Mums susitikus prieš koncertą atlikėja plačiai nusišypso, o išgirdusi komplimentą, jog taip ir nesikeičia, nesutrinka: „Dabar jau gerokai pasikeitusi aš, nors šukuosenos ir niekada nekeičiu. Net kelios kirpėjos siūlė keisti, sukti plaukus, bet griežtai sakiau, kad to nedarysiu. Gerai jaučiuosi ir neeksperimentuodama“, – šypteli DELFI pašnekovė.

Tam, kad išlaikytų puikią kūno formą bei savijautą ji atlieka specialias mankštas, niekada neužmiega nenusivaliusi makiažo ir koncerto dieną prieš pasirodymą nieko nevalgo. Vienas puodelis balintos kavos yra viskas, ką ji gali išgerti iki užlipdama ant scenos.

Greitakalbe vardindama savo geros savijautos, sveikatos ir grožio taisykles Laima pažymi, kad taip pat turi ir stiprią valią, kuri leidžia atsisakyti žalingų maisto produktų ar nepiktnaudžiauti angliavandeniais. „Tik dietų niekada nesilaikau. Nesuprantu ir tų dainininkių, kurios sako, kad vis badauja. Kaip ant scenos pašoksi, jei jėgų neturėsi“, – klausia ne vieną dešimtmetį dainuojanti atlikėja.

Šiandien L. Žemaitytės darbų grafikas yra užimtas iki pat sausio, nors Naujuosius metus ji planuoja sutikti su šeima, o kartu ir atšvęsti mylimos sesers jubiliejų. „Jau ir pavargau po visų koncertų su „Nerija“. Po kiekvieno suplanuoto dar laukė papildomi, nes visur salės lūžo, kiek norinčių paklausyti mūsų dainų. Nuoširdžiai galiu pasakyti, kad tokio dėmesio visiškai nesitikėjau“, – apie 48 veiklos metus skaičiuojančios grupės „Nerija“ atsisveikinimo turą pasakojo žinoma moteris.

Paprastai sausį ji išvyksta pas Anglijoje gyvenančią dukrą Laurą ir jos šeimą. Moteris visada su meile prisimena aštuonerių anūką, kurio vienturtė dukra susilaukė su britu futbolininku.

Šeimą ji vis dėlto labai norėtų matyti dažniau. Ir tik po koncerto kolegos ir seno bičiulio Edmundo Kučinsko klausiama, ar nenorėtų, kad namuose kas nors lauktų, ji susimąsto: „manęs vienatvė negąsdina. Per koncertus išsikraunu, atsigriebiu. Kol aš dar scenoje, man gerai. Ir Edmundui atsakiau, kad jau turbūt neprisitaikyčiau prie kito žmogaus“.

Savo gyvenimą gimtuosiuose Kauno Šančiuose atlikėja kuria ir toliau, o jos išpuoselėtuose namuose visada laukiama dukros Lauros šeima. Tik vyriškio čia nėra, nors stipri moteris dėl to ir neišgyvena. Ir nors atlikėjos solinių koncertų grafiką dėlioja jos vadybininkas, ji sako, kad norėtų vis daugiau laiko skirti poilsiui.

„Mano gyvenime dabar viskas yra taip gera ir patogu. Šiame namelyje aš gimiau ir augau. Tik suremontavau jį, viską susidėliojau taip, kaip norėjau, išgražinau ir dabar gyvenu viena. Dukra sako, kad gal kokį kačiuką man reikėtų auginti, bet ir juokiasi, kad jis tada mano provanso stiliaus baldus sudraskys.

Tačiau viską dariau ne sau, o vaikams. Sakiau ir dukrai, kad tai yra jos. Nesu amžina ir jai reikia tai žinoti. Ji pati čia gimusi, augusi ir jaučia daug sentimentų šiems namams. Laura juk scenoje ir užaugo. Visi mano kolegos puikiai ją prisimena“, – atsidūsta žinoma moteris.

Tiesa, Laimos gyvenime buvo ir ne viena filmo juostos verta meilės istorija. Klausiama apie pirmąjį savo vyrą ir dukros tėvą dainininkė sako, kad jo niekada nemylėjo. Su buvusiu sportininku, kuris ją įsimylėjo vos pavežėjęs taksi, ji susipažino aštuntajame dešimtmetyje. Po trejų metų gimė vienturtė atlikėjos dukra. Tačiau laimė nebuvo amžina, o dabar L. Žemaitytė ir tiksliai žino, kad jos šeimyninė laimė buvo tik apgaulė. „Buvome labai skirtingi žmonės. Jis mėgo kitas moteris ir iš pradžių daug ko tiesiog nepastebėdavau. Taip pat tikėjau ir jo melais. Vėliau sužinojau, kad dar iki armijos buvo mane apgavęs.

Jis manęs ir į draugų kompanijas neleisdavo. Drausdavo dainuoti, šokti. Galiausiai aptikau jį su kita moterimi ir tai man tapo pretekstu išsiskirti. Kitu atveju būtų ramiai nepalikęs, bet tai tapo labai geru pretekstu. Dabar net nežinau, su kelinta žmona begyvena, bet nei su manimi, nei dukra nebendrauja“, – sako DELFI pašnekovė.

Moteris puikiai prisimena, kad išsiskyrus su vyru bei likusi tik su mama ir dukra galėjo ramiau atsipūsti. Tuo metu ji koncertavo su Nelly Paltiniene ir išgyveno tikrą aukso amžių. Gerbėjų laiškus ji gaudavo maišais, o prieš koncertus ir prie scenos iki ausų įsimylėję vyrai laukė su glėbiais rožių.

„Tik tuos visus laiškus, kuriuos gavau dar gyvendama su pirmuoju vyru, jis sudegino. Nieko neliko. O dabar būtų taip smagu, pavyzdžiui, dukrai paskaityti“.

Tačiau ir vėliau jos gyvenimo neaplenkė nauji jausmai. Susižavėjusi gydytoju ji pradėjo santykius, tačiau vyras pateko į avariją. Dainininkė atvira: po avarijos ji nebepažino savo artimo žmogaus ir nebematė jame to, kuriuo taip žavėjosi. Vyras tapo neįgalus ir judviejų keliai išsiskyrė.

„Manau, kad tai nebuvo meilė. Galbūt susižavėjimas, kuriam nelemta tęstis amžinai. Žinau, kad tai galbūt skambės egoistiškai, tačiau dingo jausmai. Mes turbūt ir patys keičiamės bėgant metams, bet mūsų santykiuose jau meilės neliko. Anksčiau turėjome daug bendra ir tai mus siejo, – sakė moteris, – tačiau nesu bejausmė. Tik tikrosios meilės nesutikau. Būna, kad mieste, ypatingai pavasarį, susitinka mano ir simpatiškų vyrų akys. Tačiau daug kas bijo prieiti. Yra tokių taktiškų žmonių, kurie bijo būti atstumti“.

Laima juokauja, kad pastoviausia gyvenime buvo gerbėjų meilė ir dėmesys. Net užsukusi į prekybos centrą apsipirkti ji grįžta su rožėmis, saldumynais ir laiškais, o ją pamatę žmonės nesiskuklina prieiti ir pasakyti komplimentą, jog aksominio balso savininkės dainų klauso iki šiol.

Dar neseniai jos koncerte pasirašyti ant albumo paprašęs ilgametis gerbėjas prisipažino, kad taip ir nevedė, nes visą gyvenimą mylėjo tik ją vieną. Atlikėja stebisi prisimindama, kaip drebančiomis rankomis simpatiškas vyras prašė pasirašyti ant jos dainų albumo.

„Tik pati savęs nesureikšminu. Ryškiausias mano karjeros amžius buvo 1986 – 1988 metais. Tuomet ir rinkau stadionus. Mano soliniuose koncertuose pasirodydavo Edmundas Kučinskas, Vytautas Šiškauskas, Romas Dambrauskas, Stasys Povilaitis ir kiti. Dabar tai daro Inga Valinskienė.

Štai su Edmundu mes dirbame daugybę metų kartu ir galiu sakyti, kad jis man tapo ir bičiuliu, savu žmogumi. Su juo tikrai daug nuveikėme. Atrodo, kad visi yra draugai, bet nedvejodama, jei turėčiau didelį koncertą, kviesčiau Edmundą“, – kalbėjo legendinė dainininkė.

Kaunietė scenos atstovė susirūpinusiu žvilgsniu pažvelgia į tolį tik prisiminusi 2010 metais turėtą solinį koncertą, kuriame koncertavo ir senas jos draugas bei šviesaus atminimo maestro Stasys Povilaitis. Šiam scenos grandui ji negaili šiltų žodžių. „Mano pakviestas jis dainavo už dyką. Tiesiog iš draugystės. Vėliau, 2015 m. birželį, Stasys sugalvojo daryti „Nerijos“ turą ir paskambino man su šia idėja. Sakiau, kad dar reikia pagyventi. Norėjo koncertus organizuoti lapkritį, bet sakiau, kad anksti. Jis buvo užsidegęs ta idėja. Liepė nesugalvoti kur nors išvykti ir pasižymėti datą, kada koncertuosime. Tik tas lapkritis taip ir neatėjo...Spalį jo netekome“.

Draugystę scenoje ji laiko vienu svarbiausių dalykų ir apie kolegas atsiliepia tik geruoju. Tačiau nors scena bei muzika visada buvo didžiausiu gyvenimo varikliu, vieną dieną nulipti nuo jos ir palikti visiems laikams Laima nebijo.

„Viskam yra pradžia ir pabaiga... Kaip ir dainoje išeiti nebijočiau. Viskas mano gyvenime yra gerai, kad tik viskuo džiaugtis ilgiau galėčiau. Ir dukra džiugina, kad supranta ir nori daugiau laiko praleisti kartu. Tai ir yra mano laimė“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)