Veronika, atlikėją Egidijų Dragūną su kritiškai vertinamu kriptomilijonieriumi Pauliumi Aršausku bei Astos Valentaitės mylimąjį Gleną Manchesterį, kuris DELFI sakė, kad atėjo palaikyti savo mylimos moters. Asta žengė podiumu kartu su kitais modeliais. Kiek vėliau atvyko ir pasaulinio garso kino aktorė Helen Mirren.

Ne pirmas neramumas šou metu

Primename, kad praėjusių metų kolekcijos pristatymas taip pat nebuvo toks sklandus. Besiruošiant jam nugriaudėjo skandalas, kuomet dizaineris Juozas Statkevičius davė interviu Rusijos interneto portalui „Sputnik Litva". Interviu dizaineris pasakojo apie neįtikėtinai blogą padėtį Lietuvoje ir savo meilę Rusijai.

Vėliau J. Statkevičius išplatino atsiprašymą, kuriame teigė buvęs naivus, tad juo tiesiog pasinaudota. Tačiau kiek vėliau jis ir vėl panoro išsiskirti ir prieš pat pristatymą iškėlė iki tol neregėtą sąlygą žiniasklaidai. Norintys dirbti jo kolekcijos pristatyme turės susimokėti. Laišką apie naujas sąlygas žiniasklaidai, ketinančiai dirbti 10-osios J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymo metu, dizaineris išsiuntinėjo likus vos kelioms dienoms iki renginio.

Tą patį vakarą, kaip paprastai, rengiami du pristatymai: pirmasis – generalinė repeticija ir antrasis – šiame pristatyme dalyvauja ir kviestiniai dizainerio svečiai. Būtent pastarasis renginys ir sulaukė daugiausiai nusiskundimų ir kritikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)