Vaidos mylimasis – 43 metu Aleksandras Recheliue – Beridze, kuris yra Pietu Prancuzijoje gyvenantis garsus dailininkas. Meno pasaulyje A. Richelieu – Beridze vadinamas „Abstrakcijos karaliumi“. Kritikai pabrėžia jo kūriniuose išreikštas spalvas, formas ir unikalią jų dermę.

Žymaus Rusijos dailininko Fiodoro Cholenkovo anūkas, A. Richelieu-Beridzė savo sėkmę ir pripažinimą pelnė Prancūzijoje, kurioje vis daugiau laiko praleidžia ir Vaida.

„Aleksandras man yra kaip mokytojas,– pasakoja Vaida, – jis turi unikalų sugebėjimą priversti bet ką susižavėti menu. Jis yra neįtikėtinai talentingas ir išprusęs menininkas ir tik jo dėka meno pasaulis tapo man artimas“.

Tiesa, pats A.Beridze neapsiriboja tik tapymu. Menininkui nesvetimas ir interjero kūrimas. Dvejus metus dirbęs su pasaulinio garso interjero dizainiu Phillipe Stark, vėliau Aleksandras bendradarbiavo kurdamas interjerus privatiems namams bei pasaulinio garso butikams Kenzo, Sonia Rykiel ir daugeliui kitų. Taip pat, A. Beridze dalyvauja ir kuriant drabužių bei aksesuarų kolekcijas, todėl pora yra dažni įvairių mados kolekcijų pristatymų svečiai.

„Aleksandras labai kūrybiškas ir įvairiapusiškas, todėl praleistas laikas man yra be galo įdomus. Aš juo kasdien žaviuosi. Per dvejus metus tapome ne tik draugais, mylimaisiais, bet ir partneriais. Dirbame kartu, o kas gali buti maloniau už laiką, kurį gali leisti kartu ir dirbti mėgstamą darbą. Abstrakcija yra būtent tai, kuo gyvenu šiandien. Tai yra tolimas nuo realybės menas. Esu svajotoja, turinti savo pasaulį, į kurį įsileidžiu tikrai ne kiekvieną, todėl mane palietė ši meno sritis, kuri suvokiama turbūt ne kiekvienam iš karto“, – pasakoja Vaida.

Vilnietė taip pat pridūrė, kad tai yra viena intelektualiausių meno krypčių, kurią stebėti niekada nebus nuobodu. Abstrakcija – tai paveikslas be siužeto, todėl žiūrovui leista pasirinkti siužetą pačiam, kiek jam leidžia minčių laisvė ir fantazija.

„Čia nėra mums įprasto siužeto, medžio, peizažo. Tai yra giliau nei dailininko norėta pasakyti ar parodyti. Paveiksluose būna sukuriama emocija. Aš išgyvenu tai savaip, todėl žvelgdama pasineriu į savo vidinį pasaulį, kiek tai leidžia mano dvasinis ir emocinis pasaulis“

Aleksandro kūrybiškumas ir Vaidos organizaciniai sugebėjimai suvienijo mylimuosius. Be to, kas gi kitas gali geriau suprasti menininko sieloje siaučiančias audras, jei ne visuomet šalia esanti mylima moteris?

„Aleksandrui, kaip ir daugeliui menininkų, nesvetimos jausmų audros. Pradžioje man buvo sunku tai suprasti, nes iš savo antrosios pusės dažniausia tikiesi, kad jis bus panašus į tave. Tačiau laikui bėgant suvokiau, kad tik dėl tų daugybės jo viduje išgyvenamų emocijų Aleksandro paveikslai ir yra tokie išskirtiniai“, – sako Vaida, – savo nuostabai, supratau, kad nesu tik racionali. Iš tiesų, esu labai jautri. Tik Aleksandras mane išmokė neslėpti savo jautrumo, nebijoti emocijų ir išgyvenimų. Juk tai tiesiog tik skirtingos spalvos bendrame gyvenimo paveiksle“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)