Šį savaitgalį Birutė socialiniame tinkle pasidalino nuotraukomis iš buities, kuriose matyti, kaip moteris kruopščiai atliko elektrikų darbą. Tokį retą vaizdelį išvydę internautai palangiškei negailėjo pagyrų. „Nesitikėjau tokio susidomėjimo, net pačiai labai keista“, – prisipažino ji.

Tiesa, tai ne pirmas kartas, kuomet B. Navickaiė imasi panašių buities darbų.

„Kadangi žinau, kad viską darau saugiai – nebijau. Jeigu abejočiau, to tikrai nesiimčiau, nerizikuočiau“, – DELFI prisipažino pašnekovė.

Birutės Navickaitės buitis

Pasirodo, kad naujame būste Birutės rankomis tvarkyti ne tik elektros lizdai ar šviesos jungikliai.

„Ką moku, pasidarau pati. Prieš tai esu tvarkiusi ir lubas, ir sienas, ir grindis. Visa tai dariausi iki gimdymo. Teko ir santechnikos darbus atlikti. O po gimdymo visam tam laiko tenka mažiau. Dabar susitvarkiau tik elektros lizdus ir šviesos jungiklius. Po truputį taip butą ir įsirenginėju“, – pasakoja ji.

Tiesa, Birutė atskleidė, kad pirmiausiai ji norėjo, jog šiuos darbus atliktų profesionalūs elektrikai, tačiau sužinojusi jų darbo kainą, neteko amo.

„Pagalvojau, jei tai padarys kažkas kitas, bus rami galva, nereikės kišti nagų. Į namus pasikviečiau elektriką. Už 18 elektros lizdų ir 6 jungiklius jis paprašė 200 eurų. Aš likau be amo. Aš jam pasakiau, kad man nebereikia jo paslaugų. Nežinau, ką mąsto žmogus prašydamas tokių pinigų. Visi mano pažįstami sutiko, kad tai absurdiška suma“, – patikino buvusi P. Gražulio mylimoji.

Nieko nelaukusi Birutė pati ėmėsi elektros darbų. Anot jos, sunku nebuvo, mat jau turi praktikos.

Birutės Navickaitės buitis

„Teko prisiminti tai, ką esu dariusi jau anksčiau. Kai dariau remontą, teko pasinaudoti ir „Youtube“ pagalba. Pavyzdžiui, savo rankomis esu susimontavusi ir palangę“, – šypteli ji.

„Tuo metu neturėjau jokio kito pasirinkimo. Reikėjo tiesiog tvarkyti namus. Pinigėlių tikrai nebuvo marios. Tiesą sakant, buvo momentų, kai jų apskritai nebuvo, kol aš laukiausi. Tad teko išmokti viso to pačiai. Manau, kad kiekviena moteris panašioje situacijoje to imtųsi“, – tikina B. Navickaitė.

Moteris kuklinasi ir sako, kad šie buities darbai nėra tokie sunkūs, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. „Manau, kad to imtis gali daugelis. Daug moterų visa tai darosi pačios, tai tikrai nėra didelis stebuklas“, – sako ji.

Dabar, kaip pasakoja Birutė, jos gyvenimas sukasi tik aplink dukrelę, kuriai ji stengiasi sukurti kuo jaukesnę aplinką.

„Jau antras mėnesis, kuomet nedirbu ir būnu su mergaite. Norisi pabūti su vaiku, skirti jai kuo daugiau laiko. Aš vis galvoju, kad jau reikia eiti į darbą, bet vis norisi pabūti namuose. Tačiau žinau, kad per didžiąsias metų šventes tikrai dirbsiu. Kalėdų laikotarpiu Palangoje būna labai daug žmonių. Kažkam šventės, o kažkam darbymetis“, – atvirauja rūkytos žuvies pardavėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)