Nors nuo šio ažiotažo praėjo kiek daugiau nei dvi savaitės, neseniai iš kelionės atgal į Lietuvą grįžusi Rasa DELFI pasakoja, kad šis socialinėje erdvėje įvykęs nesusipratimas jai nemalonias emocijas kelia iki šiol.

„Tiek negatyvo, kurį gavau per šias kelias savaites, kol manęs nebuvo Lietuvoje, jau seniai nebuvau gavusi. Mane žmonės apipylė purvu“, – neatsistebi ji.

Rasa tikina, kad po šio įvykio ja domėjosi ne tik internetinė žiniasklaida – trenerės išpažinties buvo laukiama ir TV laidose, tačiau kol kas moteris nori padaryti trumpą pauzę nuo viešumo ir visą savo energiją skirti darbui.

„Iš kelionės grįžau kupina naujų jėgų, dirbu taip užsidegusi, kad net balso stygos persitempė“, – tikina pašnekovė, taip pat vedanti grupines treniruotes, kurių metu dažnai tenka ir pašūkauti.

Sporto trenere Rasa dirba jau daugiau nei 20 metų: „Savo sporto klube Klaipėdoje dirbu 10 metų, kitame sporto klube dirbau 3 metus, o prieš tai dirbau 10 metų moterų sporto klube. Šį darbą dirbu jau labai ilgai ir visi tokie komentarai nuo manęs nubėga kaip vanduo nuo žąsies“.

Po nuotraukos ažiotažo pasekmes jaučia iki šiol

Nors Rasa pasakoja užsiauginusi storą odą, paskutinis nemalonus įvykis socialinėje erdvėje ją šiek tiek išmušė iš vėžių.

„Jeigu stebite mano profilį, po paskutinio incidento, kuomet kilo įsižeidusių žmonių diskusija, viskas taip paprastai nesibaigė. Neseniai grįžau iš Amerikos ir visi mano klientai buvo nustebę tokia žmonių reakcija. Nė vienas klientas, kuris mane pažįsta, nieko panašaus apie mane negalėtų pasakyti. Jie žino, kad esu taktiška ir sakė, kad buvo labai nustebę šios situacijos išpūtimu“, – DELFI pasakojo trenerė.

Nors į R. Vilkienės įrašą sureagavo daug žmonių, labiausiai moteriai įsiminė iniciatyvos „Dydis nesvarbu“ autorės Giedrės Valavičiūtės, kuri savo projektu skatina moteris nebesistengti tilpti į visuomenės nustatytus išvaizdos rėmus, komentaras. Tinklaraštininkė, kurios veiklą seka 10 tūkst. feisbuko sekėjų, tokį trenerės įrašą sulygino su viešomis patyčiomis. Tačiau R. Vilkienė, turinti 53 tūkst. sekėjų, mano, kad šia situacija G. Valavičiūtė paprasčiausiai pasinaudojo siekdama naudos sau.

„Matyt, žmogus norėjo pasireikšti ir siekė populiarumo, savo nuomone dalindamasi su savo bendraminčiais. Mano klientės tikrai ne visada būna lieknos, jos dažnai būna ir apkūnios, tačiau aš niekada jų nesu įžeidusi. Tas ažiotažas vyksta iki šiandien. Žmonės iki šiol komentuoja mano nuotraukas, vertina išvaizdą. Vieni mane palaiko, sakydami, kad mano kūnas yra mano vizitinė sporto trenerės darbo kortelė, kiti smerkia, teigdami, jog mano fotografijos yra tarsi erotikos simbolio. Dėl šio ažiotažo per kelias dienas netekau 3,5 tūkst. sekėjų feisbuke. Būtent dėl to, kad imponuojamas kūnas. Iš dalies aš džiaugiuosi, nes atsisijojo žmonių ratas. Dabar tenka pastebėti, kad mane palaikančiųjų yra 70%, o likę – nepalaikantys. Ši tema yra tokia jautri, kad mūsų žmonės negeba atskirti tiesos ir suprasti, kur yra balansas. Jos (G. Valavičiūtės – DELFI) darbas yra aplink save burti būtent tuos žmones, kurie nenori nieko keisti ir plaukti pasroviui. O mano darbas yra kitoks. Aš noriu sukratyti žmogų, kad jis norėtų keistis. Juk nei vienas nenori būti nusiminęs viduje, sakyti, kad aš esu apvalus ir nieko negaliu pakeisti, todėl nusipirksiu bandelę. Tačiau tai netiesa. Visi galime keistis. Tik vienos tai daro, o kitos – ne. Suprantu, kad ši tema yra labai skaudi, tačiau mes visi turime pasirinkimą“, – įsitikinusi pašnekovė.

Rasa teigia, kad nei savo darbe, nei už jo ribų ji niekada pirmiausiai nevertina žmogaus pagal jo išvaizdą.

„Matote, ji (G. Valavičiūtė – DELFI) mane labai pririšo prie kūno. Ji manęs, kaip asmenybės, nė nepažįsta, todėl jai buvo lengviausia pasitelkti būtent tai. Aš ją labai nuoširdžiai užjaučiu, nes ji, matyt, yra labai kompleksuota moteris ir tuos kompleksus nori uždėti ant kitų. Mes visi galime turėti pasirinkimą. Aš niekada nesureikšminu žmogaus kūno. Visuomet savo klientą išlydžiu pagal protą. Aš niekada neskirstau žmonių pagal jų figūrą, išvaizdą ar pajamas ir visada stengiuosi padėti“, – DELFI pasakoja ji.

Tobulinti savo išvaizdą – jokia gėda

R. Vilkienė neslepia, kad savo išvaizdą yra puoselėjusi ne tik sporto salėje, bet ir kosmetologo ar plastikos chirurgo kabinete, tačiau dėl to trenerė nė nesiruošia jaustis prastai.

„Normalu, kad savo gyvenime aš susiduriu su kritika, nes nesu pilka masė. Tiesa, aš ir nesiekiu būti pilka, niekada tokia nebuvau, todėl man tai yra natūralu“, – sako pašnekovė.

„Noriu pasakyti, kad labai didžiuojuosi, jog aš, būdama tokių metų, taip atrodau. Tiesą sakant, net jaučiu pranašumą prieš pačią save, vertinant savo kūną, kai man buvo 20-imt ir dabar, kai man yra 44-eri. Matau brandų kūną, jis nėra mergaitės, tačiau jis yra moteriškas, jame nėra superinių raumenų, bet jis yra elegantiškas, estetiškas ir tvarkingas. Manau, kad daugelis moterų taip norėtų atrodyti, o aš noriu pabrėžti, kad taip atrodyti gali bet kuri moteris. Tik reikia daug valios ir pastangų. Aš – irgi ne išimtis. Aš irgi įdedu daug pastangų, norint taip atrodyti“, – pasakoja Rasa.

Sporto trenerė pripažįsta, kad dėl savo išvaizdos ji gana dažnai sulaukia nemalonių replikų iš aplinkinių.

„Žmonės neretai leidžia sau kritikuoti, kad aš neva prisileidus botokso, silikono, prisipūčiau lūpas. Žinokite, reikia nuvažiuoti į Ameriką, ten tikrai pamatysite, kur įleista ir pripūsta. Tai yra viso labo hialurono injekcijos, kurios išsivaikšto per 6 mėnesius. Tai joks botoksas, kuris neutralizuoja nervus. Aš labai domiuosi kosmetologija, naujovėmis. Žinau, kad botoksas rekomenduojamas moterims, kurioms yra per 60-imt. Juk yra daug kitų priemonių, kaip save pagražinti. Galiu pasakyti, kad kai aš šypsausi – man matosi raukšlės ir tai yra normalu, man juk ne 20-imt“, – aiškina Rasa.

Sporto trenerė neneigia, kad po trijų nėštumų jai prireikė plastikos chirurgo pagalbos ir dėl to ji nė kiek nesigaili.

„Turiu tris vaikus, tad kodėl aš negaliu pasitvarkyti krūtinės po gimdymų? Kodėl turiu jausti diskomfortą dėl savo pasirinkimo? Aš pasauliui daviau tris sveikus vaikus. O jeigu mano mergaitės, kai paaugs, klaus mano patarimo šia tema, aš visą laiką mielai patarsiu. Žinau, ką reiškia, kai negali užsidėti atviros suknelės ar galvoti, kokią liemenėlę prisitaikyti. Kodėl turiu vargintis? Tikiu, kad pyktis iš žmonių šiuo klausimu sklinda dėl to, kad tą leisti sau gali ne visi. Juk finansinės galimybės yra visų labai skirtingos, o norų turi visi. Gaila, bet vadovaujamasi principu: „Kam aš palaikysiu, jeigu aš tą žmogų galiu apdergti“. Lietuviai tokia tauta – jau geriau tave išjuoks, nei pagirs“, – liūdesio neslepia žinoma moteris.

Nepaisant to, pasitikėjimo savimi Rasai nestinga – jo suteikia ir laimingi klientai.

„Mane motyvuoja mano klientai. Jie mane labai palaiko, sako nekreipti dėmesio į visas tokias kalbas. Aš niekada nesustoju mokytis. Kiek yra galimybių, tiek važiuoju į seminarus, vis domiuosi. Tai darbo niša, kur viskas labai smarkiai progresuoja, todėl turi eiti koja kojon su naujovėmis, atradimais tam, kad galėtum visa tai pritaikyti žmogui“, – pasakoja R. Vilkienė.

Sporto pagalba keičiasi ir santykiai poroje

Tris vaikus, kurių amžius svyruoja nuo 4 iki 16 metų, auginanti Rasa pasakoja, kad pradėję sportuoti žmonės pokyčius pajaučia ne tik išorėje, bet ir viduje, o tai gerokai padeda bendraujant su savo antra puse.

„Manęs dažnai klausia – kaip laimingai išgyventi 20 metų santuokoje? Juk tai šiais laikais beveik neįmanoma. Gyventi kartu yra didelis menas ir darbas, o išsiskirti gali bet kas – tam didelio sugebėjimo nereikia. Kitas dalykas, išsiskirdami mes visiškai nepabėgame nuo tų problemų. Ateidami į naują šeimą, mes ir vėl panyrame į rutiną, kurią reikia gebėti keisti“, – įsitikinusi pašnekovė.

„Beveik visos mano klientės, kurios ryžosi pasikeisti, su manimi pasikalba ne tik apie išorinius pokyčius, bet ir tai, kas pasikeitė jų viduje. Jos sako, kad pasikeičia jų santykiai, darbas, dėmesys iš vyro, pasikeičia ir jų prioritetai. Anksčiau moterys norėdavo visiškai atsiduoti tik šeimai, vyrui, o dabar jos nori skirti laiko ir sau, pasipuošti. Visa tai pakelia moters savivertę, o tai santykiuose yra labai svarbu. Lietuvoje depresijos mums ir taip užtenka – ilgai besitęsiantis šaltas sezonas, menkos pajamos... Nepaisant to, lietuvių tauta yra labai darbšti ir atsakinga. O man norisi, kad Lietuvoje būtų dar daugiau gražesnių ir sveikesnių žmonių“, – sako trenerė.

Rasa dalijasi, kad darbo metu jai tenka ne tik rodyti pratimus, bet ir suteikti psichologės paslaugas.

„Dažnai klientai treniruotės metu išsikalba, išsipasakoja, o mano gyvenimiška patirtis jaunesnėms moterims padeda. Pavyzdžiui, ne vienai klientei patariau, kad kartą savaitėje reikia rasti bent porą valandų tik savo vyrui, išlaikant intrigą. Ir kai tai taps savotišku įpročiu, ta rutina pabėgs. Vyras pastebės, kad jūs stengiatės, jog esate įdomi. Visi mes pavargstame nuo darbo, vaikų, tačiau reikia rasti minutę tik dviese. Po to moterys ateina ir dėkoja už patarimus. Vyrai irgi pasišneka, klausia nuomonės dėl santykių su moterimis. Tokios smulkmenos, manau, kartais gali išgelbėti net ir nuo skyrybų. Nepaisant to, svarbiausia yra mylėti save. Jei moteris myli save, ją mylės ir vyras, ir vaikai, ir draugai, nes jūs būsite laiminga. Patikėkite manimi, jeigu šiandien neiškepsite pyrago, niekas dėl to nenukentės. Gyvenime svarbu rasti balansą, o sporto metu galima išspręsti net kelias problemas“, – pasakoja R. Vilkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (362)