Tiesa, Radvilė to nesureikšmina ir sako, kad su miego paralyžiumi gali susidurti kiekvienas. Moteris, anot jos, turi nemažai pakelti, stengtis nuolat būti sėkminga, kurti karjerą, spėti suktis ir namuose.

„Be viso to....kur dar graži išvaizda, blizgantys namai ir gera nuotaika? Tai yra ypač pastebima kalbant apie mados pasaulį. Čia visada turi būti geros nuotaikos, skleisti ją kitiems, šypsotis ir spėti su visais pabendrauti. Žinoma, jei nori pabūti silpna ar blogos nuotaikos...retai atsiras vyrų, kurie norės būti šalia tokios moters.

Daugelis ieško linksmo laiko praleidimo ir tai jaučiasi vis labiau. Bėgant laikui žmonės vis labiau tampa nejautrūs vieni kitiems ir nori paviršutiniškų dalykų, todėl tokiame pasaulyje moterys turi būti itin stiprios ir nori nenori paminti savo moteriškumą, nes turi kovoti už save. Tai nuolat daryti tenka ir man“, – pasakojo mados pasaulyje puikiai žinoma manekenė.

R. Labutytė pastebi, kad dažnose darbo kelionėse taip pat turi būti nuolat budri, sugebėti su visais susikalbėti, sugebėti nusileisti, net ir kur reikėtų pakovoti už save. „Tiek įtampos žmogui kartais būna per daug. Manau, kad tai ir tapo miego paralyžiaus priežastimi. Tai pasikartojo jau tris kartus. Patirtis, atvirai sakau, siaubinga ir to nelinkėčiau niekam. Pirmas kartas nutiko Tailande, antras mane ištiko Stambule, o trečias – visiškai neseniai Milane.

Naktį vidury miego atsibundi, tačiau negali pajudinti kūno ir kalbėti. Tavo smegenys toliau sapnuoja, o tu atsimerki ir matai vaizdus, viską aplink ir jauti. Tik judėti niekaip nepavyksta. Dažniausiai matomi baisūs košmarai, bet ir tam ištikus negali prisišaukti pagalbos. Balsas tiesiog dingsta“, – apie siaubingą patirtį pasakojo mados pasaulio atstovė.

Radvilė neslepia, kad po tokių naktų būna labai sunku atsigauti, o kurį laiką kankina miego baimė. Ji taip pat pastebėjo, kad tai nutiko per pačius įtempčiausius laikotarpius jos gyvenime, kai tekdavo daug keliauti ir dirbti.

„Atsibudau ir supratau, kad negaliu nei pajudėti, nei kalbėti. Atrodo, kad matai realiai, bet prasideda košmarai. Atrodo, kad viskas trunka labai ilgai, bet iš tiesų tai tetrunka keletą minučių ar tik sekundžių. Kai galiausiai galėjau pajudėti ir atsigavau, mano kambariokė atsikėlė ir pradėjo mane raminti. Ilgai kalbėjomės ir ji sakė, kad ji jau yra girdėjusi apie šį sutrikimą. Antrą kartą tam nutikus paskelbiau „Instagram“ ir pradėjau ieškoti, kam dar tai nutiko. Atsirado bent penkios panelės, kurios tai patyrė. Pasikalbėjome ir net tapo lengviau supratus, kad kažkas tai supranta. Visos pasakojo, kad priežastis viena – persidirbimas ir įtampa“, – pasakojo žinoma moteris.

Iki pati patyrė miego paralyžių Radvilė apie tai nebuvo girdėjusi ar skaičiusi. Dar 2016 metais apie miego paralyžių prabilo ir visame pasaulyje puikiai žinomas supermodelis Kendall Jenner. Kaip rašoma people.com, miegant žinomą modelį ištiko viso kūno paralyžius. Ji visiškai negalėjo pajudėti ar prabilti.

DELFI jau yra rašyta, kad dažniausiai šis sutrikimas nutraukiamas visiškai pabudus. Kai kuriais atvejais net pabudus reikia palaukti keletą sekundžių iki tampa įmanoma pajudinti galūnes. Taip pat medicinoje patvirtinta, kad miego paralyžiaus metu gali ištikti haliucinacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)