Mažai, kas žino, kad TV laidų vedėjas yra ir gabus nardytojas – G. Juodeika šiemet tapo Sportinio nardymo pasaulio taurės varžybų nugalėtoju.

„Pirmą kartą važiavome į Tailandą, nes čia vyko pasaulio čempionatas, kuriame dalyvavau ir aš. Viskas labai gerai išėjo, nes atostogas pavyko suderinti visapusiškai – laiką leidome ne tik baseine, bet ir pažinome šalį iš arčiau“, – DELFI pasakojo jis.

Iš viso G. Juodeika ir Ž. Jonikaitė Tailande praleido 10 dienų – 2 iš jų buvo skirtos varžyboms, kurių metu žinomas vyras pelnė ir aukso, ir sidabro medalį. Lietuvis jau iš pradžių buvo laikytas lyderiu, mat praėjusiais metais jis taip pat buvo užėmęs prizinę vietą.

„Prieš metus dalyvavau plaukimo čempionate Tenerifėje, kur tapau vicečempionu ir pelniau sidabro medalį. Šios varžyboms man buvo antrosios ir jose patekau iškart į finalą, nes pernai pavyko gerai pasirodyti“, – džiaugsmo neslėpė Gediminas.

Įdomu tai, kad filmų ir serialų prodiuserį palaikiusi jo mylimoji buvo taip pat apdovanota atskiru medaliu.

„Mylimoji labai džiaugėsi mano rezultatu. Ji, kaip mano komandos narys – treneris-pagalbininkas – irgi buvo apdovanota medaliu už pagalbą“, – pasakojo G. Juodeika.

TV laidų vedėjas iš viso įveikė 4 x 50 metrų estafetinį plaukimą ir 50 metrų su plūduro priputimu rungtį jūroje bei baseine. Pasirodo, kad aistra plaukimui Gediminui yra įsišaknijusi jau seniai.

„Mano tėvas buvo irklavimo treneris ir Tarybų Sąjungos čempionas, o mama visą gyvenimą buvo plaukimo trenerė, o dabar – povandeninio sporto trenerė ir Povandeninio sporto federacijos viceprezidentė. Baseinas, ežeras man yra labai artimi. Nardau nuo vaikystės. Anksčiau nedalyvaudavau varžybose, nes nebuvo laiko. O dabar išėjo, kad senatvėje teko sudalyvauti“, – juokiasi pašnekovas.

G. Juodeika tikina, kad jo patirtis televizijoje jam padėjo ir sporto pasaulyje.

„Pastebėjau, kad jaunimas už mane yra stipresnis, tačiau techniškai ir tai, kas yra susiję su stresu – jie mažiau atsparūs. Kadangi esu dirbęs tiesioginiame eteryje ir tikrai esu to jaudulio gyvenime matęs, tos varžybos man nebuvo didelis stresas. Šioje vietoje jutau pranašumą. Galbūt nesu toks greitas, bet techniškai man pasisekė su jaunimu varžybose sudalyvauti lygiosiomis. Šis faktas stebino ir organizatorius, ir kitus dalyvius“, – džiaugėsi pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)