„Niekada nepamiršiu savo džiaugsmo ašarų ir jausmo penkis kartus klausant „happy bday“ dainos. Jau nekalbant apie romantišką vakarienę (šypsosi).

Žinoma, ilgai prisiminsiu ir nepaprasto grožio gamtą, įspūdingus krioklius, supynes virš skardžio ir žmonių draugiškumą“, – įspūdžiais dalijosi ji.

Jos mylimasis Dmitrijus taip pat negailėjo nei dėmesio, nei dovanų. Tačiau brangiausios Gintarei vis dėlto buvo emocijos. „Savo gimtadienį švenčiau visą savaitę. Sulaukiau išskirtinio dėmesio tiek iš mylimojo, tiek iš viešbučių, kuriuose gyvenome, vadovų ir kasdien sutiktų žmonių“, – sakė ji.

Sau Gintarė palinkėjo ramybės, artimųjų gerbūvio ir savirealizacijos. „Aš gudri su norais. Dar būdama maža Kalėdų senelio paprašiau stebuklingos lazdelės, su kuria galėčiau išpildyti savo norus. Tad ir dabar panašiai (juokiasi)."

Tačiau vienas labiausiai šokiravusių nutikimų kelionės metu buvo beždžionės užpuolimas Ubude. Anot G. Gurevičiūtės, iki šiol jai šie gyvūnai atrodė taikūs ir mieli, tačiau kartu ji pabrėžia, kad nevalia pamiršti to, kas parašyta miško atmintinėje. „Negalima pamiršti, jog tai yra laukiniai gyvūnai. Jokiu būdu negalima jų maitinti, žiūrėti į akis ar bandyti liesti. Didžiulė beždžionė, anksčiau gražiai žaidusi su Dmitrijumi, užšoko ant mano galvos, bandė ištraukti telefoną iš rankinės ir išplėšti deimantinius auskarus iš mano ausų. Baisiausia buvo, kai pajutau didžiulius iltinius dantis ant savo galvos. Nenoriu net prisiminti“.

Pasiteiravus, kas paliko didžiausią įspūdį, Gintarė paminėjo Air Terjun Blangsinga krioklį. Šią vietą porai pavyko aplankyti pilnaties metu, todėl jie pamatė ir autentišką vietinių gyventojų šokį. Tokius pasirodymus turistams rengia vietiniai verslininkai.

Televizijos laidų vedėjai ne ką mažiau įsiminė plaukimas banglente. Būtent Balyje ji išmoko plaukti ja ir pamėgo šį sportą.

„Žinoma, negaliu nepaminėti ir nuostabių viešbučių kuriuose gyvenome: privatūs baseinai, vaizdas nuo skardžio į džiungles, rytinį žadintuvą keičiantys laukinių gyvūnų ir paukščiu garsai. Sunku ir išvardinti viską. Tos vienuolika dienų buvo lyg sapnas. Atostogos, kurių labai trūko po gana ilgo laiko be poilsio“, – sakė pašnekovė.

Kitiems, kurie dar tik ketina keliauti į Balį, Gintarė pataria nešvaistyti pinigų kelionių agentūroms. Pasak pašnekovės, geriau gyventi geresniame viešbutyje ir nevaržyti savęs griežtais planais.

„Mes dvi savaites iki kelionės kūrėmės sąrašą dalykų, kuriuos galbūt aplankysime ir tada nesirinkdavome tiesiausio kelio link pasirinkto objekto. Stengėmės judėti kaimeliais, takeliais ir panašiai“.

Ir nors Balis tapo itin populiaria turistų lankoma vieta, čia gausu ir vietų, kurias galima atrasti kiekvienam keliaujant savarankiškai. Būtent tai ir pataria daryti DELFI pašnekovė. Tik atradus kažką savito kelionė taps nepaprasta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)