Vilniaus Antakalnio kapinėse esančiame Menininkų kalnelyje žvakių šviesa negeso visą vakarą. Žmonės čia lankė mėgstamų artistų, aktorių, rašytojų ir dainininkų kapus, o kai kurie aplankę savo artimųjų amžino poilsio vietą šioje kapavietėje sustodavo minutei prisiminti ir tuos, kurių kūryba žavisi iki šiol.

Vilnietė Diana šį vakarą dvi žvakeles uždegė ir prie šviesaus atminimo aktoriaus ir televizijos laidų vedėjo Vytauto Šapranausko kapavietės. Žvakes žmonės dėliojo ir ant didžiulės akmeninės lentos, ir ant dekoratyvinės metalinės kėdės, puošiančios aktoriaus kapą.

„Prisimename juk visus, kurie išėjo. Net ir tuos, kurių gal nepažinojome asmeniškai, bet kūrybą žinojome visi. Taip ir aš norėjau dar kartą prisiminti, pagalvoti apie kūrybą. Apskritai praeiti kapinių takeliais šį vakarą yra kaip koks magiškas ritualas“, – pasakojo jauna moteris.

Netoliese žvakių šviesa šildė maestro Vytauto Kernagio, žurnalisto ir politiko Roko Žilinsko, šiemet anapilin iškeliavusio operos solisto Virgilijaus Noreikos, rašytojos Jurgos Ivanauskaitės ir kitų garbių žmonių amžinojo poilsio vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)