Atsisveikinimas su A. Storpirščiu vyks penktadienį, nuo 12 val. Jaunimo teatre, Mažojoje scenoje. Tą naujienų portalui DELFI patvirtino aktoriaus artimieji.

Pasiteiravus, ar artimieji apsisprendė dėl palaidojimo vietos, A. Storpirščio brolis Gediminas Storpirštis patikino, kad šiuo metu tvarkomi dokumentai. A. Storpirštį norima palaidoti Menininkų kalnelyje Antakalnio kapinėse.

Kol tvarkomi dokumentai, dėliojami parašai, kol kas užtikrintai tvirtinti negalime. Bandome, kad jis atgultų Menininkų kalnelyje, tačiau šiuo metu dar neaišku“, - DELFI kalbėjo G. Storpirštis.

Paprašytas atskleisti daugiau detalių apie paskutines A. Storpirščio gyvenimo valandas, aktoriaus brolis papasakojo, kad artimieji sulaukė ženklo, kurį galima traktuoti kaip atsisveikinimą.

Žmogus turėjo tam tikrų sveikatos problemų, jam niekas negalėjo padėti nei Lietuvoje, nei užsienyje. Žmogus priėmė tą kaip duotybę ir išliko darbingas iki pat paskutinės akimirkos. Paskutinis atsisveikinimo ženklas buvo, kai jis dar sąmoningas, išvežamas į reanimaciją, mirktelėjo šeimynykščiams. Taip jis atsisveikino su gyvenimu, o už dviejų valandų iškeliavo. Tas mirksnis buvo ženkliškas Arūno gyvenime“, - DELFI kalbėjo G. Storpirštis.

Jis sirgo, bet ir dirbo iki paskutinės dienos – dar vakar garsino filmą. Jis negulėjo ligos patale, iškeliavo garbingai“, – BNS sakė velionio brolis Gediminas Storpištis.

Portalui lrytas.lt jis atskleidė ir mirties priežastį:

„Mirties priežastis – plyšusi aorta“, – sakė G. Storpirštis.

Anot brolio, greita mirtis ištiko per porą valandų.

„Jis turėjo ir kitų sveikatos problemų, dėl kurių gydytojai nebegalėjo padėti. Mes, artimieji, tai žinojome. Jis gyveno su tam tikra „bomba“, – sakė brolis.

Aorta plyšo grįžus po darbo, žmona tuo metu taip pat buvo namuose.

„Į ligoninę palydėjo ir sūnus, ir žmona. Devintą valandą vakaro, prieš išvežant į reanimaciją, jis dar turėjo sąmonę“, – sakė brolis.

Jokių atsisveikinimo žodžių ištarta nebuvo – niekas nesitikėjo, kad mirtis ištiks taip greitai.

„Aš kalbėjausi su daktarais – sakė, kad viskas gali įvykti labai greitai, o gali ir už savaitės. Nesitikėjom, kad taip staigiai“, – apgailestavo Gediminas.

Darbštus aktorius dirbo net ir paskutinę savo gyvenimo dieną – garsino amerikietišką vaikams skirtą filmą.

A. Storpirštis gimė 1950 metais Vilniuje, 1975-aisiais baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) aktorių laidą. Tais pačiais metais jis pradėjo dirbti Jaunimo teatre sostinėje ir šio teatro trupei priklausė iki šiol. Aktorius į Jaunimo teatrą atėjo su legendiniu vadinamu režisierės Dalios Tamulevičiūtės dešimtuku.

Šiame teatre A. Storpirštis sukūrė daugiau kaip 30 vaidmenų. Jis vaidino garsiuose Jaunimo teatro pastatymuose „Ilga kaip šimtmečiai diena“, „Meilė ir mirtis Veronoje“, „Škac, mirtie, visados škac“, „Pirosmani, Pirosmani“ ir kituose. Aktorius kurį laiką dirbo nevalstybiniame Didžiajame Vilniaus teatre. A. Storpirštis daug filmavosi ir Lietuvoje, ir anksčiau – Sovietų Sąjungoje.

Jis vaidino „Amerikietiškoje tragedijoje“, „Chameleono žaidimuose“, „Ir ten krantai smėlėti“, „Žalstvykslėse“, „Žvaigždėje“, „Eurazijos aborigene“, „Dėdė, Rokas ir Nida“, kt., filmavosi televizijos serialuose, humoristinėje žinių laidoje „Dviračio šou“.

Aktorius taip pat garsino filmus. Drauge su šeima ir gerbėjais gedi ir aktoriaus kolegos, kurie pasidalino prisiminimais. Apie tai skaitykite ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)