TV3 gyvenimo būdo laidai „Raudonas kilimas“ pora pasakojo, kad kadangi judviejų vaikai iš ankstesnių santykių jau dideli, susilaukti mažylio bus didelis džiaugsmas ir laimė. Daug laiko darbui skiriantys ir kartu televizijoje dirbantys mylimieji planuoja ir daugiau laiko skirti namams, vaikeliui. Tačiau iki šių džiugių minčių jiems teko nemažai ištverti. Iš pradžių girdėtos gydytojų prognozės ir rizikos taip pat jų nedžiugino.

„Atneša seselė tokį bliūdą ir sako, kad čia reikės sudėti viską. Tiesiog buvo dienų, kai tu galvoji, kad tiesiog viskas “, – laidoje sako A. Žemaitis, prisimindamas laiką, kai teko greitai vykti į ligoninę ir laukti, kada paaiškės, ar judviejų kūdikis išliks.

„Atėjo tas metas, kai visi klausinėjo ir vizualiai jau matosi. Neįmanoma nuslėpti. Aišku, slėpti nebuvo tikslo, bet džiaugtis neskubėjome be medikų rekomendacijų

Medikai nemelavo ir sakė, kad vaikeliui gresia rimtas pavojus. Vieną dieną tiesiog teko skubiai vykti į ligoninę. Minčių buvo įvairiausių ir tos paros buvo sunkios. Tačiau šiandien galima atsipūsti. Visas pavojus praėjo. Turbūt to žodžiais neįmanoma nupasakoti, kaip tai sunku ir kaip jautiesi. Kad ir ką medikai pasakojo, tikėjau, kad viskas bus gerai. Buvau kaip kiaušinis ir tas dienas nueidavau tik tą metrą iki tualeto“, – prisiminė Gerda.

Naurimas Zaveckas

Anot Andriaus, kritinėmis buvo ne tik trys dienos ligoninėje, bet ir visos trys savaitės, kai pora gyveno nerimastingu laukimu. „Tas rizikos faktorius išliko ir po to. Tai nebuvo gerai, nes patologija buvo rimta. Mačiau, kaip ji nori to vaiko. Ji vaikšto su tuo nėštumo testu iškelta nosimi. Ir tuos rūbelius jau rinkosi. Tai buvo sunku ir man. Pats sau pasakiau, kad sekančio karto jau nebus“, – šypsojosi jis TV3 laidoje.

Tiesa, Gerdai tai bus jau antras vaikelis. Moteris stebėjosi, kaip pasikeitė jos nuomonė ir norai, nes dar anksčiau ji sau sakė, kad pirmagimis Markas, kurio ji susilaukė būdama vos dvidešimt dvejų, ir bus vienintelis jos vaikas.

Gerda ir Andrius Žemaičiai

„Man tai antras vaikas ir jis tikrai bus. Nežinau, kaip čia bus ateity. Buvau labai jauna mama ir tikrai galvojau, kad viskas. Man vaikų tikrai užteks. Tačiau laikas bėga ir man natūraliai išaugo tas noras turėti kūdikį“, – šypteli ji.

Nepaisant Gerdos dabartinių pažadų sau ir mylimam vyrui, Andrius netiki, kad žmonai pavyks sulėtinti gyvenimo tempą. Jis sako, kad mylimoji negalės ramiai išsėdėti ir po mėnesio jau norės grįžti į darbą, o jo prašys rasti auklę vaikeliui.

„Net neabejoju, kad po mėnesio ji jau grįš į darbą ir sakys, kad ieškočiau auklės“, – juokėsi Andrius, tačiau jam netrukus atkirto ir žmona: „nesakau, kad nenorėsiu truputėlį pasidarbuoti. Ir draugės juokiasi, kad kai turėsiu kūdikį tikrai nenorėsiu niekur eiti. Man atrodo, kad šį kartą tikrai norėsiu pabūti namuose su vaikeliu“.

Ir nors Andrius iš ankstesnės santuokos turi keturis vaikus, o būdamas paaugliu turėjo rūpintis savo broliu ir seserimi, šis nėštumas netikėtas ir jam pačiam. „Ji nuo visiškos laimės iki visiško susierzinimo sugeba nukeliauti per trisdešimt sekundžių“, – šypteli jis.

Tai, kad vyrui tenka vaikščioti ant pirštų galų patvirtina ir Gerda. Tačiau nepaisant nėščiosioms būdingos nuotaikų kaitos, jie džiaugiasi atradę vienas kitą ir galėdami gyventi santarvėje bei visiškame vienas kito supratime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)