A.Jolie kartu su Sandra Bullock ir Nicole Kidman buvo nominuota mėgstamiausios kino aktorės apdovanojimui, o su Catherine Zeta-Jones ir Jennifer Garner varžysis mėgstamiausios veiksmo filmų aktorės kategorijoje.

Trečiąją nominaciją "Oskaru" apdovanota aktorė gavo kartu su B.Pittu - jie pretenduoja tapti mėgstamiausia ekrano pora.

B.Pittas taip pat buvo nominuotas mėgstamiausio veiksmo filmų aktoriaus ir mėgstamiausio pagrindinio personažo prizams.

Tai, kad jis ir A.Jolie, minėtame kino hite suvaidinę susituokusius samdomus žudikus, yra susiję romantiškais ryšiais, žiniasklaida pranešė dar praėjusiais metais, o šiuos gandus dar labiau pakurstė B.Pitto skyrybos su Jennifer Aniston.

B.Pitto ir J.Aniston skyrybų procesas pasibaigė spalio mėnesį, netrukus po to, kai aktorius su A.Jolie ir jos vaikais buvo nufotografuotas Kanadoje. Dar vėliau paskelbtose fotografijose B.Pittas ir A.Jolie su vaikais buvo užfiksuoti paplūdimyje prie aktoriaus namo Malibu.

A.Jolie ir B.Pittui surinkus po kelias nominacijas, atsirado vilčių, kad sausio 10 dieną į apdovanojimų ceremoniją, kurią filmuos televizija CBS, aktoriai atvyks kartu.

Balandžio mėnesį abi kino žvaigždės atsidūrė 50-ies pačių gražiausių žmonių sąrašo viršuje.

Priešingai negu "Oskarai" ir kiti pramogų pasaulio apdovanojimai, kurių laimėtojus renka tos pačios srities atstovai, Žiūrovų simpatijų prizai teikiami visuomenės išrinktiems aktoriams. Ankstesniais metais šių apdovanojimų laimėtojus per apklausą išrinkdavo organizacija "Gallup".

Šiais metais internetinė rinkos tyrimų kompanija "Knowledge Networks" surinko "popkultūroje dalyvaujančių" vyrų ir moterų, kurių amžius nuo 18 iki 54 metų, grupę, kuri iš pateiktų kandidatų atrinko pretendentus į šiuos apdovanojimus.

Prizams buvo nominuoti pirmi trys asmenys iš kiekvienos kategorijos, o laimėtojais taps tie, kurie per balsavimą interneto tinklalapyje "www.pcavote.com" surinks daugiausia balsų.

Po kelias nominacijas taip pat gavo komedijų aktoriai Adamas Sandleris ir Chrisas Rockas. Jie su Willu Smithu kovos dėl mėgstamiausio komedijų aktoriaus prizo.

Ch.Rockas ir A.Sandleris už vaidmenis filme "Ilgiausias jardas" ("The Longest Yard") taip pat pretenduoja į geriausios ekrano poros apdovanojimą. Šioje kategorijoje jiems teks varžytis su P.Pitto ir A.Jolie pora bei Vince`u Vaughnu ir Owenu Wilsonu, vaidinusiais komedijoje "Slėpkit pamerges" ("Wedding Crashers").

Be to, A.Sandleris kartu su B.Pittu ir Jamie Foxxu sieks mėgstamiausio pagrindinio personažo apdovanojimo, o televizijos serialas "Visi nekenčia Kriso" ("Everybody Hates Chris"), kurio prodiuseris ir pasakotojas yra Ch.Rockas, buvo nominuotas apdovanojimui mėgstamiausios naujos televizijos komedijos kategorijoje.

Tuo tarpu komikas Ray Romano už populiarų serialą "Visi myli Reimondą" ("Everybody loves Raymond"), kuris gegužę baigėsi po devynių metų rodymo ir rugsėjį laimėjo "Emmy" apdovanojimą, pelnė dvi nominacijas televizijos kategorijoje.

Muzikos srityje į geriausios atlikėjos apdovanojimą pretenduoja kantri muzikos žvaigždė Faith Hill, popmuzikos dainininkė Gwen Stefani ir "Amerikos dievuko" veteranė Kelly Clarkson.

Geriausiu atlikėju vyru gali būti išrinktas ritmenbliuzo žvaigždė Usheris bei kantri muzikos dainininkai Toby Keithas ir Timas McGraw. Mėgstamiausios grupės apdovanojimui buvo nominuotas hiphopo ansamblis "Black Eyed Peas", ritmenbliuzo trio "Destiny's Child" ir pankpopmuzikos grupė "Green Day".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją