„Galbūt ir nustebinsiu, bet mano gyvenimas visiškai nepasikeitė tik gal atsirado suvokimas, kad pas mus Valinskų giminėje atsirado kitos kartos Valinskaitė. Anūkė Sofija gimė kai mes važiavome iš Nidos į Vilnių. Juokavau, kad išvažiavome normalūs žmonės, o grįžome seneliais. Senelio statusas man yra normalus ir mielas tas kol kas sunkiai kažką matantis, bet mielas kūdikio veidas. Juk iki tam tikro liko kūdikiai net pasaulį mato atvirkščiai“, – su šypsena apie buvimo seneliu džiaugsmus pasakojo žinomas vyras.

Kaip pats sako, šilumą širdyje jam kelia žinojimas, kad šalyje yra nauja pora. Televizijos laidų vedėjo vyresnėlis sūnus Arūnas su mylimąja Viktorija Denisovaite tapo mažylės Sofijos tėvais. „Padedame jiems įsikurti savame bute. Mums tai jau ne pirmas kartas ir jau žinoma. Žinau, ką jie jaučia kai su šeima ir vaiku įsikuri savo namuose, pirmame bute. Tie dalykai niekada nesikartoja ir tai yra pirmas kartas.

Arūnas Valinskas su dukra

Žinoma, iki šeimos sukūrimo yra keli simboliniai laipteliai ir žinau, kad jie planuoja juos tikrai žengti, bet džiaugiuosi, kad galime padėti jaunai porai ir šeimai. Žinoma, dabartinė mūsų vonia yra didesnė už tą pirmąjį kambarį, kurį nuomavome. Mes nuomavome kambarį palėpėje, Vilniaus priemiestyje“, – sakė jis DELFI.

A. Valinskas juokauja, kad kuo mažiau vietos jaunai porai, tuo geriau ir arčiau vienas kito. „Tai tik pliusas ir net namuose dabar kartais taip gali paklysti, kad porą savaičių nesusitinki. Tai buvo kiti laikai ir tada net svajonės apie automobilį buvo nerealios ir tolimos. Viskas buvo tikrai kitaip“.

Arūnas Valinskas jaunesnysis ir  Viktorija Denisovaitė

Televizijos vilkas pasakojo, jog kadangi anūkė Sofija gimė Klaipėdoje, ten kol kas ir gyvena su tėveliais, nors jau greitai jie kraustysis į naujus namus sostinėje. Tiesa, pats senelis nėra iš tų, kurie prašosi palaikyti vaikaičius, nors prireikus kūdikiu tikrai pasirūpintu. Pašnekovas svarstė, jog iki maždaug dvejų metų vaikui reikia ne aplinkinių žmonių, o tėvų, kurie rūpinasi juo. Vėliau natūraliai atsiranda poreikis būti su seneliais.

„Dabar reikalini mama ir tėtis. Dabar kiti dalykai jiems visiems svarbūs. Per jėgą geru seneliu nebūsi. Vaikai turi jaustis laimingi ne tik su savo vaiku, bet ir tada, kai palieka vaiką savo tėvams. Čia jau pasitikėjimas. Kartais iš per didelės senelių meilės atsiranda per didelė priešprieša“, – svarstė jis.

Paklaustas, ką norėtų perduoti anūkams, žinomas vyras prisipažino, kad tai būtų jo nepailstantis žingeidumas ir noras mokytis visą gyvenimą. Jis norėtų, kad jo vaikaičiai turėtų tokį patį norą mokytis, domėtis ir skaityti. Na, o užaugus išmokys ir medžioti. „Kodėl ne? Tėvas bus jos užsiėmęs, o aš turėsiu daug laiko, todėl galėsiu užsiimti tuo. Tai mano crazy idėja“, – juokėsi jis.

Statistiniu pensininku A. Valinsko taip pat nepamatysime. Lygindamas save su šunimis jis juokėsi, kad tiek jis, tiek ir kiti jo kolegos ramių Jorkšyro terjerų neprimena. „Mes medžiokliniai kurtai, kurie krenta bėgdami. Manau, kad taip ir bus“, – šypteli laidų vedėjas.

Tiesa, iki ateis pensija A. Valinskas ketina įgyvendinti naujausią savo projektą, kuriam ieško laidos vedėjo. Šis naujas jo projektas bus transliuojamas internetu ir primins laidą „Auksinis protas“.

Televizijos veteranas pasakojo, jog šis naujas projektas suteiks galimybę visiems, norintiems išbandyti savo jėgas intelektualiuose žaidimuose, tai daryti realiu laiku. „Kiekvienas žmogus, kuris domisi intelektualiais žaidimais, galėtų tai daryti realiu laiku savo išmaniojo telefono ekrane. Tai bus žaidimas, kuriame visi, laikantys save tokių žaidimų fanais, nesėdės ant sofos ir nesakys atsakinėdami į klausimus, kad o štai aš tai atsakyčiau, o iš tiesų galės atsakinėti“, – intrigavo pašnekovas.

Jis sakė, kad tai bus tarsi galimybė sujungti visus tokių žaidimų gerbėjus į bendraminčių būrį ir suteikti jiems galimybę išbandyti savo jėgas ir žinias realiuoju laiku. Žaidėjai vienas po kito įveiks vis aukštesnius žaidimo lygius. Imtis šio projekto paskatino ir padidėjęs susidomėjimas tokio tipo žaidimais. A. Valinską bei Andrių Tapiną vesti intelektualių žaidimų kviečia net įmonės savo darbuotojams. Protmūšiai tapo vakarėlių tema ar linksma pramoga.

A. Valinskas

„Mane labai džiugina ir glumina ši tendencija. Iš to poreikio supratome, kad šį dalyką reikia ir būtina daryti. Technologiškai visi klausimai tarsi išsisprendė. Tačiau vienas iš svarbių faktorių yra projekto vedėjas. Kadangi viskas vyks tiesioginiame eteryje, žmogus turi turėti gerą reakciją. Jis turi būti dinamiškas ir mokantis vesti interaktyvų žaidimą“.

Susidomėjusiuosius jis įspėja, kad čia nesvarbi nei lytis, nei amžius. Svarbiausia – įgimtas gebėjimas greitai reaguoti, improvizuoti bei žinios, aukštesnis nei bendras išsilavinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)