Dar prieš dingimą Sandra pasakojo, kad rugsėjį Prancūzijoje duris atvers jos naujas restoranas „Grafinina“, kurį ji atidarys kartu su nauju pretendentu į savo širdį. Ji sakė, kad jaučiasi įsimylėjusi, o širdies žaizdas padeda užgydyti kitas vyras, kuris moteriai yra ypač dosnus. Naujas mylimasis, anot šiaulietės, negailėjo jai nei dėmesio, nei brangių dovanų. Ji jau svajojo ir apie bendrą ateitį.

Žinutėse ji pasakojo, kad Prancūzijoje gyvenantį vyrą (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) sutiko besimokydama tatuiruočių meno, tačiau turėti savo vardo restoraną buvo sena jos svajonė. Rašydama žinutes DELFI ji negailėjo piktų žodžių savo vyrui Nigelui Jeremy Macaulay (geriau žinomam Westo pavarde) ir sakė, kad jų santykiai nebeturi ateities.

Tuo tarpu S. Grafininos paliktu kontaktu atsiliepęs vyras pripažino, kad yra pažįstamas su Sandra, tačiau jau ilgą laiką nieko apie ją negirdėjo. Paklausus, kada paskutinį kartą palaikė su S. Grafinina ryšį, jis susimąstė. „Liepos pradžioje. Jei tiksliau...tai buvo liepos 2 dieną. Ji buvo Niujorke ir buvo jau oro uoste bei keliavo į Europą. Žinau, kad skrido į Rygą ir vėliau turėjo sekti skrydis į Lietuvą. Tuomet susisiekė su manimi būdama Dubline. Paskutinį kartą ji skambino man būtent ten. Ji man pasakojo apie savo vyrą“, – sakė jis.

Tačiau jis nebuvo tikras, ar Sandra, kurią jis vadino miela moterimi, minėjo savo vyrą Nigelą. Taip pat jis išsisukinėjo ir nuo klausimo apie restoraną ir dar šįryt parašė, jog kažką girdėjo apie atsidarantį sveiko maisto restoraną „Grafinina“.

Pats vyras sakė, kad iš tiesų valdo devynis restoranus, tačiau tarp jų tikrai nėra „Grafininos“ restorano. „Turiu ne vieną restoraną, bet apie jos projektus nieko nežinojau. Turiu devynis restoranus, bet nenoriu kalbėti apie jos gyvenimą. Nežinau, kuo ji užsiiminėjo. Nemanau, kad gerai kalbėti apie tai. Paskutinį kartą bendravome seniai ir nežinau apie jos planus. Tada buvau tikras, kad ji skrido į Lietuvą“, – pasakojo jis.

DELFI susisiekus su S. Grafinos mama, ši negailėjo kaltinimų Nigelui Westui ir liepė kalbėtis su juo. Vėliau nieko neatsakant moteris pradėjo siųsti grasinančias ir neaiškaus turinio žinutes bei skambinti į redakciją.

Dar praėjusią savaitę DELFI lankėsi Šiauliuose, kur susitiko su N. Westu. Vyras žurnalistams pasakojo, kad Sandra jam visuomet melavo ir dabar jis net neįsivaizduoja, koks galėjo būti jos likimas.

„Faktas lieka faktu: kai gimė mūsų dukra, Sandra žaidė labai pavojingą žaidimą. Galios žaidimą. Esą persikėlė į Jungtines Valstijas. Ji juk nepersikėlė į tą Ameriką, bet tvirtino, kad su dukra gyveno būtent ten. Sakė, kad gali gauti žalią kortą, nes jos sūnus turi Jungtinių Valstijų pilietybę, jis tikrai ten ir gimė, na, kiek man žinoma. Lyg ir jo tėvas yra Jungtinių Valstijų pilietis. Todėl Sandra ir pradėjo kurpti tą istoriją apie tai, kaip lengvai ji gali ten įsitvirtinti, gauti darbą, kad ten persikraustė. Užsiminė, kad ten turi kitą vyrą, todėl ten išsivežė ir dukrą. Žinote, reikalas tas, kad aš niekada negaliu žinoti, kada ji meluoja, o kada sako tiesą.

Kai susipažinau su Sandra, ji man melavo. Viskas prasidėjo nuo melo. Kai ji ėmė pasakoti apie Ameriką, paprašiau atsiųsti dukros nuotraukų. Sandra man siuntė su dukra nieko bendro neturinčias nuotraukas. Pradžiai norėjau bendros jų nuotraukos. Žinote, aplinka Amerikoje ir čia skiriasi. Taigi, vėl tie neatitikimai – vaizdų, kuriuos siuntė Sandra, ir kalbų. Buvo akivaizdu, kad ji ne su dukra. Galiausiai ji visgi buvo priversta pripažinti, kad dukra čia“, – kalbėjo jis.

Šiauliuose gyvenantis britas buvo suimtas rugpjūčio 6 dieną. Jo žmonos dingimo byla tuomet perkvalifikuota į nužudymą, o jis tapo įtariamuoju. Kaip antradienį sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Gabrielė Petkuvienė, siekiant užtikrinti netrukdomą ikiteisminį tyrimą dėl galimo 28-erių metų šiaulietės Sandros Grafininos nužudymo, įtariamajam šių metų rugsėjo 3 dieną skirtos kitos kardomosios priemonės – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, neišvykti iš Šiaulių miesto ir iš vyro paimtas asmens dokumentas.

„Šios kardomosios priemonės skirtos po mėnesį trukusio vyro suėmimo. Ikiteisminis tyrimas toliau intensyviai atliekamas. Naujos informacijos, susijusios su tyrimu, pateikti negalime, norėdami nepakenkti ikiteisminiam tyrimui", – sakė ji.

Primename, kad Šaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai liepos 19 paskelbė be žinios dingusios 28 metų S. Grafininos paiešką. Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina.

Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška. Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius. Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių S. Grafininos duktė. S. Grafininos sutuoktinis, neoficialiais duomenimis, tuo metu buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys.

Paimta mergaitė išvežta ir apgyvendinta globos namuose. S. Grafinina išgarsėjo po to kai po projekto „Olialia pupytės" pradėjo pasakoti apie savo turtus ir tai, kokį pasakišką gyvenimą jai padovanojo milijonierius vyras iš Didžiosios Britanijos.

Moteris dalijosi asmeninio gyvenimo detalėmis televizijoje bei spaudoje ir jų santuokai išgyvenant ne pačius geriausius laikus. Tuomet ji pasakojo, kad sutuoktinis N. Westas prieš ją naudoja smurtą, tačiau vėliau N. Westas visa tai paneigė sakydamas, kad jos mėlynės - užsieniečių, su kuriais jo žmona užsiiminėjo seksu už pinigus, darbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)