Praėjusį ketvirtadienį vykusio Šiaulių apylinkės teismo posėdžio metu buvo sprendžiamas tolimesnis Didžiosios Britanijos piliečio Nigelo Westo likimas, tačiau sprendimas priimtas tik šiandien (pirmadienį).

Jo prašymas nutraukti ikiteisminį tyrimą buvo atmestas kaip nepagrįstas. Kaip DELFI patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gabrielė Petkuvienė, D. Britanijos piliečiui pakeisti situacijos kol kas nepavyks.

„Ikiteisminis tyrimas atliekamas toliau. Toks sprendimas priimtas, nes pareikšti įtarimai yra pareikšti ne šiaip sau. Yra tam tikrų duomenų ir aplinkybių. Dėl to jis vis dar yra įtariamasis ir jam paskirtos kardomosios priemonės. Ikiteisminis tyrimas yra ir bus atliekamas iki pavyks jį sėkmingai baigti.

Jis kol kas yra atliekamas, o prokuratūra laikosi pozicijos, kad daugiau apie tai nekomentuos“, – sakė specialistė.

Dar anksčiau N. Westas DELFI skundėsi, jog jo gyvenimo sąlygos Šiauliuose yra apsunkinamos dėl kalbos barjero ir negalėjimo laisvai dirbti bei gyventi. Jis jaučiasi nekaip ir dėl to, kad vis dar neatsirandant jo buvusiai mylimajai ar, blogiausiu atveju, jos kūnui, jis lieka nežinioje bei jam vis dar taikomos praėjusių metų rugsėjo 3 dieną skirtos kitos kardomosios priemonės – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, neišvykti iš Šiaulių miesto ir iš vyro paimtas asmens dokumentas.

Šiauliuose pastaruoju metu gyvenęs S. Grafininos sutuoktinis buvo policijos pareigūnų akiratyje. Britas buvo suimtas rugpjūčio 6 dieną. Jo žmonos dingimo byla tuomet perkvalifikuota į nužudymą, o jis tapo įtariamuoju.

Prieš kurį laiką N. Westas Šiauliuose pasitiko DELFI žurnalistus ir papasakojo apie savo gyvenimą mylimosios gimtajame mieste.

„Aš Šiauliuose jau nuo 2015-ųjų, todėl šį miestą žinau neblogai ir turiu čia draugų. Jaučiuosi čia kaip namuose. Vakar buvo ir mano gimtadienis. Tai buvo įprastas gimtadienis, todėl taip pat susitikau su draugais, praleidome laiką kartu. Dabar gyvenu vienas ir tik vakar įsikrausčiau į naują nuomojamą butą. Jis toliau nuo čia, kur gyvenome vos tik atsikraustę, ir paprastesnis“, – kalbėjo jis tuomet.
Nigelas Westas

Primename, kad Šaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai liepos 19 paskelbė be žinios dingusios 28 metų S. Grafininos paiešką. Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška. Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą.

Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius. Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių S. Grafininos duktė. S. Grafininos sutuoktinis, neoficialiais duomenimis, tuo metu buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys.

Paimta mergaitė išvežta ir apgyvendinta globos namuose. S. Grafinina išgarsėjo po to kai po projekto „Olialia pupytės" pradėjo pasakoti apie savo turtus ir tai, kokį pasakišką gyvenimą jai padovanojo milijonierius vyras iš Didžiosios Britanijos.

Moteris dalijosi asmeninio gyvenimo detalėmis televizijoje bei spaudoje ir jų santuokai išgyvenant ne pačius geriausius laikus. Tuomet ji pasakojo, kad sutuoktinis N. Westas prieš ją naudoja smurtą, tačiau vėliau N. Westas visa tai paneigė sakydamas, kad jos mėlynės - užsieniečių, su kuriais jo žmona užsiiminėjo seksu už pinigus, darbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)