Minusinį šaltuką Lietuvoje į 30 laipsnių karštį Krabi salose iškeitusi Rūta tikina, kad šios atostogos jai tikrai išliks atmintyje.

„Vos atvykę į šią šalį pasijutome kaip pasakoje. Apsistojome gerame viešbutyje su įspūdinga panorama, pro langą matosi didžiulis kalnas, netoli yra vandenynas. Tiesa, įšokus į vandenį net neišeina atsigaivinti – jis labai šiltas. Vaizdai čia iš tiesų gniaužia kvapą: balti paplūdimiai, jūra, palmės. Taip lengva būti čia ir dabar“, – DELFI prisipažino pašnekovė.

Rūta Banionytė ir Mindaugas Šebelskis

Rūta džiaugiasi, kad šioje kelionėje nestinga ir malonių netikėtumų. Pavyzdžiui, visai netikėtai kelią užstoti gali staiga iššokusi beždžionė. Nors Azijos šalyse moteris lankėsi ne kartą, ji šią išvyką vadina pirmąją pažintimi su Azija.

„Mums tai nepažintas kraštas. Anksčiau esu dirbusi kruiziniame laive, keliavau po pasaulį, tačiau tik truputėlį išeidavau į miestą pasižvalgyti ir viskas. O dabar šį regioną pažinti galėsiu dvi savaites“, – džiaugiasi ji.

Bene didžiausią įspūdį Rūtai ir jos širdies draugui Tailande paliko ten vyraujančios kainos. Anot pašnekovės, jos tiesiog kelia juoką.

„Kainos yra superinės. Visą laiką dviese pavalgome iki 10 eurų ir net visko nesuvalgome. Viena sriuba – 3 eurai ir jos tikrai užtenka. Į kitą salą nukeliauti kainuoja 5 eurus, o vaizdai tiesiog pasakiški. Čia labai pigu. Kainos tiesiog tobulos. Šiandien nusipirkome mangų, ananasų, papajų ir kitų šviežių vaisių, kuriuos dar labai gražiai supjaustė – visa tai kainavo 4 eurus“, – neatsistebi R. Banionytė.

Kaip pasakoja Rūta, žemos kainos vyrauja ne tik maisto, bet ir paslaugų sektoriuje.

„Šiandien mums darė valandos trukmės masažą šiaudinėse, nendrinėse pastogėse visai šalia vandens. Visa tai kainavo vos 9 eurus“, – pasakojo ji.

Kelionę į Krabi salas R. Banionytei ir jos mylimajam suorganizuoti padėjo Tailande gyvenanti lietuvė.

„Ji mums suorganizavo tobulą kelionę. Vakar su ja kalbėjomės ir sutikome, kad lietuviai plečia savo ribas – Turkijos jau nebesinori, o Azija tapo labai prieinama ir populiari. Internete pamatėme pasiūlymus ir supratome, kad dabar ten pats metas atskristi“, – tikina pašnekovė.

„Visas planas, kuriame išdėstyti visi mūsų lūkesčiai, norai, biudžetas atsiėjo 150 eurų. Galima pageidauti visko: romantikos, skirtingų viešbučių, aplinkos. Pavyzdžiui, šiandien vakare mus pasiims ir nuveš į restoraną, kur palydėsime saulę“, – šyptelėjo moteris.

Artimiausiu metu Rūta su širdies draugu planuoja apsilankyti profesionaliuose maisto ruošimo kursuose ir džiunglėse plaukti baidarėmis. Tiesa, kaip tikino pašnekovė, ši kelionė skirta ne tik poilsiui, bet ir darbui.

„Kiekvieną dieną darome videoįrašus, auginame savo sekėjų skaičių. Kelionės – įdomi tema, todėl stengiamės daug filmuoti, pasakoti apie viską žmonėms. Atvažiavome ne tik ilsėtis, bet ir dirbti“, – pripažįsta Rūta.

Liepos mėnesį Maljorkoje su mylimuoju atostogavusi moteris tąkart savo atostogų įvaizdžiui skyrė kelis šimtus eurų, šįkart moteris apsiėjo be didelių išlaidų, tačiau taip pat pasisiuvo keletą naujų suknelių.

„Mano garderobą papildė nauji drabužiai ir maudymosi kostiumėliai, tačiau šįkart man pavyko viską sutalpinti į rankinį bagažą. Tiesa, talpinti drabužius, skirtus 12 dienų, į vieną lagaminą buvo didžiulis iššūkis“, – nusijuokė ji.

Rūta pasakoja, kad ji mėgaujasi kiekviena šios kelionės minute ir svajoja apie dar keletą masažų ar skanią vakarienę, nes už visa tai jai neteks pakloti nė 50 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)