Iškart po kilusio šurmulio ir žiūrovų skundų, DELFI dar tą patį renginio vakarą bandė susisiekti su J. Statkevičiaus šou organizatoriais, tačiau tądien jie nuo komentarų susilaikė. Tokios pat pozicijos jie laikėsi ir kitą dieną po renginio.

Nepaisant to, praėjus dviems paroms po mados šou, tylą nutraukti nusprendė pats dizaineris. Tiesa, J. Statkevičius nebuvo nusiteikęs kalbėti apie nemalonius dalykus, todėl viešame laiške jis pirmiausiai skyrė savo padėką mylimiems, ištikimiems bendrakeleiviams. „Mano istorija be jų pagalbos būtų nulis. Žodžiu, daug meilės siunčiu, visiems energijos, kas padėjo, kas gelbėjo, visiems, kas buvo, kas nusipirko bilietą“, – rašė dizaineris.

Paskutinę rudens dieną J. Statkevičius pasidalijo ilgu įrašu, kuriame jis tarė „ačiū“ kolegoms ir draugams bei išdavė užkulisių paslaptis – tai, ko žiūrovai nepamatė.

„Nors dar šiurpas eina prisiminus stovinčių žmonių ovacijas, plojimus ir tą neregėtą triumfą. Nors nuovargis kausto kojas ir mintis, telefonas strigo ir kaito nuo karštų didelių sveikinimų, pagyrų, padėkų ir fantastinių nuotraukų. Bet nors ir koks sapnas ar pasaka būtų, turi savo pabaigą.

Žinoma, liūdna, kai nespėjus pasisukti ant kulno, o jau 30 metų su vėjeliu pralėkė. Mintyse esu nepaprastai dėkingas visiems draugams ir priešams. Atėjo toks laikas ir etapas, kada išmokau atsiriboti nuo kvailų pretenzijų ir nesupratimo. Tegul tai pasilieka jūsų sąžinės reikalai.

Aš dariau savo mylimą darbą sąžiningai, atsakingai ir su didžiule meile... Ir tai ne vieno sezono, tai visos dekados darbai ir tik maža jų dalis, kurią jums galėjau parodyti.

O yra daugiau nei 3000 modeliu, kurie išsilakstė po pasaulį. Viskas praėjo puikiai, didžiulis triumfas ir didžiulis didelio žmonių būrio darbas ir ne vienerių metų darbas.

Pirmiausia, noriu padėkoti kolektyvui, kuris stropiai vykdė mano menkiausius kaprizus, nes visi žinojome, jog jubiliejus ir dar neeilinis. Visi stengėsi iš paskutiniųjų, be miego, be maisto, be poilsio... Visada trūksta laiko. Paroje galėtų būti 34 valandos, tada gal ir spėtume, nes visko suspėti neįmanoma“, – savo laišką pradėjo jis.

Netrukus J. Statkevičiaus kalba pasisuko link jo podiumu žingsniavusių modelių.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti modelių agentūroms, kurios siuntė manekenes. Tik noriu patarti, kad agentūros vis dėlto turi mokyti jas vaikščioti su aukštakulniais, bet iš esmės labai dėkingas.

Dar didesnis ačiū, kad pritrūkus profesionalių manekenių, atsirado keliasdešimt merginų iš Facebook, kurios pačios atėjo padėti ir nesvarbu, kad ne visos tiko ar neišėjo net pastovėti ant kulnų, bet pagarba, kad sureagavo padėti, kas reta šiais laikais.

Ačiū protiškiems modeliams, kurie nepabijojo demonstruoti apatinio trikotažo. Šaunuoliai, aš jiems dėkingas! Taip pat suvažiavo iš Lietuvos ir užsienio.

Ačiū mano jaunystės laikų manekenėms – Renatai Mikailionytei, kuri ne tik suspindėjo ant podiumo, bet ir visus dėmesingai išleidinėjo į podiumą.

Didelis dėkui Medai Jonaitytei, Julijai Ulvidienei. Ir žinoma, Svetlanai Griaznovai, kuri dviems dienoms specialiai atskrido iš Niujorko, Aistei Misevičiutei, kuri atskrido iš Japonijos, Editai Vilkevičiūtei, atskridusiai iš Paryžiaus ir Astai Valentaitei iš Londono!

Dėkoju ilgametei, nuo keturiolikos metų dirbančiai gražuolei ir divai Ditei Antanaitytei, kuriai nuo ilgo ėjimo su kietomis kurpaitėmis nutrynė kojas iki kraujų, o ekrane tik kerinti šypsena, dėkingas Godai, Smiltei, Ievai. Daug turėčiau išvardinti... Iš širdies dėkui!

Buvo net tokių, kurios veržėsi bet kokia kaina būti per šį istorinį pristatymą ir nenuvylė“, – tęsė jis.

Visas J. Statkevičiaus laiškas:

Į renginį dėl spūsties skubėjo net medikai

Nors pristatyta kolekcija palydėta ovacijomis, renginio vakarą žmonės negailėjo ir skundų, nes į VIP svečiams skirtą salę buvo įleista per daug žmonių. Čia buvo sausakimša, ilgainiui žmonės pradėjo skųstis bloga savijauta. Kitiems tuo tarpu pasisekė dar mažiau. Daugeliui žmonių teko laukti lauke spaudžiant šaltukui.

Informaciją, kad buvo kviečiama greitoji medicinos pagalba DELFI patvirtino ir Bendrojo pagalbos centro (BPC) atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė.

Specialistė patvirtino, kad buvo gauti viso keturi skambučiai, kurių metu skambinusieji kvietė pagalbą į J. Statkevičiaus šou. Jos prireikė blogai pasijutusiems ir alpusiems žmonėms.

Dispečerinės tarnybos vadovas Vytenis Keršys patikslino, kad pagalba buvo kviečiama dviems vyrams. „Iškvietimo laikas skirtingas, tačiau vieta ta pati“, – patikslino jis.

Kai kuriems svečiams trūko kantrybė

Tiesa, kai kurie vakaro svečiai renginio taip ir nesulaukė, nes pamačius sąlygas, kuriomis teko laukti J. Statkevičiaus šou, jie tiesiog išvyko namo. Į DELFI tiek renginio metu, tiek ir po jo kreipėsi ne vienas nusivylęs skaitytojas.

Į redakciją taip pat kreipėsi ir Rasa, kuri žinomam dizaineriui ir jo renginio organizatoriams negailėjo piktų žodžių. Anot moters, pamačius, kiek tenka laukti ir kokiomis sąlygomis gerokai vėluojančio renginio pradžios palikti laukti J. Statkevičiaus svečiai, ji tiesiog neapsikentė ir išvyko namo.

„Būtinai parašykite, kad nebuvo kuo kvėpuoti, o čia buvo ir vaikų, paauglių, vyresnio amžiaus žmonių. Labai nusivylėme tokiu požiūriu", – kalbėjo mados pristatymo svečias, kuris pats kreipėsi į žurnalistus prieš renginiui prasidedant ir pasakojo, kad teko ilgiau nei valandą šalti lauke, o tuo tarpu apsaugos darbuotojai patarė kreiptis į renginio organizatorius.

Tarp susirinkusiųjų tą vakarą buvo galima sutikti stilistę Agnę Jagelavičiūtę, socialinių tinklų žvaigždę Karoliną Meschino su širdies draugu Remigijumi, atlikėją Donatą Montvydą su žmona Veronika, atlikėją Egidijų Dragūną su kritiškai vertinamu kriptomilijonieriumi Pauliumi Aršausku bei Astos Valentaitės mylimąjį Gleną Manchesterį, kuris DELFI sakė, kad atėjo palaikyti savo mylimos moters. Asta žengė podiumu kartu su kitais modeliais. Kiek vėliau atvyko ir pasaulinio garso kino aktorė Helen Mirren.

Ne pirmas neramumas šou metu

Primename, kad praėjusių metų kolekcijos pristatymas taip pat nebuvo toks sklandus. Besiruošiant jam nugriaudėjo skandalas, kuomet dizaineris Juozas Statkevičius davė interviu Rusijos interneto portalui „Sputnik Litva". Interviu dizaineris pasakojo apie neįtikėtinai blogą padėtį Lietuvoje ir savo meilę Rusijai.

Vėliau J. Statkevičius išplatino atsiprašymą, kuriame teigė buvęs naivus, tad juo tiesiog pasinaudota. Tačiau kiek vėliau jis ir vėl panoro išsiskirti ir prieš pat pristatymą iškėlė iki tol neregėtą sąlygą žiniasklaidai. Norintys dirbti jo kolekcijos pristatyme turės susimokėti. Laišką apie naujas sąlygas žiniasklaidai, ketinančiai dirbti 10-osios J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymo metu, dizaineris išsiuntinėjo likus vos kelioms dienoms iki renginio.

Tą patį vakarą, kaip paprastai, rengiami du pristatymai: pirmasis – generalinė repeticija ir antrasis – šiame pristatyme dalyvauja ir kviestiniai dizainerio svečiai. Būtent pastarasis renginys ir sulaukė daugiausiai nusiskundimų ir kritikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)