Interviu su I. Valinskienė ištrauka:

Skaičiau daug jūsų interviu ir radau labai daug spalvingų epitetų skirtų Arūnui Valinskui: ekscentriškas, išsišokėlis, avantiūristas, nepalenkiamos nuomonės, neįmanoma susitarti...

Tu nori pasakyti, kad aš kaip žmona neturėčiau teisės tokių žodžių viešai kalbėti apie savo vyrą?

Ne, aš tiesiog sakau, kad tai yra tobulas kokteilis. Nėra žodžio, pavyzdžiui, mielas.

Neradai niekada?

Ne niekada.

Tokio tobulo įvardijimo niekada gal nebuvo. Todėl, kad aš pati nesu saldi ir nemėgstu tokių įvardijimų. Kaip aš myliu savo vyrą, tobulesnio nėra visame pasaulyje. Nu fu. Aš čia ne tik apie save. Man pats tas kontekstas, tokia vieša demonstracija gražių ypatingų jausmų, kurie dažnai baigiasi gerai, kad tik skyrybom, dažnai baigiasi ir dar prasčiau.

Esate sakiusi, kad visada bijojote dėmesio.

Taip.

Ir dėl to lipate ant scenos ir dainuojate tūkstančiams.

Ne dėl to, ne dėl to. Aš nežinau kaip tai atsitiko.

Nes žmonės, kurie bijo scenos laikosi čiut čiut atokiau nuo jos.

Aš ir sakau, kad tai yra mano gyvenimo didysis paradoksas. Kaip jis įvyko? Jis įvyko, nes aš susiradau labai aktyvų sutuoktinį. Kuriam ir ta idėja užlaipinti mane ant scenos buvo kaip fix idėja ir jis tai padarė, o aš nesakiau ne, ne, ne, aš niekaip. Lipau.

Tai nelabai gal ir bijojot?

Aš pati esu sakiusi, kad pati nesuprantu kodėl taip yra, nes iš tiesų nesu tas žmogus, kuriam mirtinai reikia dėmesio ir kuris nepastebėtas ir neįvertintas negalėtų kažkur prabūti. Kai užlipu ant scenos aš tampu visiškai kita Inga negu esu. Šita transformacija yra ir aš jos negaliu pati paaiškinti ar įvardinti kodėl taip yra. Aš noriu išlikti labai kukli parduotuvėje, bet kur kitur, kas yra ne scena.

Dar vienas paradoksas. Jūs sakėte, kad jums labiausiai patinka koncertuoti nedidelėse intymiose salėse. Ir pažiūrėkime į Jūsų turą laimINGA. Klaipėdos Švyturio arena, Kauno Žalgirio arena, Šiaulių arena ir Vilniaus Siemens. Pačios keturios jaukiausios ir intymiausios „arenytės“.

Tai ar aš jas susigalvojau? Aš gi sakiau ir zyziau, kam kodėl, nereikia, nebus, nepatinka. Bus. Pabandom.

Zyzėte viena būdama namuose, sau?

Ne, ir jam zyziau, jam pro vieną ausį įeina pro kitą išeina. Jis yra beprotiškai didelis avantiūristas, drąsus žmogus ir kartais jis savo drąsa užkrečia, žinokit. Kai jis pasako: „nesąmonė, viskas čia taip turi būti ir viskas bus gerai“. Tu imi ir patiki tada, kad gal tikrai viskas bus gerai.

Tai aišku kad bus gerai, bilietai eina švilpdami, pinigų uždirbsit vo kiek. Daug uždirbat?

Nieko man neduoda.

Tik maistui tubūt?

Kartais dar kojinėms. Tikrai.

Daugiau apie žinomo žmogaus gyvenimą, įvairius darbus, buvimą močiute Inga Valinskienė pasakoja „Laisvės TV“ pokalbyje.