„Žinokit, mano vyras yra lyderis. To jau nepameluosi, visa Lietuva žino. Pasiekimai, kurių jis pasiekė versle, Lietuvoje ir Amerikoje, yra rodiklis, kad žmogus žino, ką daro. Daro tai gerai, yra netradicinio mąstymo. Vadinu jį rusiškai „samarodak“. Su tokiu žmogum nėra lengva kiekvieną dieną. Būna ir sunkesnių situacijų. Reikia ir įsiklausyti, ir kompromisų surasti. Nes čia ne tas atvejis, kai gali trenkti kumščiu per stalą. Pirmiausiai aš pati nesu tos kategorijos moteris, kuri galėtų kumščiu trankyti. Aš ne tokio būdo“, - LNK televizijos laidai „Nuo... Iki“ kalbėjo Izolda Gudelis.

Prestižiniame sostinės Žvėryno rajone, Gudelių namuose, Izoldą galima rasti tik ryte besiruošiančią į darbą. Pusryčiams nedaug kalorijų turinčios salotos, tarkuota morka, cukinija ir obuolys, šiek tiek sezamų sėklų ir alyvuogių aliejaus. I. Gudelis stengiasi neperžengti 55 kilogramų kūno svorio ribos.

Tiesa, Izolda visuomet gamina su pirštinėmis, kad nesugadintų manikiūro. Pastaruoju metu rūpinimąsi išoriniu grožiu bandoma nuvertinti, o rūpinimąsi savimi vadinti tuštybe. Izolda grožio srityje dirba apie 20 metų ir drąsiai gali pasakyti, kad moteris retai kada tampa sėkminga, jei nesirūpina savimi.

„Niekada gyvenime nėjau miegoti su makiažu, nesvarbu, kad ir kaip būdavau pavargusi. Svarbu ir geras kremas, gera mityba“, - sako Izolda.

Tituluota gražuolė su B. Gudeliu susipažino kai jai buvo 24. Ji pradėjo dirbti Beno valdomoje įmonėje. Izolda sako, jog 13 metų už ją vyresnis Benas, tuomet dar visai neseniai atvykęs iš JAV gyventi į Lietuvą, labai išsiskyrė iš tuometinių lietuvių – buvo apsiskaitęs, aštraus proto, kitaip mąstė, labai daug juokavo.

Benas Gudelis ir Izolda Gudelis

„Kada atsiranda išskaičiavimas, tuomet nebėra pasitikėjimo. Galvoju, kad mes vienas su kitu taip ir sutariam dėl to, kad pas mus nėra išskaičiavimo vienas kitą išnaudoti. Mes abu prisidedam kiek galim, kiek suprantam“, - pasakojo I. Gydelis.

Izolda yra didžiulės kosmetikos ir parfumerijos įmonės rinkodaros vadovė, dažnai keliaujanti po įvairias pasaulio šalis, kad sužinotų paskutines grožio pasaulio madas.

„Jei būčiau nieko neveikianti ponia, labai greitai nusibosčiau savo vyrui“, - sako ji ir priduria, kad jos vyrui visuomet reikia jos patarimo ir paramos, palaikymo.

„Nereikia galvoti, kad protingas vyras sau į žmonas paims kvailelę, kuri sėdės ant sofos, o jis ją puoš. Yra labai daug gražių moterų, kurių savivertė žema. Galvoju, dėl ko tos savivertės per mažai. Tuomet prasideda neadekvatūs sprendimai išvaizdos prasme“, - pasakoja I. Gudelis.

Būdama paauglė Izolda su tėvais į Lietuvą gyventi atvyko iš Abchazijos. Slaviško kraujo turinti moteris gali pažerti nemažai priekaištų lietuviams. Moterys dažnai pačios kaltos, kad vyrai tampa nevyriškais, o jos šalia nesijaučia saugios.

„Būna kartais kompanijoje moteris nusodina vyrą, lyg parodo, kad čia ji yra viskas, o jau jis kažkoks vos ne kvailelis. Tada ir į tą moterį žiūri kitaip. Kaip gali ieškoti užuovėjos, stiprių vyriškų pečių, o pati elgtis su savo vyru viešumoje šitaip neadekvačiai. Manau, moteris turėtų parodyti, kad ji gerbia ir myli vyrą“, - sako I. Gudelis.

Būti šalia ryškaus, charizmatiško, kartais kategoriško, aštroko charakterio vyro Izoldai nėra sunku. Jos manymu, moteris turi gerbti vyrą, o ne lipti jam ant galvos. Benas Gudelis pasipiršo po aštuonerių metų draugystės. Dar po dviejų pora iškėlė karališkas vestuves. Privatus koncertas, baltas žirgas pievelėje ir fejerverkai. Jiems neprireikė net vestuvių planuotojų. Viską tuomet suorganizavo Benas.

Izolda pripažįsta sulaukianti aplinkinių klausimų, kodėl jie nesusilaukia vaikų. O dar dažniau ji girdi užuojautą, kad galbūt taip lėmė likimas.

„Nereikia manęs gailėti, tai buvo sąmoningas pasirinkimas“, - tvirtina ji.

„Jeigu neturi vaikų, esi vargšė. Lyg norėtų įskaudinti. Tai sako, jeigu pati negali, tegul jai kas pagimdo. Būna tokių nesąmonių. Galvoju, kaip žmonės negali suvokti, kad toks pasirinkimas gali būti. Noriu to, ko noriu. Nejutau ir nejaučiu to poreikio būtinai pasigimdyti vaiką. Tai yra pasirinkimas“, - kalbėjo pašnekovė.

Paklausta, ar niekada nesigailėjo dėl tokio pasirinkimo, I. Gudelis patikino, kad kol kas ne.

„Vaikai nėra tas rodiklis... Jeigu žmogus savyje moka būti laimingas... Visas pasaulis yra mūsų viduje. Joks vaikas, joks vyras, joks draugas ar draugė nepadarys tavęs laimingu“, - įsitikinusi I. Gudelis.

Izolda sako, kad Benas – vienintelis jos draugas. Ji sako neturinti daug draugių, nes neturinti ir problemų. Anot pašnekovės, ką tuomet toms draugėms pasakoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1023)