„Nesuprantu, kodėl podiumo modeliais gali būti tik aukšti žmonės? Juk taip kalbama apie nestandartinius modelius, kai ieško ir nori kažko naujo. Plius dydžio modelius integruoja į mados pasaulį. Bet kodėl niekas nepagalvoja apie mus, paprastas merginas? Nedidelio ūgio, netobulos odos. Kodėl jūsų tas unikalumo ieškojimas baigiasi ties 172 centimetrų ūgiu? Kažkoks kosmosas! Aš manau, kad einant podiumu galėtų puikiai atrodyti ir 165 centrimetrų ūgio mergina. Juk tuos drabužius perkame ir nešiojame mes, neaukštos merginos. Lietuvoje vidutinis merginos ūgis 167 centrimetrai. Mes irgi norime pamatyti, kaip ant podiumo atrodytų neaukšta mergina su vieno ar kito dizainerio kurtais drabužiais, kad galėtume palyginti, kaip galime atrodyti mes pačios su jais. Kodėl to niekas nesupranta...?“ - socialiniame tinkle „Facebook“ rašė M. Šalčiūtė.

Paklausta, kodėl būtent šiuo metu susirūpino vienu iš modelių atrankos kriterijų – ūgiu – M. Šalčiūtė naujienų portalui DELFI tvirtino, kad eidama pirkti drabužių dėl šios priežasties ji susiduria su nepatogumais. Mat rinkdamasi drabužius, juos apžiūri ant manekeno, vėliau, juos matuodamasi, pastebi, kad šie jai netinka dėl ūgio.

„Ant manekeno drabužiai dažnai atrodo puikiai. Pasimatuoji ir taip nebeatrodo. Dėl to manau, kad turėtų būti visokių modelių. Aukštoms merginoms galėtų būti aukšti modeliai, žemesnėms – žemi. Užsienyje ši tendencija populiarėja, pas mus, Lietuvoje, kol kas nelabai“, - DELFI pasakojo ji.

Monika iki 13 metų amžiaus vaikščiojo podiumu, pristatinėjo drabužių kolekcijas, tačiau neilgai trukus viskas pasikeitė, mat, kaip jis pati pasakoja, nustojo augti.

„Tada nustojau augti ir figūra tapo labai moteriška, ir tuomet jau nebetikau kaip podiumo modelis. Kas mane labai nuliūdino. Nebegalėjau daryti to, kas patinka, nes nustojau augti. Mano ūgis 164 centimetrai. Dabar dar tenka dirbti fotomodeliu, bet ne tiek dažnai, kiek norėtųsi, o apie podiumą galiu pamiršti. Net kalbėti apie tai baisu, nes išjuoks“, - naujienų portalui DELFI pasakojo M. Šalčiūtė.

Tiesa, pokalbio metu socialinių tinklų žvaigždė prasitarė, kad prieš keletą savaičių ji buvo sulaukusi vieno lietuvių dizainerio pasiūlymo demonstruoti drabužius ant podiumo drauge su aukšto ūgio modeliais.

„Labai norėjau, bet tuo metu turėjau suplanuotą filmavimą, ir, deja, nepavyko. Bet galbūt dar bus progų“, - pasakojo ji.

Facebooke“ paskelbus įrašą apie modelių ūgį, į Moniką kreipėsi daugybė merginų. Pašnekovės teigimu, ūgio kriterijus mados pasaulyje iš tiesų daugeliui merginų yra opi problema.

„Iškart esi įspraudžiamas į rėmus, kad tu netinki, tai iškart merginos galvoja: esu negraži, esu prastesnė. Ypač vaikystėje tą išgirsti yra skaudu, nes tokie dalykai – svarbūs, nes tuo metu bręsta pasitikėjimas savimi“, - kalba M. Šalčiūtė.

Monika sako labai apgailestaujanti, kad dar šiais laikais tokių kriterijų laikomasi.

„Galbūt kai mūsų jau nebebus, bus kitokie kriterijai, ir bus gražūs kiti dalykai. Tikiuosi, kad tai pasikei anksčiau nei aš sulauksiu 50-ies, mat jau tuomet nebegalėsiu vaikščioti podiumu dėl amžiaus“, - viliasi ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)