Tradicine purpurinės spalvos iškilmėms skirta mantija pasipuošusi Sayako su vėduokle rankoje meldėsi Imperatoriaus rūmuose esančioje šventykloje, kurioje ilsisi imperatoriškosios šeimos protėviai.

Ši rytmetinė Sayako malda - paskutinė prieš antradienį numatomas vestuves su nekilmingu jaunikiu Yoshiki Kuroda (Jošikiu Kuroda), dirbančiu Tokijo savivaldybėje planuotoju.

Kaip praneša agentūra "Jiji Press", popiet Sayako, persivilkusi ilga balta suknele, susitiko su tėvais ir apsikeitė japoniškos sakės pilnais indais su dviem ąsomis.

Sayako - pirmoji per 45 metus ištekanti imperatoriaus dukra. Kadangi Japonijoje sosto moterims užimti neleidžiama, jo vestuvių su Y.Kuroda princesė turės palikti imperatoriškąją šeimą.

Praėjusį mėnesį vyriausybė skyrė Sayako didžiausią įmanomą vienkartinę išmoką - 152,5 mln. jenų (daugiau kaip 1 mln. dolerių), kad padėtų prisitaikyti prie naujo nearistokratiško gyvenimo.

Kadangi nuo 1965 metų Japonijos imperatoriškojoje šeimoje negimė nė vienas berniukas, svarstoma galimybė keisti esamas taisykles, leidžiančias sostą paveldėti tik vyrams.

Vyriausybės finansuojamos komisijos nurodė, kad viena iš galimybių išvengti gresiančios imperatoriaus įpėdinio krizės būtų leisti į sostą įžengti moterims.

Kaip rodo apklausos, didžioji dalis visuomenės pritaria tokiai minčiai ir užjaučia dabartinio sosto įpėdinio žmoną princesę Masako, kuri jaučia didžiulį spaudimą susilaukti vyriškos lyties palikuonio.

Jei būtų priimtos taisyklės, kurios nutrauktų vyriškąją imperatorių liniją, sosto įpėdine jau galėtų tapti trejų metų princesė Aiko - vienintelis Masako ir princo Naruhito vaikas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją