54-erių verslininkas DELFI pasakojo, kad su S. Grafinina susipažino dar 2017-ųjų pavasarį ir kaip mat įsimylėjo moterį, kurią iki šiol vadina gražiausia visame pasaulyje. Tačiau vos tik pradėjus pokalbį jis įspėja, kad pasakoti gali ne viską, nes kaip liudininkas yra pasižadėjęs neatskleisti tam tikrų šiuo metu vykstančio tyrimo detalių. Tačiau jis tikina, kad viskas, ką kalba S. Grafininos sutuoktinis Nigelas Jeremy Macaulay (geriau žinomas Westo pavarde) yra melas. R. Hullockas jau buvo pasipiršęs savo mylimajai ir juodu laukė, kada pasaulį išvys jų vaikelis. Anot vyro, Sandra turėtų gimdyti metų pabaigoje, bet geriausio scenarijaus jis jau nesitiki.

„Mes buvome laimingi kartu ir mums nieko nereikėjo. Esu lankęsis su Sandra ir Lietuvoje. Man čia tikrai patiko. Sutikau tada ir Sandros mamą. Manau, kad ji yra miela moteris, nors nesuprantu lietuviškai. Galiu pasakyti tik „ačiū", –susijaudinęs greitakalbe DELFI žėrė britas.

Tiesa, jis stebisi, kodėl Sandros šeima jį vadina ne tikruoju vardu, o Rauliu. Tačiau patikino, kad jis yra tas pats vyras, kurio vardas spaudoje pastaruoju metu buvo minimas ne kartą.

– Minėjote Nigelą. Esate pažįstami?

– Taip. Tačiau viskas, ką pasakoja apie Sandrą Nigelas, yra visiškas melas ir šiuo metu ji negali apsiginti. Aš esu jos partneris, todėl privalau kalbėti už ją ir ginti.

– Kaip manote, kur ji galėtų būti?

– Nuolatos apie tai galvoju. Aš pats ir pradėjau jos ieškoti. Po mano skambučio buvo pradėtas tyrimas. Lieka vienas atsakymas ir jis nėra geras... Sandra nebegyva. Esu realistas ir nors mano širdis prašo tikėti, kad ji dar gyva, galva liepia priimti faktus (verkia).

Dabar man svarbiausia pasirūpinti, kad Sandra būtų tinkamai palaidota. Nežinau, ar Sandros šeima išgalės tai padaryti, bet aš, kaip jos partneris, noriu pasirūpinti, kad ji būtų tinkamai palaidota ir jos atminimas būtų saugomas, nes istorija tikrai skandalinga, o Sandra –išskirtinė ir nuostabi asmenybė.

Pažįstu Sandrą ir žinau, kokie svarbūs jai buvo vaikai. Tai, ką kalba Nigelas yra netiesa. Ji –viena nuostabiausių lietuvių ir nepaprasta moteris.

– Kodėl manote, kad Sandra nebegyva?

– Ji su niekuo nesusisiekė, neprakalbo. Per gerai ją pažinojau. Ji žino, kad jaudinsiuosi, todėl būtų tikrai susisiekusi. Mes jau anksčiau aptarėme jos gyvenimą Lietuvoje ir tai, kaip ji jautėsi. Visada sakiau, kad palaikysiu ją ir suteikiau visas galimybes atsitiesti.

Nigelas yra kompiuterių genijus. Kasdien naršau internete ir verčiuosi viską, kas rašoma apie Sandrą. Man aišku viena, kad Nigelas meluoja ir kuria tas istorijas apie ją. Jis pats sukuria tas nuotraukas ir viską, ką duoda žurnalistams bei kitiems žmonėms. Pats tuo įsitikinau. Ji tiesiog nebegali apsiginti. Likau tik aš...

– Netikite, kad ji dirbo, o galbūt iki šiol dirba prostitute? Apie tai jau buvo pateikta nemažai informacijos, nors didžiosios jos dalies taip ir nepublikavome.

– Ne. Juk kai ką nors pavadina prostitute, apie tą žmogų jūsų nuomonė pasikeičia. Ji tampa blogesnė. Jis tik kuria įvaizdį ir pasakoja apie save kaip apie visiškai nekaltą žmogų.

– Galbūt galite papasakoti plačiau apie savo pažintį su Sandra?

– Susipažinome praėjusių metų pradžioje. Ji –nepaprasta. Myliu ir dievinu šią moterį labiau už savo gyvenimą. Mes nuo pat pažinties pradžios ir susitikinėjame. Sandra yra ir visada buvo mano gyvenimas, meilė.

– Tačiau ji ir man pačiai siuntė žinutes apie tai, kad jie su Nigelu ir vėl kartu bei informaciją apie jų santykius, asmeninį gyvenimą. Tai vyko iki pat dingimo, o jūs sakote, kad tuo laikotarpiu ji buvo jūsų mergina.

– Kas taip sakė? Nigelas? Ji norėjo, kad jis pasirūpintų vaiku. Kai ji buvo Lietuvoje, aš mokėjau už butą, automobilį ir viską. Nigelas nieko nedarė. Visas sąskaitas apmokėdavau aš.

– Kodėl tuomet gyvenote atskirai, jei buvote pora?

– Nes turiu verslą Jungtinėje Karalystėje. Turi sunkiai dirbti tam, kad viską išlaikytum. Mūsų sprendimas buvo toks, kad sunkiai dirbdamas Anglijoje aš galėjau išlaikyti Sandrą Lietuvoje. Dariau viską, kad Nigelas prie jos neprisiliestų ir saugojau ją, branginau.

Kai ji laukėsi vaikelio, Nigelas trenkė ir spyrė jai į pilvą. Ji buvo nėščia. Jis taip ir elgėsi ir tai tiesa.

– Tačiau dar neseniai buvo išsakyti teiginiai, kad ir mergaitė, kurios Sandra susilaukė prieš beveik metus, yra jūsų, o ne Nigelo. Ar tai gali būti tiesa?

– Gali būti ir taip. Nigelas nenorėjo būti gimdymo namuose, o aš norėjau, bet dėl darbo negalėjau atvykti. Aš turiu nuotraukas, kuriose mama laiko vaikelį, pirmuosius kūdikio kadrus ir pats viską supirkau, ko reikėjo vaikeliui.

Aš mylėjau ir man tai rūpėjo. Mes buvome kartu. Aš net paprašiau jos rankos. Pasipiršau, bet nespėjome susituokti. Jos rankos paprašiau dar praėjusiais metais. Ji sutiko ir jau ruošėmės vestuvėms. Ketinau kraustytis į Lietuvą bei padėti mūsų šeimai. Net planavome kartu auginti vaikelį. Kai ji dingo, ji laukėsi mano vaikelio du ar tris mėnesius. Kai ji pastojo, Nigelas man parašė, kad Sandra laukiasi ir jis mano, kad vaikas yra mano. Tiesa ta, kad Nigelas kalba tik tai, kas yra naudinga jam.

– Iš ko tuomet Sandra apskritai gyveno? Nejau tik jūs duodavote jai pinigų?

– Kai ją nuskriaudė Nigelas, suteikiau jai viską ir ji gyveno mano namuose. Už viską mokėjau ir jai nieko netrūko. Užtikrinau jai absoliutų gerbūvį. Tačiau ji grįžo į Lietuvą ir tuomet išnuomojau jai butą, mokėjau už maistą ir viską, ko tik reikėjo. Sunkiai dirbau, kad visa tai jai suteikčiau. Tačiau ji buvo mano partnerė ir jaučiau, kad mano pareiga rūpintis ja. Mes vienas kitam ne kartą kartojome, kad esame viskas vienas kitam ir nežinau, ką darytume atskirai. Mes turėjome savo mažą pasaulėlį. Dar dabar turiu krūvą susirašinėjimų su ja telefone.

Vienu metu Nigelas buvo Anglijoje ir negalėjo nieko padaryti, bet grasino jai, sekė ją naudodamasis jos telefono ir planšetės duomenimis. Žinojau tai ir nupirkau jai naują telefoną. Planavome gyvenimą kartu ir Nigelo mums nereikėjo. Sandra žinojo, kad visada ją ginsiu ir paaukočiau gyvybę dėl jos. Nigelas taip pat žinojo, kad visada jį nugalėčiau, todėl privengė manęs.

Žinote, Sandra – labai talentinga tatuiruočių meistrė. Skatinau ją sugrįžti į mados pasaulį ir vėl dirbti modeliu. Ji – gražiausia moteris pasaulyje ir vos per keletą mėnesių po gimdymo atgavo tobulas kūno formas. Mes kartu aptarėme visas jos galimybes. Ji turėjo vėl dirbti modeliu ir dažnai apie tai kalbėjomės. Mokėjau už jos skrydžius tam, kad galėtų skristi į Ameriką susitikti su agentūromis. Nigelas viską sužlugdė paėmęs jos pinigus, užėmęs namus ir norėdamas jai tik pakenkti. Jis tik norėjo pinigų, o aš ją dievinau! Mes kūrėme ateitį kartu.

Paskutinį kartą jai išvykus į Paryžių kalbėtis dėl modelio karjeros, Nigelas norėjo pagrobti vaikelį. Jis žinojo, kad paėmęs vaikelį sužlugdys Sandrą. Dabar aš galiu tvirtai pasakyti, kad ginsiu tą vaikelį nuo Nigelo. Jis pats turi sūnų Anglijoje ir nesidomi juo. Tegul rūpinasi sūnumi. Ta mergaitė jam yra kaip trofėjus. Man svarbiausia tik, kad su mergaite viskas būtų gerai ir ji būtų sveika.

– Galbūt planuojate atvykti ir į Lietuvą tam, kad galėtumėte padėti tyrimui ar jos šeimai?

– Taip, aš ieškočiau Sandros. Ieškočiau jos po kiekvienu lapeliu, kiekvienu krūmeliu ir akmeniu, kol rasčiau. Kai kartu buvome Lietuvoje, buvo labai gera. Kai mes kartu, mums nieko kito nereikėjo. Mes turėjome tik vienas kitą ir norėjome būti tik kartu. Nigelas sugriovė mūsų šeimą, ateitį, svajones. Nigelas yra blogiausias žmogus ir turi psichikos problemų. Jis nesugebės rūpintis vaikeliu. Jis visiškai neadekvatus. Kai tik jam nebereikės mergaitės, atsikratys ja.

DELFI primena, kad jo moters, su kuria Nigelas Westas susituokė Las Vegase, dingimo byla dar rugpjūtį buvo perkvalifikuota į nužudymą, o jis tapo vieninteliu įtariamuoju. Iki tol pora kartu gyveno Šiauliuose, kaip patys pasakojo, laikas nuo laiko lankėsi ir Didžiojoje Britanijoje, kur gyvena N. Westo šeima.

Kaip patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Gabrielė Petkuvienė, siekiant užtikrinti netrukdomą ikiteisminį tyrimą dėl galimo 28-erių metų šiaulietės Sandros Grafininos nužudymo, įtariamajam šių metų rugsėjo 3 dieną skirtos trys kardomosios priemonės – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, neišvykti iš Šiaulių miesto ir iš vyro paimtas asmens dokumentas. Ikiteisminis tyrimas atliekamas toliau ir N. Westas išlieka vieninteliu įtariamuoju.

Šaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai dar liepos 19 dieną paskelbė be žinios dingusios 28 metų S. Grafininos paiešką. Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina.

Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška. Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius. Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių S. Grafininos duktė.

S. Grafininos sutuoktinis, neoficialiais duomenimis, tuo metu buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė išvežta ir apgyvendinta globos namuose. S. Grafinina išgarsėjo po to kai po projekto „Olialia pupytės“ pradėjo pasakoti apie savo turtus ir tai, kokį pasakišką gyvenimą jai padovanojo milijonierius vyras iš Didžiosios Britanijos.

Moteris dalijosi asmeninio gyvenimo detalėmis televizijoje bei spaudoje ir jų santuokai išgyvenant ne pačius geriausius laikus. Tuomet ji pasakojo, kad sutuoktinis N. Westas prieš ją naudoja smurtą, tačiau vėliau N. Westas visa tai paneigė sakydamas, kad jos mėlynės – užsieniečių, su kuriais jo žmona užsiiminėjo seksu už pinigus, darbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (475)