Per ilgus karjeros metus žinoma teatro ir kino aktorė I. Balsytė atliko daug įsimintinų vaidmenų, jai dažnai tekdavo vaidinti ir meilės scenose. Laidos „Vakaras su Edita“ vedėjams pasiteiravus, ar iš sutuoktinio niekada nesulaukdavo priekaištų, I. Balsytė tvirtina, kad jis su tuo yra susitaikęs.

„Kai tekėjau, jau buvau aktorė, todėl iš karto pasakiau vyrui, kad mano personažui gali tekti pamilti ar pabučiuoti kitą. Tad jis priima tai absoliučiai normaliai“, – teigia I. Balsytė.

Anot aktorės, gerbėjai dažnai painioja tikrąjį gyvenimą su kinu, todėl ji ne kartą yra sulaukusi klausimų dėl artimų santykių su Vytautu Rumšu ar Daliumi Mertinu.

„Su Vytautu mus iki šiol sieja labai geri santykiai, turime daug bendrų temų. O mieste sutikti žmonės labiau įtarinėjo mano ypatingus santykius su Daliumi. Tačiau nebuvome pora nei su tuo, nei su tuo. Žiūrovai sunkiai supranta, kad aš esu Ilona, o ne Angelė iš „Giminių“. Jie ėmė painioti mane ir mano personažą“, – pasakoja ji.

Kalbėdama apie aktorės karjerą I. Balsytė atvirauja, kad ir jai yra tekę scenoje pamiršti žodžius, tačiau, kaip pati sako, šios profesijos atstovai nuolatos priversti improvizuoti.

„Vieno pasirodymo metu reikėjo pradėti dainuoti antrą dainos posmą, o aš pamiršau visus žodžius, nors tą dainą atlieku 15 metų. Tad kūriau juos ekspromtu ir neblogai išsisukau, tačiau streso tikrai buvo“, – prisiminimais dalijasi ji.

Kalbėdama apie šeimą ir darbą, aktorė svarsto, kad jai pavyko suderinti abu dalykus, tačiau į klausimą, ar save laiko gera mama, I. Balsytė neskuba atsakyti: „Kai anksčiau manęs to paklausdavo, sakydavau, kad atsakysiu tada, kai mano vaikai turės savų atžalų. O aš myliu savo dukras ir manau, kad jos nuostabios.“

Ilgus metus dirbanti teatre aktorė teigia, kad, kaip ir jos personažai „Keistuolių teatre“, ji mėgsta svajoti: „Kai užsidirbu, važiuojame į užsienį, o kai nepavyksta, atostogaujame miške. Aš daug svajoju, o dabar norėčiau nuskristi į Australiją ir apkeliauti Pietų Ameriką.“